Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna Wielka II

CZY KTOŚ Z BYTOMIA LUB OKOLIC CHCE IŚĆ JUTRO ODDAĆ KREW????

Polecane posty

a boi się sam, nie wie jak się do tego zabrać, bądź potrzebuje wsparcia kogoś doświadczonego w tej kwestii? Ja się jutro wybieram i chętnie umówię się z kimś kto też chce iść.

a w którym miejscu w BTM to jest? Kiedyś busik stał obok KFC chyba?

cześć! :) Nie do busika tylko do centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa, które mieści się nad pogotowiem przy szpitalu na Żeromskiego. Zawsze tam chodzę bo busy to nie wiem kiedy gdzie stoją.

w każdy dzień można oddać? Trochę się boję,nigdy tego nie robiłam. :P

tak tam codziennie od bodajże 6 do 10... co do tej 6 to nie jestem pewna ale górną granicą jest napewno 10.00. Najlepiej przejść się tam o około 8 wtedy nie ma już ludzi i nie ma ryzyka że nie zdazysz oddać przez przyjazdem tego kogoś kto krew odbiera z tego punktu. Nie ma się czego bać! Nic nie boli. Panie są tam urocze przemiłe, nic złego stać Ci się nie może. :)

boję się troszkę, bo jestem w sumie taka wiecznie osłabiona, włosy mi wypadają,zawroty głowy :o i boję się,że jak oddam krew to zemdleje :D ale zaryzykuje :P

Gość niereformowalna
robie to regularnie co miesiąc i to mi w zupełności wystarcza;):D

Najpierw ci pobiorą próbkę i zbadają czy w ogóle się ta twoja krew do czegoś nadaje. Jak wyniki będą złe to ci nie pozwolą oddać krwi. Moja krew sie tez nie nadaje więc nie oddaję :P

A czujesz sie tak zawsze czy tylko teraz chwilowo od jakiegoś czasu? Ja tylko raz zemdlałam ale mialam jakiś zły dzień poprostu. Poza tym nie zjadłam śniadania wtedy. Właśnie! Śniadanie lekkie bo lekkie ale trzeba zjeść. To jest tak... najpierw sprawdzają poziom czerwonych krwinek, sprawdzają w ten sposób czy się kwalifikujesz do oddania. Jeśli jest ok oddajesz dostajesz dzień wolnego i te słodycze. Jeśli nie kwalifikujesz się masz wolne tylko do 12 i niestety czekoladek nie ma :( :) I bardzo ważna rzecz! Musisz mieć 18 lat skończone! Idziesz jutro ze mną?

Niestety nie mogę bo jutro mam ustną z angielskiego 💤 Ale pójdę, w przyszłym miesiącu bo na dniach będę mieć okres a wtedy podobno nie można :P