Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dododododod

Czym różni sie dziewczyna z miasta od dziewczyny ze wsi?

Polecane posty

Gość gość
Zapachem?

Gość gość
na wsi to fanatyczni katolicy mieszkają więc dziewczyna ze wsi odpada na starcie.

Gość gość
Haha ;-) ja mieszkam na wsi ;-) i wcale nie takiej małej. Gównem nie śmierdzi bo mało kto ma tu gospodarstwo. Ze wsi się wyśmiewacie ale ja mam przynajmniej dom o powierzchni prawie 300m2 a nie klitke z dwoma pokojami :-) i powiem więcej jest tu apteka, kosmetyczka, solarium, fryzjer, sklepy odzieżowe i wiele innych sklepów więc nie wiem z czego się wyśmiewacie:-)

Gość gość
a jaka to k....wa różnica skoro większość mieszczuchów zamożniejszych ma na wsi k.miasta lub nie chatę?widzę że na kafe jest więcej rasistów niż w trzeciej żeszy za adolfa,posprzeczajcie się czy niebieskie oczy są lepsze od brązowych itp.

Gość gość
Jedna/wsiowa daje a druga/miastowa obciąga. Wsiowa np.daje mleko i jest pożyteczna, a miastowa obciąga śmietanę np. chłopom i jest śmierdzącym pasożytem. Co zrobić by te pasożyty miastowe nie wynosiły się z miast na zielone tereny wiejskie budując tam domy i uszczuplając grunty rolne? Przecież braknie gruntów, zatem i pożywienia; wszyscy możemy wymrzeć!! Natomiast w wyglondzie ładniejsze som wsiowe, bo som zdrowe i majom zdrowom czerstwom cere, płaski brzóch, a mniastowe, to blade wymoczki z syfkami na twarzy i bembenkiem sprzodu zamniast brzucha. Jo mom Maryśke i se hwole, gdys jest robotna i w polu i w łósku/ Dać Wom fote?

Gość gość
sięgnijcie wstecz w drzewie genealogicznym; zobaczycie, że wszyscy mamy rodowód wsiowy, więc zamknijcie mordy i nie dyskryminujcie się. Gdyby nie wieś miasto by nie istniało!!!!

Gość gość
a jak nazwać takich co mieszkają w mieście a uprawiają 100ha ziemi i hodują po 1000 tuczników? Przecież większość życia spędzają na wsi, przecież to dopiero "element" wsiowy.

Gość A le checa
Dziewczyna z miasta jest zadbana i ma mieszkanie w apartamencie a ta że wsi morze niema takich luksusie ale też są super

Tak, tak to pokazują w telewizorze. :O Zadbana miejska dziewczyna z apartamentem z widokiem na morze. :O Jak najbardziej miejska przychodzi z martwym dzieckiem na pogotowie. Miasto to syf, który rujnuje kobiety. :O W jednym zdaniu. Jak ktoś jest interesujący, to nieważne skąd jest. :) x A ty obywatelu z popracuj nad słowem "morze" :) 🖐️

Gość gość
Los sprawił, że jako dorosła osoba 5 lat mieszkałam na wsi, niestety trochę się napatrzyłam: - kobiety , które nie pracują( brak gospodarstwa) od rana plotki, plotki, plotki - wczesne macierzyństwo - dziecko po dziecku - dziewczyny mądre wyjeżdzają na studia i do domów nie wracają - powszechne pijaństwo - kobiety nie odbiegają od mężczyzn - zaglądają każdemu na podwórko - latem w klapkach po piachu a za chwilę do samochodu i do miasta na zakupy a później syndrom "brudne nogi ze wsi" - kobiety o siebie nie dbają , przy kości, wiecznie przetłuszczone włosy, dziurki w odzieżach, plamy na ubraniach itp. - jeżeli uzywają perfum to tych bardzo tanich, ale za to bardzo duże ilości na siebie wylewają -latem przy lesie, polanach nastoletnie dziewczyny z chłopakami bez oporu piją duże ilości alkoholu - strasznie klną , ale równiez osoby dorosłe - tragedia

Gość gość
młode mężatki na wsiach, gdy mężowie wyjeżdzają do pracy za granicę- to się zaczyna zabawa - nie odmówią żadnemu

Gość gość
Jestem z miasta. Miałam okazję pojechać na wieś, przyjrzeć się sytuacji z bliska. Dziewczyny puszczalskie. Ciągle wymieniały się między sobą plotkami, która z kim, co robiła. Straszne rzeczy, a naprawdę spoglądając na taką grzeczną koleżankę nigdy bym się nie spodziewała jej tajemnic. Nawet w gronie wspólnych znajomych w parach dziewczyny romansowały z chłopakami. Na wiejskich imprezach warto trzymać się swojego towarzystwa i najlepiej nikomu nie wchodzić w drogę. Dziewczyny skłonne do bójek. Osobiście wg mojej oceny grzeczność panien ze wsi jest podyktowana kościelnym nakazem, wiedzą, że na wsi wszelkie informacje mają szybki przebieg i dlatego dbają o dobrą opinię, w rzeczywistości potrafią być wulgarne, opryskliwe i złośliwe. Nie dbają o higienę osobistą. Kojarzą mi się z nierozczesanymi włosami, plamami pod pachami, nieudolnym makijażem. Zdarza się, ze z obory trafiają prosto na imprezę. Poza tym są to bardzo zmęczone dziewczyny.

Gość gość
Dziewczyny ze wsi są skromniejsze i pracowite , bardziej też dbają o dzieci i dom , dziewczyny z miasta są sfeminizowane i nie mają żadnych wartości poza kosmetykami i pindrzeniem się a ta dziewczyna z miasta która napisała że dziewczyny ze wsi sa puszczalskie jest poprostu zazdrosna że na wsi jest dużo dziewic w wieku 20-25 lat więc z zazdrości wymyśla , jak chodziłam do liceum to miałam porównanie miasto wieś , i dziewczyny z wioski nie były takie wyniosle i pyskate jak miastowe , słuchały nauczycieli i się dobrze uczyły a te z miasta tylko pyskówki non stop do nauczycieli

Gość gość
Te ze wsi mają jeszcze jakieś wartości i umieją gotować a nie dwie lewe łapki jak miastowe , ciocia mi poradziła znalezienie sobie dziewczyny ma wsi i nie żałuję kochana jest i nie tak wymagająca jak puszczalskie fladry z miasta

Gość gość
tym ze laski z miasta są tak puste jak pustak a zewsi są tak miłe i kulturalne jak włoska pica!

dziewczyna z miasta zazwyczaj mieszka wyzej od dziewczyny ze wsi. to chyba ta różnica.

Gość Sami nie  teges
A mi się wydaje, iż kobiety mieszkające na wsi, z każdym rokiem coraz mniej odbiegają od tych mieszkających w mieście. Teraz już coraz ciężej spotkać taką prawdziwą babę.

Gość gość
Mój dziadek mówił: zanim kupisz konia patrz z jakiej stajni pochodzi. Wieś czy miasto nie ma różnicy jak break zasad i siano w głowie.

Gość gość
we wsi trudno o atrakcyjnego chłopaka a jak się trafi to trudno poznać go inaczej jak przez łóżko. Jak więc już dopadniesz to dajesz mu aby nie znalazł sobie innej. Tak niestety jest. Ja straciłam dziewictwo w wieku 18 lat jeszcze jak do szkoły do miasteczka dojeżdżałam - ale przynajmniej tyle oleju miałam, że poszłam do gina i zaczęłam od razu brać tabsy. Rozrywka na wsi jest rzadsza bo praca cięższa i życie nudniejsze ale jak jest to zabawa alkohol i seks. U nas w Świętokrzyskiem często jak pod dawnemu w stodole czy gdziekolwiek. Dajesz nie aby mieć orgazm ale aby zaspokoić chłopa i go w ten sposób "mieć dla siebie" a on minuta, spuszcza się naciąga portki i idzie (jak to jest np. wesele) pić i tańczyć. Czasami drugą zaliczy albo dasz mu drugi raz. U nas w cipkę pakują od razu pieszczot nie ma na szczęście też rzadko chcę do buzi ale ostatnio i loda chcą. Jak trafi ci się pieszczoch, który dba o twoje zaspokojenie to taki na wiosce skarb i zwykle dobry człowiek - warto wokół takiego się zakręcić. Ja takiego znalazłam i chyba będę się starała aby ze mną został.

Gość Nowy w mieście
Niczym się nie różnią. Właściwie to nikt nie powinien się wyróżniać, bo i tak skończy w piachu. A co po sobie zostawi, to już inna sprawa.

Gość gość
W współczesnym świecie, wieś to domy jednorodzinne i wysokim standardzie. A Warszawa no cóż blokowiska z małymi mieszkaniami. Więc, sami sobie odpowiedzcie czym różni się dziewczyna z miasta, a czym ze wsi ;)

Gość gość
Dziewczyny ze wsi lepiej sie prowadza, sa bardziej pracowite i rodzinne.

Gość gość
Jestem z miasta i powiem wam że nawet te co mieszkają po 20_ 30 lat wyczuwam z kilometra sory ale tego nie ukryjesz słoik to słoik

Gość gość
Oczywiscie, ze sie roznia. Wpisy mowiace o tym, ze niczym sie nie roznia sa w 90% od sloikow. Wystarczy 10 min rozmowy z taka laska i od razu mozna wywnioskowac skad pochodzi. Dziewczyny ze wsi maja ograniczony swiatopoglad. Nie porozmawiasz o kulturze, teatrze, muzyce. Nie mowie o listach do m 3 i Zenku Martyniuku. Bardzo szybko mozna tez rozpoznac taka dziewczyne po stylu ( bardziej jego braku). Widac to zewnetrznie po ubiorze, nawet gdy taka dziewczyna pochodzi z zamoznego wiejskiego domu. Stylu w mieszkaniu ( brak wyczucia smaku i gustu). Mialem kiedys znajomych sloikow, obydwoje po studiach. Jej ojciec bogaty rolnik z promna iloscia hektarow. Kupili jej mieszkanie we Wroclawiu. Boze gdybyscie zobaczyli jak ona je urzadzila, to lzy stawaly w oczach, jak mozna bylo je tak zeszpecic. Najbardziej smiesza mnie ludzie ze wsi w korporacjach. Zrobia doslownie wszystko zeby udowodnic, ze nie sa gorsi. Maja taka dziwna ceche zakorzeniona w sobie. Wiem, ze to okrutne ale wsi nie wyplewisz i to widac.....

Gość gość
No wsioki w korporacjach to ogólnie śmieszny temat. Oderwą toto siłą od pługa, dadzą garnitur albo garsonkę, karnet na siłownię i już się mu lub jej wydaje że miastowy, ale jak porozmawiać o czymkolwiek innym niż praca to słoma z butów wychodzi. A najlepsze jest to jak oni się starają wtopić i jakie mają pragnienie być miastowymi. TVN, Petru, Nowoczesna, Orkiestra to wyrocznie absolutne. Te młode wsioki żeby być miastowymi zachowują się dokładnie odwrotnie jak ich prości plebejscy rodzice i myślą że tak jest okej 🖐️

Gość gość
Masz absolutna racje, ale sa tez duze plusy tego :) Nie zapomne jak ok. rok temu Magda ze wsi pod Chrubieszowem, zaraz po studiach zrobila mi loda zycia, zeby wziasc udzial w pewnym projekcie. Cham i prostak ze mnie, po tyg. oznajmilem, ze mamy juz napiety budzet i nic z tego :) Wrazenia pozostaly

Gość gość
Mnie tam się podobają dziewczyny ze wsi chociaż sam mieszam w mieście. Może jakaś chciałaby nawiązać bliższy kontakt?

Gość gość
Jak zagaiłeś temat, żeby zakończyło się lodzikiem?