Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalinka9217

Przyjacióła...?

Polecane posty

Gość Kalinka9217

Moja przyjacióła się dziwnie zachowuje. Zawsze była miła, uśmiechnięta i ciepła. Znałam ją dobrze, potrafiła coś uszczypliwego powiedzieć na mój temat, ale to tylko na żarty. Jest młodsza ode mnie od rok, a ja mam 17lat. Wszystko zmieniło się po tym, jak pojechała na szkolną wycieczkę na 3 dni. Wróciła szczęśliwa i koniecznie chciała się ze mną spotkać. Ja jestem w liceum i mam dużo nauki, więc powiedziałam, że najprędzej to w weekend albo już gdzieś za 2 dni. Ona powiedziała,że w weekend nie, a że później też jej chyba nie będzie pasować. Dobra...Wreszcie spotkałam się z nią wcześniej, poświęciłam dla niej biologie, z której miałam mieć jutro kartkówke. Umówiłyśmy się na spacer, więc poszłam po nią. Pierwsza rzecz, która mnie zaskoczyła, to to, że nawet się ze mną nie przytuliła, co było naszym starym zwyczajem:/ miała pomalowane oczy ciemnym cieniem i czarną kredką, czego wcześniej nigdy nie robiła, bo twierdziła, że wygląda jak "suka". Przez większość drogi milczała i właściwie nie mówiłyśmy o niczym fajnym. Mówiła tylko o tej wycieczce, że była dyskoteka, na której tańczyła ze wszystkimi chłopakami (bardzo się tym szczyciła) a potem, że w pokoju z dziewczynami wypiły wódkę. Cieszyłam się razem z nią, że wycieczka się udała. Potem jak wróciłam do domu, to przez tydzień nie dostałam od niej żadnego smsa, sygnałka, nawet na skype się nie odezwała, kompletnie nic, a dawniej codziennie mialyśmy ze sobą jakiś kontakt. Nie wiem, może się uczy(w co wątpię) więc nie będę jej zawracać głowy, jednak jest mi trochę smutno. Obawiam się, że się zmieniła...

Gość kijowo
jezu, ile wy macie lat, 12?

Gość Kalinka9217
jak już napisałam mam 17 lat. I nie chodzi o to, że jak ze sraczką mamy do siebie puszczać co 5 minut sygnałki, żeby sprawdzić czy moja psiapsiółka się przypadkiem o coś nie obraziła! Chodzi mi o to, że z jej strony nie ma ŻADNEGO odzewu, czytajcie uważniej.

Ale o co Ci chodzi dziewczynko? Wchodzisz na dział ŻYCIE UCZUCIOWE i takie trele morele odstawiasz...To dział dot. związków, a nie uczennic, które...nie spotykają się tak często jak kiedyś...napisz do Bravo, nie na Kafe...

Taka nagła zmiana zachowania jest trochę dziwna, zwłaszcza, że zaraz po wyjeździe. No i to, że chciała z Tobą koniecznie porozmawiać, a potem milczała... Myślę, że coś się stało na tej wycieczce, może ktoś ją zgwałcił albo coś takiego... Z takiego powodu mogła się zamknąć w sobie i dlatego się nie odzywa. Bądź cierpliwa i sama się do niej odzywaj i spróbuj może delikatnie wybadać, czy coś się nie stało, powiedz jej, że się martwisz tą zmianą zachowania, spytaj, czy nie stało się coś złego.

Gość Kalinka9217
Wiem, że dział nie ten przepraszam. Myślę, że to wpływ jej sukowatych koleżanek. To po niej widać. Dziś się z nią spotkałam i choć było fajnie, jej zachowanie było inne niż dotychczas. No i ta czarna kredka hmmm...A do MMC- do Bravo nie napisze, bo nie czytam takiego gówna, no chyba że Ty czytasz, skoro mi proponujesz...

Gość kurdee-
ja mialam tak, ze moja mega przyjaciolka po wakacjach za granica nie odzywala sie do mnie pol roku. do teraz widujemy sie raz na miesiac. a cale zycie bylysmy nierozlaczne. po prostu twoja kolezanka znalazla sobie "ciekawsze towarzystwo"

Gość gwiazdeczka 555
do kalinki Sluchaj, z tego co piszesz jednoznacxznie wynika, ze to nie psiapsiolka, a zwykla lekkomyslna nastolatka, ktora sama nie wie czego chce. jedna wycieczka tak ja zmienila? mysle, ze ona chce tobie pokazac, ze jest lepsza od Ciebie, mowi, ze tanczyli z nia wszyscy chlopacy, to samochwala.....tak sie nie zachowuje prawdziwa przyjaciolka, a rywalka, ktora nic dobrego soba nie prezentuje. Moim zdaniem nie powinnas sie do niej pierwsza odzywac, niech ona wreszcie zacznie sie zachowywac jak powinna.