Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa na forum

Proszę o pomoc w ustaleniu kosztorysu.

Polecane posty

Gość nowa na forum

Zastanawiam się ile może kosztować ślub plus małe przyjęcie dla najbliższych. Prosiłabym o pomoc osoby, które także miały tylko ślub cywilny plus przyjęcie-jakie były tego koszta? Póki co znam tylko niektóre ceny.. USC-80zł Mój strój-> 4000zł(suknia, buty) Strój młodego->2000zł bukiet->200zł fotograf->znajomy makijaż->ok 60zł alkohol-> 10butelek wina->400zł tort->nie mam pojęcie jedzenie od osoby? (ok 20 gości) coś ominęłam? ile to wszystko może wynieść?

Gość bfbfbfbfbfb
Obrączki? O ceny za osobę to musisz się pytać w restauracji.

Gość nowa na forum
obrączki ok 4000zł

Gość kokolinkaa_mia
wow obrączki 4000 to zescie zaszaleli :p zaproszenia dla osób które zapraszacie ew cos na podziekowania dla rodziców jesli takowe robicie ceny w restauracji różnią się wszystko zalezy w jak duzym miescie mieszkasz (85zł-270zł) tort tak samo na 20 osób 3 kilo tortu wystarczy wiec wszystko zalezy po ile kg tortu a wiec tez cena od 75 do 150 i chyba wszystko tam sobie mozesz doliczyc jakos sexi bielizne na noc poslubną,

Gość lala..
helikopter 10 000, kwiaty 1500, suknia 8000,

no właśnie muszę zorientować się co z tą restauracją...a powiedzcie mi czy obiad zupa plus drugie,plus tort, lody, jakas wczesniej moze przystawka....starczy?

my też się nad tym zastanawiamy i też chcemy tylko skromną ceremonię, myślicie ze takie menu starczy?

Gość bfbfbfbfbfbfb
Zależy ile godzin, bo jak tylko obiad i 2-3 godzinki posiedzieć to wystarczy. Jeśli gości będą chcieli posiedzieć dłużej, trochę potańczyć, to pomyśl o drugim ciepłym posiłku.

Gość mój slub
cywilny 80 zł obrączki, robione z naszego własnego złota ( rodzina podarowała biżuterię do przetopienia ) 450 zł suknia dla mnie + buty + dodatki 500 zł (okazje z allegro) fryzjer + makijaż + paznokcie 200 zł strój pana młodego 1500 zł bukiet 120 zł obiad w restauracji na 20 osób 65 zł od osoby alkohol 300 zł po znajomości fotograf znajomy zaproszenia 35 zł mieszkamy w dużym mieście wojewódzkim

Gość a u mnie...
Cywilny - 81 zł Obrączki - 1500 zł Fryzjer i reszta - 200 zł Pan Młody strój - 600 zł Mój strój - 400 zł sukienka szyta u krawcowej + buty Bukiet - jeszcze nie wiem ile Przyjęcie w restauracji 25 osób + 3 dzieci( obiad, deser,ciasto, tort, przystawki, napoje bezalkoholowe bez ograniczeń - 110 zł za osobę + alkohol wg zużycia po przyjęciu ( liczę, że wyjdzie ok 300 zł - 4 butelki wina, 4 butelki wódki ( bardzo mało osób pijących bo autem) Przyjęcie planujemy na ok 5 godzin. Zaproszenia - 60 zł Bez fotoografa i innych takich :) Bo w przyszłym roku w sylwestra ma być kościelny :) Auta też nie liczymy bo brat ma na prawe super auto więc on Nas zawiezie i do tego jest świadkiem W restauracji 110 zł na osobę to fakt dużo ale mam np 3 rodzaje mięsa do wyboru na obiad, ziemniaki w różnych postaciach itp i tak samo z przystawkami bardzo różne rzeczy i byłam już tam i wiem, że dają bardzo dużo i do tego pyszne jedzenia, Zastanawiamy sie jeszcze nad małymi słodkościami dla gości w ramach podziękowań a i kompletnie nie mamy pomysłu co na podziękowania dla rodziców :( Chciałabym, żeby było to coś na prawde super ale nic nie mogę znaleźć :( :)

Gość a u mnie...
Bardzo ładne :) ale ja chyba wybiorę coś, gdzie pisze że to podziękowania dla rodziców, oglądałam pare takich ale jakos jeszcze się nie przekonałam :)

Gość a u mnie...
Nie doczytałam, że tu jeszcze + pisemne podziękowania :) Bardzo fajny pomysł :) Aż pomyśle nad tym :)

Gość czarna koala
"nowa na forum - (...) tort->nie mam pojęcie " nam powiedzieli że tort na osiemdziesiąt parę osób to ok. 300zł. przelicz to proporcjonalnie do planowanej przez siebie liczby osób.