Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooollliiiii

wymioty po zażyciu tabletki anty. proszę o pomoc

Polecane posty

Gość oooollliiiii

Mam taki problem zaczelam zazywac tabletki antykoncepcyjne(juz nie pierwszy raz) i pierwsza tabletke zaczelam w pierwszym dniu okresu, na drugi dzien zazylam druga, ale niestety po ponad 5 godzinach zwymiotowałam(wprawdzie mało i raz..). Czy mogę być nie zabezpieczona jeśli będę się kochała dopiero za 5 dni, czyli żażyję jeszcze 5 tabeletek? Proszę o odpowiedz. pozdrawiam.

Gość nic ci nie jest...
tabletka sie juz dawno wchlonela pozatym nie panikujcie nawet jakby sie nie wchłonela to przeciez we krwi i organizmie masz i tak juz duze stezenie hormonow i one podtrzymują ten stan ze nie zajdziesz w ciaze !! no panic !!

Gość oooollliiiii
tak jest napisane, ze jesli wymioty albo ostra biegunka wystapily po 3-4 godzinach to moze byc ryzyko, ze tabletka cala nie zostala wchlonieta i zeby zazyc do 12 godzin po osttaniej dodatkowa, a jesli minelo 12 godzin to postapic jakby sie jedna pominelo... ale u mnie wymioty nastapily po ponad 5 godzinach i do wspolzycia zazyje jeszcze 5 tabletek

Gość oooollliiiii
co myslicie? moze miala ktoras w was juz taki problem?

Gość samasobie
przeczytaj ulotkę jeszcze raz i tym razem skup się. jak jest: po 3-4 godzinach, czy do 3-4 godzin po zażyciu? ja obstawiam 2 wersję, więc raczej nie masz się czym martwić.