Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona9995

mieszkanie z chłopakiem

Polecane posty

Witam. Niedawno skończyłam 19 lat, mój chłopak 21, jestem świeżo po maturze. W październiku wybieram się na studia, w mieście oddalonym od mojego o jakieś 200 km. Problem w tym że mam tutaj chłopaka (jesteśmy razem od 2 lat) i on chce pojechać za mną .. Niby chce tego , bo zależy mi na tym związku i na nim, a wiem że jeśli on zostanie tu a ja tam to on się rozpadnie. Jednak moi rodzice są bardzo konserwatywni i za każdym razem gdy tylko napomknę, że jest opcja zamieszkania z chłopakiem robią mi mega awanturę. I właściwie mam wybór rodzice albo chłopak . Boję się, że jeśli się wyprowadzę bede zdana tylko na chłopaka .. rodzice mogą przestać dawać mi pieniądze. A bedzie to 1 rok studiow w dodatku niełatwych więc nie dam rady od razu pracowac. Czy myślicie że to rzeczywiście za szybko ? Proszę o odp . Pozdrawiam wszystkich :)

Gość jaka taka ognista
skoro z góry wiesz że na odległość wasz zwiążek się rozpadnie to po co chcesz z im zamieszkać?? czasem rozstanie to dobra pruba

Gość dgvdfgdg
ktora opcje nie wybierzesz to i taks ie rozstaniecie albo dlatego ze bedziecie od siebie oddaleni i wyjdzie brak zaufania albo dlatego ze zamieszkacie razem i przyjda prawdziwe klopoty dnia codziennego

Gość hihi haha huhu
skąd JUŻ wiesz, że się dostałaś na studia? ;)

bo nie chcę miec kiedykolwiek takiego poczucia że przez rodziców straciłam coś ważnego . Oni naprawde wychowywali mnie surowo.. właściwie nigdy nie byłam cała noc poza domem. Żadnych całonocnych imprez czy wakacji ze znajomymi...

haha :) no rzeczywiście głupio zabrzmiało .. Po prostu mysle ze matura mi dobrze poszła . I na pewno pójdę na studia jak nie na jedne to na drugie :)

Gość jaka taka ognista
o rany jak jesteście dla siebie stworzeni to i tak czy siak będziecie razem a on może sie przeprowadzić z tobą do innego miasta ale wcale nie musicie mieszkać razem

ale co myślicie ze 19 lat to za wcześnie na takie decyzje ?

Gość dgvdfgdg
ja bylam chlpakiem 4 lata w wieku 19 lat zamieszkalam z nim i rozpadlo sie to po pol roku a przed wyjazdem dalabym sobie reke uciac ze z nim bede ze to ten jedyny itp .. a teraz bym byla bez reki;]

Gość Ju......
No właśnie, wcale nie musicie mieszkac razem - możecie mieszkac blisko :)

Gość no i nie wiem...
Jeśli boisz się, że rodzice przestaną dawac Ci pieniądze to... zamieszkaja z chłopakiem i nie mów i o tym :P Po czasie powiesz :) Przecież będziecie mieszkać daleko od siebie więc nie będą raczej za często Cie odwiedzać. A Jak oni widzą to Twoje mieszkanie samej?? W wynajętym mieszkaniu czy może chcą abys wynajeła sobie pokój ?

chca zebym wynajela sobie pokoj . Najlepiej jak oni to mowia \"stancja\" ;/

Gość no i nie wiem...
Oj to z mojego planu nici :( Musisz sobie na spokojnie sama w głowie poukładać co wolisz i co będzie dla Ciebie lepsze.... Nie patrz na innych tylko na siebie. Rób tak, żeby Tobie było dobrze, żebyś Ty była szczęsliwa :)

po prostu zawsze bylam raczej dobra coreczka i nie chce teraz rujnowac swiatopogladu moich rodzicow . I uwazasz ze rzeczywiscie jestesmy na to za mlodzi >?

Gość no i nie wiem...
Nie :) Ja zaraz po 18 przeprowadziłam się do chłopaka :) Chociaż długo nie wytrzymalismy razem pod jednym dachem :D To nauczyło mnie to czegoś :) Teraz jesteśmy dalej razem już 6 lat i po raz drugi razem mieszkamy :) Jeśli czujesz, że jesteś gotowa i na prawde chcesz tego to zrób to.... Najwyżej się sparzysz... ale będziesz wiedziała jak to jest :) Nowe doświadczenia życiowe :) Nie spróbujesz, nie przekonasz się co tak na prawdę jest w tej sytuacji dla Ciebie dobre

Gość no i nie wiem...
Mieli na poczatku ale zawsze byłam taka, że robiłam po swojemu :) Później nawet mama na kawkę w odwiedziny przyjeżdzała :)

jejj ciekawe czy do mnie kiedys moja przyjedzie na kawke w odwiedziny ;)

Gość no i nie wiem...
Kiedyś na pewno :D Wiesz rodzice tez potrzebują czasu, żeby oswoić się z tym, że ich dziecko dorasta i niedługo przyjdzie czas, że się wyprowadzi i załozy własną rodzine :)

Gość heeej mam podobną sytuacjee
też mam 19 lat. mój chłopak też 21. i też zamieszkamy razem od października. masz dwie opcje, przygotowujesz się na wojne z rodzicami, albo po prostu udajesz że razem nie mieszkacie. po co im o tym mówić :P. udaj że zamieszkasz z jakąś koleżanką z ogłoszenia albo sama. w twojej sytuacji lepsze jest kłamstwo ;) chyba

heh ale przed tym jeszcze duzo wody uplynie .. a ja sie naslucham jaka ze mnie szmata etc ;] co rodzina powie ..

klamstwo nie wchodzi w gre. Bo chca mi pomagdac i przyjezdzac mimo ze to daleko.. A co za kazdym razem mam go chowac do szafy lacznie z jego rzeczami ? Poza tym mam dosc ciaglego ustawiania. Wiec chyba jednak bedzie wojna .. Choc nie chce ;/ Ale oni nawey nie probuja zrozumiec.

Gość no i nie wiem...
Powiedz im o wszystkich swoich uczuciach :) Może zrozumieją :) Powiedz, że chcesz spróbować zobaczyć jak to jest a jeśli nie wyjdzie to trudno będzie to dla Ciebie nauczka bo człowiek uczy się na błędach, na swoich błędach :) Wiesz w tym wieku wydaje się, że jest się juz takim dorosłym i w ogóle :) Tez tak myślałam a teraz jak patrzę z perspektywy czasu to własnie tylko mi się tak wydawało :D Ale jak pisałam nie spróbujesz a nie przekonasz się, co jest dla Ciebie dobre

na szczęście moja mama nie ma nic przeciwko. powiedziałam jej o moich planach już w listopadzie. Mam nadzieje tylko że dostane akademik ;)

tu cytuje "zamieszkasz z nim = bedziecie uprawiac sex = ciaza , nie mozna mieszkac przed slubem to nie proba tylko nieodwolalna decyzja"

jej :o. jak to dobrze że ja nie mam takich namolnych rodziców. no ale kto widział, żeby rodzice odwiedzali swoje dzieci w akademiku ;);)

haha :P masz zabawnych rodziców. jak bierzesz tabletki anty to im pokarz że ciąży nie bedzie :P. albo weźcie szybko cichy ślub teraz. :):P argumentów im zabraknie.

Gość no i nie wiem...
I właśnie to jest glupie podejście... bo co macie zrobić to i tak zrobicie miejsce zawsze się znajdzie... więc tak czy siak w ciąże i tak możesz zajść nie mieszkając z nim... Może w ten sposób im powiedz

Gość no i nie wiem...
Heh.... Wydaje mi się, że na ślub to za szybko :P Na to jest jeszcze czas :P Najpierw trzeba zobaczyć czy w ogóle dwoje ludzi nadaje się do wspólnego życia pod jednym dachem :P