Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monii26

chcę sobie złożyć wkładkę domaciczną

Polecane posty

Gość monii26

czy któraś z was może mi polecić jakąś i wogóle lepiej iść prywatnie z tym do lekarza???

Gość monii26
pomóżcie mi bo nie jestem pewna czy jest to dobry pomysł

Gość a_n_n_a37
porozmawiaj najpierw z lekarzem czy wkładka będzie u ciebie wskazana.jeśli masz obfite miesiączki to nie polecam. ja miałam wkładkę, przez kilka miesięcy ale musiałam ją usunąć, bo miałam krwotoczne miesiączki. pozdrawiam

Gość gerwalik
Ja nie polecam. Praktycznie non stop miałam plamienia. podczas okresu bardzo krwawiłam przez ok.10 dni. Miesiączki bardzo bolesne. po 3 miesiącach prosiłam gina by ją usunął. Teraz biorę tabletki antykoncepcyjne i już nigdy nie założe wkładki

Gość monii26
ja nie mam z tym problemu. na szczęście. ale to prawda że może powodować ból podczas seksu??

Gość monii26
ja tabletki brałam i nie byłam zadowolona bo miałam straszne wahania nastroju i ogólnie źle się czułam

Gość upupup
widocznie źle były dobrane. Ja biorę juz dosyć długo i tylko w pierwszym cyklu miałam niemiłe dolegliwości. Teraz jest w porządku

Gość monii26
a poza tym tabletki nie są dla mnie bo często zdarzało mi się zapomnieć wziąźć o właściwej porze

Gość kirli
Wkładkę chcesz sobie ZŁOŻYĆ??? A co?, sprzedają takie zestawy "małego modelarza" w kiosku??? To ja też bym kupiła, zawsze taniej będzie;)!

Gość upupup
kirli ależ się czepiasz :P

Gość monii26
poprostu jestem odpowiedzialna i tyle a jak ktoś tego nie rozumie to jego sprawa

Ja ci odradzam wkładkę. Założyłam sobie po porodzie. Przed porodem brałam tabletki. Ten okres w sumie około pół roku to był koszmar. Wieczne plamienia. Niekończące się miesiączki, w trakcie których wydawałam ogromne sumy na podpaski. Do tego ból brzucha, uczucie ciagnięcia. Jak poszłam w końcu do swojego gina to aż był zdziwiony, że tyle wytrzymałam. Po wyjęciu jak ręką odjął. Poza tym cały czas stres czy jednak się nie wysunie, czy wszystko jest ok. A że cały czas się coś działo, nie bylam pewna co się dzieje z moim cyklem. Teraz znowu biorę tabletki. A niestety takie rzeczy przy wkładkach się zdarzają. Miałam założoną Cooper T. Chociaż u mnie w rodzinie, kobiety sobie chwaliły.

Dla kobiet, które zapominają o zabezpieczeniu ponoć b. polecanym. Lekarz mi proponował jest Nuva Ring. Krążek z hormonami zakładany raz na 3 tygodnie, potem tydzień przerwy i od nowa. Zakłada się go samodzielnie.

Gość uświadomiona..
Dziewczyny a wiecie jak działą wkładka domaciczna??????????Na czym polega antykoncepcja.Powiem wam bo niedawno sie dowiedziałam, wkładka domaciczna doprowadza do aborcji czyli nie pozwala zagnieździć sie już zapłodnionemu jaju czyli już dziecku z dorosłą dusza.To po prostu wczesne usówanie ciąży nadal chcecie sobie założyć tą maszyne do zabijania dzieci??????????

Gość uświadomiona..
Dziewczyny a wiecie co z tą krwia odchodziło co miesiąc?Poczęte dziecko jeśli doszło do zapłodnienia,lekarz wam o tym powiedział????????Zrobiłyście to świadomie?wiedzac ze zabijacie płód czyli poczętą dzidzie?????????Jestem ciekawa czy kobnieta która sie decyduje na wkładke wie jak ona naprawde działa, na jakiej zasadzie.Normalnie masakra ile kobiet nieświadomie zabija poczete dzieci.

Gość Uswiadomiona zmień nicka na
nieuświadomiona będzie bardziej pasował do Twoich bzdur, które wypisujesz:P

Gość uświadomiona..
a po co mi słownik,razi cie jakis błąd a to jak działa wkładka pewnie cię nie obchodzi?????????

Gość bardzo
nie chce sie wtracac ale mi osobiscie lekarz powiedzial ze kobieta nie rodzaca dzieci nie powinna miec wkladki poniewazsa pozniej wielkie problemu z dzidziusiami i mowie ze to byl bardzo dobry specjalista z niemiec

Gość uświadomiona..
"wkładka zmienia śluzówkę macicy tak, że rozwijająca się zapłodniona komórka jajowa (czyli fachowo mówiąc, blastocysta) nie może się w nią wszczepić"Poczytajcie sobie dziewczyny w necie o wkładce ,tak piszą nie musi dojść do zapłodnienia ale jeśli dojdzie to wydalacie zapłodnione już jajo.Ale jeśli was to nie rusza to wasz problem.Sorki!!!!!

Gość bardzo
uswiadomiona: po to sa te wkladki zeby kobieta sie zabezpieczyla, a plemnik nie jest dzieckim tylko plemnikiem i tu sie nie zabija swoich dzieci bo rowniez zabiasz je poprzez prezerwatywe jak i tebletki wiec o czym tu mowa

ty uświadomiona do lekarzy też nie chodzisz tylko leczysz się internetowo? Ja w internecie moge napisać że wkładka to środek rozweselający podpisać się znanym nazwiskiem a ty to łykniesz. A poza tym pewne bzdury o wkładkach to można poczytać na stronkach katolickich.

Gość bardzo
to pewnie mocherowy beret:D

Gość uświadomiona..
Ale w prezerwatywie nie dochodzi do zapłodnienia ani przy tabletkach czy palstrach a mając wkładkę jest to możliwe że do zapłodnienia dochodzi więc jaki plemnik ???????????I nie czytałam tego na stronce katolickiej tylko medycznej o zasadach działania spirali.Fakt że działa też w taki sposób że spowalnia plemniki albo ogólnie nie dopuszcza do zapłodnienia ale też może się zdażyć że jajo zostanie już zapłodnione a spirala po prostu uniemożliwi zagnieżdżenie się tego jaja w macicy więc wydala zarodek z krwia na zewnątrz w czasie obfitszej miesiaczki niż zwykle,Zwykłe wczesne poronienie.A wy sobie mówcie co chcecie taka jest prawda.Możecie sobie krytykować do bólu nic mnie to nie obchodzi..

jak cie to nic nie obchodzi to tu nie pisz bo po co? Nasza wkładka nasze komórki nasza aborcja:P zadowolona? Pa

Gość anielica jajaja
no wlasnie kazy mysli sobie co chce to po cholere tak sie rospisujesz;/

Gość a ja sie obawiam ze
uswiadomiona ma w tym przypadku racje.. to nie mocher, to niestety fakt ;(