Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość laseczka1000

FRAXEL LASER BLIZNY POTRADZIKOWE, EFEKTY

Polecane posty

Gość agatka96
Ja też byłam pełna obaw jeżeli chodzi o ten zabieg, ale przekonała mnie koleżanka która robiła ten zabieg na blizny potrądzikowe. Ja miałam bardzo głębokie blizny głownie na policzkach ale też na skroniach, po 5 zabiegach obserwuję już fajny efekt tych zabiegów. Rzeczywiście po zabiegu nie wygląda się wyjściowo, skóra jest zaczerwieniona i podpuchnięta. Ale można zatuszować makijażem. Myślę że jeszcze wykonam dwa zabiegi i już efekt będzie dla mnie zadowalający. Płytsze blizny w zasadzie są prawie niewidoczne a głębsze się spłyciły ale ich niestety nie da się zlikwidować w 100 %. Ja chodzę do gabinetu w Krakowie na Sławkowskiej.

agatka96 Hey, Jak się nazywana ten gabinet co do niego chodzisz na laser??Po jakim czasie od zabiegu widziałaś jego efekty?? jakim laserem robisz ???

Gość annakulesza
Ja też robię fraxel na blizny potrądzikowe i jestem zachwycona, myślałam, że już nic mi nie pomoże a tu moja dr. dermatolog poleciła mi miejsce oi ten zabieg (estetica zabieg Fraxel). Po 4 zabiegach widzę już sporą różnicę oczywiście to jeszcze nie koniec czekają mnie jeszcze myśle ze 2 lub 3 zabiegi ale jest o niebo lepiej. Polecam nie bójcie sie zabieg jest do przeżycia:)

Gość antenkaaa
Wczoraj miałam trzeci zabieg.Jestem spuchnięta,ale szczęśliwa.Warto.Polecam.

Gość gość
jaki fraxel robicie, restore czy repair? a może emerge?

Gość antenkaaa
Witam.Ja robiłam zabiegi laserem fraxel re store dual.Jestem trzeci dzień po zabiegu.

Gość gość
Hej. Robiłam we środę fraxel. Zaraz po zabiegu byłam strasznie opuchnięta, zwłaszcza wokół oczu. Nazajutrz po zabiegu opuchlizna była mega i wsykoczyły mi jakieś dziwne krostki -pęcherzyki ropne, wielkości ziarenek maku może. W miejscu gdzie miałam większą bliznę i moc użytej wiązki była duża, coś się sączyło jeszcze do wczoraj, a dziś ( 4 dzień) jest zaczerwienienie, strupy i nie wygląda to wyjściowo. Postępowałam dokładnie wg zaleceń: krem Avene Cicalfate, do mycia żel Atoderm i Mupirox na ranki i wypryski. Jeśli chodzi o łuszczenie jest spore, ale dopiero się zaczyna. Pod spodem jest sporo gładsza i napięta skóra. Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie nałożenia makijażu wczoraj czy nawet jutro. Jeśli decydujecie się na ten zabieg ( fraxel restore), weźcie pod uwagę przynajmniej tygodniowe wyłącznie z życia.

Gość gość
po jakim czasie znika rumien?

Gość mimimi25
Witam, czy ktoś robił sobie zabieg Fraxel-em w Poznaniu? Będę wdzięczna za podpowiedź do jakiego gabinetu w Poznaniu się najlepiej udać

Gość AEmili
Witam, Mialam robiony wczoraj rano zabieg laserem fraxel re-pair na policzki. Dzis jestem mocno spuchnięta ale tego sie w sumie spodziewalam. Martwi mnie jednak to ze na calych policzkach mam jeden wielki strup krwi. Czy mialyscie podobne objawy? Czy szybko to schodzi?

Gość gość
w poniedziałek 2 grudnia o 21:30 na TVN będzie reality show o bliznach potrądzikowych, zobaczymy jak lekarze sobie z nimi poradzą przed kamerami :)

Gość odrodzona na nowo
Witam dużo przeszłam ze swoja buzią, mam blizny po trądziku i opryszczce, ale przebarwienia to juz norma, Mialam 5 zabiegów na cała twarz Fraxelem i dzisiaj jestem po 3 zabiegu 2 dzien od zabiegu laserm co2, mam skale porównania, Fraxel jest bardzo skuteczny, ale jesli chce się efektów na blizny to tylko co2 mega efekty, ja mialam takie głębokie doły, po niektorych bliznach nie ma nawet śladu, jestem przeszczesliwa ze cos takiego jak laser wogole istnieje i zaluje ze tyle lat zylam z tym na twarzy, Jesli chodzi o przebarwienia to bankowo fraxel jest super, ale jesli ktos ma głębsze problemy jak blizny to tylko co2, ale wiadomo tez z co2 nie mozna przesadzic, zeby nie stopic sobie cery, dobry lekarz zna sie na rzeczy i wie w jakich odstepach zrobic zabieg. Za 1,5 miesiaca ma kolejny ide za ciosem tym razem chce sobie zrobic je jeden praktycznie po drugim zachowując bezpieczny odstep miedzy zabiegami. Polecam na blizny co2 na odmlodzenie i drobniejsze blizny i przebarwienia Fraxel.SZKODA KASY NA PÓŁŚRODKI, moim zdaniem lepiej odłożyć trochę wiecej kasy i zrobić raz a porządnie :)

Gość gość
czy ktos robił fraxel u lekarza Pawła Kubika w Gdyni? Proszę o opinię,pozdrawiam

Gość gość
Ja jestem 4 dni po zabiegu. Zabieg miałam robiony w poniedziałek laserem fraxel erbowo-yagowym. Co o nim sądzicie?

Gość MarioWLKP
Miałem kilka zabiegów najpierw fraxel 2 zabiegi lekarz obiecywał że po 5 blizny się bardzo spłycą że nie będą zbytnio widoczne, robił zabiegi na dużej mocy, pokrwawione miałem czoło i skronie po zabiegu, około 3 miesiące schodził rumień, efekt ZEROWY!!! zabiegi miałem 2 w ciągu pół roku i po 1,5 roku zero poprawy więc sobie dałem spokój z tym lekarzem, tym bardziej że nawet nie znikły przebarwienia, po prostu nieźle mi to "zdarło" skórę i nic poza tym... Potem znalazłem w internecie że ktoś robi zabieg w technice łączonej, czyli fraxel co2 plus wcześniej peeling plus osocze wszczykiwane wykonane z własnej krwi. Zabieg był trochę bolesny, i uwaga bardzo krwawiłem po zabiegu, naprawdę przez pierwszy tydzień wyglądałem tragicznie, nie wiem czy jakaś kobieta by to zniosła, przez pierwszy dzień krew bardzo mi ciekła, kolejne dni coraz mniej, lekarz go wykonał na naprawdę dużej mocy ale też obiecywał poprawę poza tym był to już 3 zabieg więc nie musiałem się martwić że coś mi laser nababrze. Skóra po zabiegu przez 3 pierwsze miesiące bardzo wrażliwa, musiałem unikać słońca bo od razu się pojawiły przebarwienia jak za długo na słońcu byłem na szczęście znikały szybko. Obecnie jestem 9 miesięcy po zabiegu. Najpierw efekty uboczne, do pół roku było widać rumień lekko, skóra jest do teraz wrażliwsza niż przedtem mam wrażenie że wciąż się to wszystko regeneruje, lekarz powiedział że po takim zabiegu nie mogę robić następnego wcześniej niż rok później i że teoretycznie jeden zabieg powinien mi wystarczyć. Efekty po tylu miesiącach hmm są ale minimalne, na pewno nie jest tak jak opowiadał że jeden zabieg wystarczy i na pewno po tak silnym zabiegu faktycznie odradzam wcześniej niż rok następny zabieg. To był bardzo inwazyjny zabieg i bolesny ale widzę efekt mimo iż minimalny to jednak jest, czy pójdę na następny zabieg? nie wiem zadecyduję za pół roku jak skóra dojdzie do siebie

Gość Dar001
Miałam u dr Kubika laser 4 dni temu. Lekarz przemiły, wszystko omówił, dał wytyczne, zabieg zrobił bardzo dokładnie, jestem równiutko, gęsto wykropkowana.

Gość gość
Do Dar001 Ja tez robiłam u Kubika, ale w piątek przed Tobą,jestem tydzien po zabiegu, ale nadal mam siatke na twarzy,jestem spuchnięta i coś mozolnie mi to schodzi.Myslałam że po tygodniu będzie już super,dobrze że mam urlop,bo o wyjsciu z domu mogę zapomnieć.Wygladam jak z horroru.

Gość gość
mialam bardzo glebokie blizny na calej twarzy prawie po trądziku ktory dodatkowo orałam wyduszaniem. Ogolnie blizny mialam ok 2mm glebokie. po 7 latach walki z nimi moge stwierdzić że TCA nie pomaga , fraxel tylko chwilowo, chyba ze mega czesto robiony, nie wiem ja po 2 razach bylam zniechecona. Ale dermabrazja laserowa CO2 pomaga. mialam juz chyba okolo 7 zabiegów i blizny splycily sie o okolo 70% wiec warto wycierpiec. skóra po zabiegu goi sie okolo 6 dni potem jest mocno czerwona i lekko sie luszczy. przez t 6 dni jest wysiek osocza pierwsze 4 dni a potem juz tylko tworzenie nowej skory. po zabiegu miejsca naswietlane laserem bledna przez okolo pol roku ale po 2 mcach jest juz naprawde dobrze bo makijaz z latwoscia zakrywa czerwone plamy. najgorzej jest do 3 tyg po zabiegu. wychodzić mozna spokojnie z makijazu ( korektor plus puder) tak po 8 dniach (przynajmniej ja bo ja sie szybko goje). do pol roku nie mozna opalać operowanych miejsc ,ale uzywajac faktora nic sie zlego nie stanie jesli wyjdziemy na slonce. najpoznij najlepiej zrobic zabieg w marcu/poczatek kwietnia. potem juz dopiero na jesien. Zabieg bardzo bolesny, przy znieczuleniu miejscowym kremem EMLA. uwazam że warto mimo wszystko.pozdrawiam

Gość Dar001
ja miałam u Kubika szyję i dekolt. Szyja po tygodniu wyglądała ok, nie musiałam jej zasłaniać, natomiast dekolt 2 tyg po ciągle czerwony i z widocznymi kratkami i kropkami. Pewnie to tak musi być, ale mówienie, że rekonwalescencja trwa do tygodnia to przesada. gdybym miała twarz i wyglądała jak dekolt, to byłabym prawie 2 tyg na urlopie.

Gość Asia3838
Robiłam fraxel u dr.Kubika dokładnie tydzień temu.Bolało,oj bolało. Pierwsze 2 godziny po zabiegu ból i pieczenie nie do wytrzymania,żywy ogień,miałam ochotę wskoczyć twarzą w zaspę:-) Potem trochę ból zelżał,ale dalej paliło. Następnego dnia wszystko ustąpiło.Wystąpił obrzęk oraz strupki.Zero wysięków,skóra bardzo szorstka,taka trochę skorupa.W poniedziałek poszłam do pracy.Pięknie nie wyglądałam ,ale jak z horroru też nie.Twarz zaczerwieniona.Smaruję się Solcoserylem.Dzisiaj trochę się wytapetowałam.Twarz dużo gładsza,blizny nadal są,ale to dopiero pierwszy zabieg więc cudów nie można oczekiwać. Nie wiem dlaczego poprzedniczka po tygodniu nadal źle wygląda,może to indywidualna sprawa gojenia.Ja się wygoiłam w 100%.Następny zabieg w marcu.Jestem zadowolona. Polecam dr.Kubika,to kompetentny,budzący zaufanie lekarz.

Gość antenkaaa
Jak pisałam w poprzednich postach,jestem po trzech zabiegach laserem fraxel.Skórę mam gładką,jędrną,pory z d e c y d o w a n i e mniejsze,przebarwienia nie wszystkie zeszły.W marcu idę na kolejny fraxel.Efekt dla mnie jest zaskoczeniem.Osoby,które nie wiedziały,że jestem po zabiegach,komplementowały(i dalej słyszę komplementy)mój wygląd zachwycając się gładkością mojej skóry.Dodam,że miałam bardzo poszerzone pory.Zaden podkład nie wyglądał na mojej skórze dobrze.Teraz mam gładką,jędrną skórę, a pory już nie są tak widoczne.Zabieg jest bolesny,ale efekty sa tego warte.Przynajmniej dla mnie.Pozdrawiam:)

Gość Anusek
Hej kochana a gdzie miałaś robiona dermabrazje laserowa ? Ja miałam dermabrazje mechaniczna i niestety nic to nie pomogło kupę kasy w błoto ::(

Gość Anusek
Już nie mam siły czemu te dziadostwo jest tak cieżko zlikwidować ... W tych czasach można zmienić wszystko nos cycki usta wszystko dosłownie a na to nie ma sposobu jakie to by było piękne idziesz raz płacisz i problem z głowy ech....

Gość antenkaaa
cosmea

Gość gość
ja miałam dziś zabieg na cała buzię- 2 tys dałam. nie bolało aż tak bardzo, dobrze mnie znieczulono, skóra wiadomo-spuchnięta, ale też naciągnięta. mam nadzieję, że będzie ok. twarz pielęgnuję specjalnymikremami i stosuję leki doustne.

Gość antenkaaa
Dzś miałam zabieg na całą twarz.Najbardziej zależało mi na przebarwieniach.Standardowo:jestem spuchnięta i czerwona.Oczywiscie,że bolało.Za kilka dni opowiem o efektach :)

Gość antenkaaa
Już się łuszczę!Skóra napięta,pory jeszcze mniejsze,przebarwienia ledwo wodoczne.Wyglądam jakbym była po botoxie,ale obrzęk minie.To mój czwarty zabieg i jak na razie ostatni.Możliwe,że kiedyś go powtórzę,chyba,że już nie będzie takiej potrzeby :) Pozdrawiam

Gość gość
Gdzie mają fraxela repair w Warszawie? Tylko nie estivance...

Gość gość
jnbhjhbj

Gość gość
Miałam delikatne zmarszczki mimiczne pod oczami i delikatne blizenki po tradziku, naczytałam się o cudownych działaniach fraxela, super skóra, usuwanie zmarszczek i dziurek, duzych blizn - pomyslałam to co mam napewno mi usunie. Poszlam na konsultacje do kliniki ziemlewski w łodzi - nie uslyszalam o żadnych mozliwych komplikacjach, same superlatywy o zabiegu. Zrobiłam dwa razy laser o małych czestotliwosciach ze wzgledu na male blizny i zmarszczki wokół oczu. Teraz wyglądam jak potwór - całą twarz mam pokrytą milionem dziur na buzi, niby mikroskopijnej wielkości, ale pod słonce wygladaja nie do opisania, robia mi sie straszne bruzdy, zmarszczki, wygladam jakby ktos grabiami podziabal mi twarz, rumien na twarzy, luszczaca i wiotka skora, ktora wyglada jak u 80 latki, zniszczono mi wlokna kolagenowe, ktorych nie da sie odbudować - takie pozostalosci mam po upiekszajacym laserze fraxel!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować