Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkahjdgdfh

jaki stanik na moje piersi?

Polecane posty

Gość jkahjdgdfh

mam rozmiar 65E (70cm pod biustem, 88cm w biuśćie) sa dosc szeroko rozstawione i mam pytanie jaki stanik bylby najlepszy, zeby wygladaly na bardziej "scisniete"? tylko prosze nie piszcie ze push upy bo to nic nie daje

Gość ejejjj
tzw. bardotka. miseczki są ulozone w linie prostej,a nie po skosie. ja mam podobnie do Ciebie, mam 67cm pod biustem, 90 w, i są szeroko rozstawione. zaden stanik na mnie nie pasuje. Powinnam miec rozmiar 65G. zwykle nosze 70c/70D. mam tylko jeden D, bo C byly wszystkie za male, i wychodzily mi sutki po paru ruchach, z tym jest tak samo ;/ żal

A mierzyłaś już jakieś w nowym rozmiarze? BTW 70/88 to bardziej 65F polskie :)

Gość jkahjdgdfh
no wlasnie nie mierzylam, bo niestety w wiekszosci polskich sklepow wystepuje rozmiarowka od A do D, a czasami tylko do C. nosze stanik 75B lub 75A ale one nie wygladaja dobrze w tych rozmiarach

No to najpierw przymierz coś w nowym rozmiarze ;) Stanik w rozmiarze złym, za szeroki w obwodzie (a 75 to dla Ciebie obwód-tragedia), nigdy nie będzie wyglądał dobrze, bo do zebrania piersi potrzebny jest odpowiednio obwód odpowiednio ścisły (inaczej biust będzie uciekał z misek) i miseczki odpowiednio głębokie. 75B ma miskę jak płaski talerz, 65F będzie miało jak filiżanka ;) Tu można podejrzeć różnicę w tym stylu: http://tnij.org/dgaa http://stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html Ewentualnie postaraj się przymierzyć jakieś nie wygąbkowane za mocno 70C, ale ten obwód też nie będzie się na Tobie trzymał jak powinien :( Aha, pamiętaj o wyregulowaniu ramiączek (powinny być napięte) i zebraniu biustu spod pach do miseczek :)

Gość jkahjdgdfh
i mam jeszcze pytanie to maly czy sredni biust? robie test na typ figury i w sumie nei mam pojecia co zaznaczyc

Gość jkahjdgdfh
mam duze wciecie w talli, ale dosc szerokie biodra i duza pupe

Gość miś polarny w tropikach
70/88 jeśli wyszło ci 65E to pewnie w brytyjskiej rozmiarówce w polskiej to 65E jest ,że tak powiem malutkie ;) ja też obliczając swój rozmiar miałam z miseczkę więcej ;) ale to zależało od fasonu i producenta ;)

Gość chiński czosnek z promocji
mam do was pytanie czym się różni stanik wąskofiszbinowy od szeroko fiszbinowego??

Gość szerokoscia fiszbin w tym
samym rozmiarze;) np jedna firma moze miec w 65DD fiszbiny o szerokosci 12cm, inna 14cm oczywiscie sam wymiar nie mowi zbyt wiele bo liczy sie jeszcze rozciagliwosc fiszbiny, jej ksztalt itp