Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Makarony

dlaczego faceci boją się monogamii?

Polecane posty

Gość Makarony

Mam faceta jesteśmy już 2 lata ze sobą. Mamy sie pobrac za dwa lata.Takie są założenia ale on raz twierdzi, że chce się ożenić a drugi raz że nie że się tegoboi. Nie rozumiem go trochę. Chyba poważniej musze z nim porozmawiać.

Gość ostatnie słowo prawdomówcy
rozmawiaj rozmawiaj to nic nie da mężczyźni mają skłonność do poligamii to wynika z czegoś takiego co się nazywa strategią reprodukcyjną...

Gość Makarony
No tak też masz rację że z facetami to tak jest nie dokdziesz znimi do ładu Ech

Gość zwierzak myśleć
o ja pier dole nawijajcie poslucham tych madrosci bo chyba warto co? wiecei co to jest, chociazby bo nie tylko, Szkola Frankfurtcka? Watpie biedne owieczki, skad macie to wiedziec?

Gość umpa lumpa
raczej frankfurcka :p i cóż ona ma do tego problemu..? że niby wpływ prymitywizującej kultury masowej wpływa na przemiany zrębów ludzkiej natury, ukształtowanej w ciągu, jak się dziś ocenia, nawet 3 mln lat..? a katolickim punktem widzenia, nie każdego zadowolisz...

Gość zwierzak myśleć
ja nikogo zadowalac nie zamierzam niech to kazdy robi we wlasnym zakresie FRANKFURTCKA :P

Gość umpa lumpa heka tum
jednak się upieram, że frankfurcka nawet gdy wpiszesz w google to z trudem wyłowi 2 lub 3 wyniki "frankfurtcka" net sam w sobie nie jest dla mnie autorytetem ale wyniki wyszukiwania potwierdziły mi, moje własne wyczucie językowe...

"Makarony Mam faceta jesteśmy już 2 lata ze sobą. Mamy sie pobrac za dwa lata.Takie są założenia ale on raz twierdzi, że chce się ożenić a drugi raz że nie że się tegoboi. Nie rozumiem go trochę. Chyba poważniej musze z nim porozmawiać. " Widać ze psychol bo sam sobie zaprzecza:P.

Gość taka_jedna01
ja tez niedługo wychodzę za mąż i chce tego i zarazem się boję. Co w tym złego? Człowiek boi się tego co nowe, nieznane... a dodatkowo świadomość, iż jest to wybór rzutujący na całym dalszym życiu wcale nie polepsza sprawy. Sama pomyśl, jesteś w stanie przewidzieć czy za 10 lat będziesz kochać tego człowieka tak samo? Nie, więc jakim cudem przewidzisz trwałość miłości drugiej osoby? Wchodząc w związek małżeński można mieć tylko nadzieję, że obie osoby mają podobne spojrzenie na świat, priorytety i wartości, ale to tylko 1/4 sukcesu udanego małżeństwa... 3/4 to ciężka praca, kompromisy, zaufanie i wybaczanie... Resztę i tak weryfikuje życie.