Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawda was wyzwoli..

Dowód na to że Boga nie ma i nikt nad wami nie czuwa

Polecane posty

Gość prawda was wyzwoli..

Zrozumcie że wasze życie zalezy tylko od was samych, innych ludzi oraz przydaku. Nic ponadto. Tu przykład bezsensownej, przypadkowej śmierci: "Pomorskie: Powiesiła się podczas zabawy 18 minut temu Dziewczynka z Kijna w Pomorskiem w czasie zabawy chciała pokazać koleżance, jak wygląda powieszony człowiek. Niestety, zaplątała się w sznurek i rzeczywiście powiesiła się - informuje TVN24. Według informacji policji do tragedii doszło w piątek po południu. Dwie dziewczynki - 9- i 5-latka - bawiły się obok huśtawki zrobionej ze sznurka. W pewnym momencie starsza dziewczynka chciała pokazać młodszej, jak wygląda powieszony człowiek. Niestety zaplątała się w sznurek i rzeczywiście się powiesiła. 5-latka nie zrozumiała jednak, co się stało i spokojnie wróciła do domu. Powieszonej dziewczynki nie zdołali uratować policjanci, którzy przyjechali na miejsce zdarzenia." --------------------------- Jaki sens miała ta śmierć? Ot przypadek, nieszczęśliwy zbieg okoliczności, młodej dziewczyny już nie ma, nie wyjdzie za mąż , nie urodzi dzieci, nie ma jej już tutaj. Dlatego nie módlcie się do Boga bo on sie wami nie interesuje, lepiej działajcie zamiast klepoać zdrowaśki

Gość wawelski
a chooj cie to obchodzi

Gość a obchodzi mnie
bo szkoda mi ludzi którzy wierzą, a tam nic n ie ma...

Gość babcia terenia
a tam nic n ie ma... byłaś/eś tam i sprawdziłaś empirycznie?

Gość babcia terenia
lepiej działajcie zamiast klepoać zdrowaśki można też działać klepiąc zdrowaśki :D Co prawda - w twoim przypadku z motywacji: na wypadek gdybym sie jednak myliła i tam coś by było, ale zawsze ;)

Gość a wiesz babciu tereniu
że Chińczyków jest ponad miliard i oni o Jezusie nawet nie słusyszeli? To dla nich egzotyczny kult, tak jak dla Polkaów wierzenia plemmienne Papuasów. I co będzie, Chińczycy nie pójdą do nieba? :D Religie to oszustwa stworzone przez człowieka aby kontrolować innych.

Gość poznaj moze jakis
azjatow,pogadaj z nimi i wtedy wymienimy poglady..... piszac z Koziej Wolki nie za bardzo ci wierze....:P

pff... to ze Boga nie bylo , nie ma i nie bedzie wiem juz od bardzo ale to bardzo dawna i tu nie chodzi tez o opisana historie a o brak dowod na istnienie takiej istoty jak Bóg . pzdr

Może i ktoś tam jest sobie ale naiwni ludzie mysla, ze on nas kocha, jest mlosierny itp. To skoro nas tak bardzo kocha to czemu niewinne dzieci umieraja przy porodzie,czemu sie zdarza , ze juz jakas 5 latka ma nieuleczalna chorobe.Skoro to wszystko podobno zalezy od niego , to sory ale on ma nas chyba szeroko w d...

Gość i wlasnie dlatego
z reguly pisza tutaj polmozgi.....napisz jeszcze czemu kotek zlapal pchly??? mexxx....to ze rznol cie wujek to nie znaczy ze to wina jest Boga!

Gość tylko jeden argument
katolicy mają tylko eden "argument" - obrzucić cię błotem :D są bezsilni w kwestii logiki więc pozostaje im agresja wszystkie religie sa takie: judaizm, chrześciaństwo, islam....mordowanie, mordowanie, oszukiwanie, ucisk biednych i cenzura. Pamiętacie Młot na Czarownice, ile kobiet w Europie spalono na stosach w imie wiary? Pamiętacie wyprawy krzyzowe, a choćby i "naszych" malborskich krzyżaków którzy w imię Boga wyrżnęli wszystkich Jaćwingów. Niemieccy faszyści na pasach nosili napis: BÓG JEST Z NAMI ( GOT MIT UNS). to sa te wasze religie...księza pedofile, degeneraci, biskupi kapusie SB...kościoły te wielkie to po prostu zalegalizowane sekty. Według mnie wiećej z religii zła niz dobra i lepiej aby ludzie już się tymi bajkami nie zajmowali.

Gość vvvvv
Bóg istnieje, stworzyl wszechświat i czasem patrzy czy jeszcze istnieje. Ale los pojedynczych osób jest dla niego mało ważny. Tak jak leśniczy dba o to żeby mrowisko sie nie rozwaliło, ale nie o los poszczególnych mrówek.

tak.. siedzi na jakiejs gwiezdzie i sobie patrzy na wszechswiat.. :/

Kto odpowiedzialny zostawia 5 letnie dziecko z 9 latką ? Zadałaś sobie najpierw to pytanie ?

no nie, 5 i 9 dzieci maja juz swoj rozum chyba. juz nie przesadzaj bo miliony dzieciakow w tym wieku bawi sie sama na podworkach a boga nie ma to fakt.

Ja mam 7 latka i samego na podwórko go nie puszczam ,bo wiem jakie może mieć pomysły i przewiduję konsekwencje .

Chyba nie masz pojęcia ,jakie pomysły wpadają dzieciom w tym wieku do głowy , zwłaszcza jak mają obok siebie tylko "mądrych' równolatków.

Gość Buk
Tak, nie ma mnie, wzięłem i zniknęłem

Gość to bła awe popełniasz
jesteś paranoicznie nadopiekuńcza a przez to zabierasz dziecku smak dzieciństwa......smutne to a jak ma iść na przepad to mu i tak nic nie pomoże, śmierć kogo chce to zawsze znajdzie, nie ukryjesz go pod spódnicą..

to bla --nie zabieram mu smaku dzieciństwa , tylko dbam o jego bezpieczeństwo -bo dobrze go znam i antycypuję .A ostatnie zdanie ( wybacz) zachowaj dla siebie i ewentualnych swoich dzieci :P

wiesz co autorko...taki dowód, to naprawde...śmiech pusty bierze...jest przeciez tyle gorszego zła na świecie, wojny,straszne choroby...a ty dajesz przykład akurat tej dziewczynki...mówisz, że ona nie będzie już miała męża, nie będzie miała dzieci...a skąd wiesz, że nie byłaby nieszczęśliwa, ni byłaby złym człowiekiem?taki juz jej los, niektórzy umierają później, niektórzy wcześniej i moim zdaniem absolutnie nie jest to dowodem na to, czy Bóg istnieje czy nie...