Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafetriaaaaaaaaaaaaa

O co tak na prawde CHODZI??

Polecane posty

Witam:) Mam pewien problem i licze bardzo na pomoc:) Otoz okres powinnam dostac tydzien temu w niedziele/poniedzialek, ale niestety jeszcze nie dostalam.dopiero teraz zaczely mnie bolec piersi,co jakis czas daje znac o sobie bol kregoslupa.Kocham sie z chlopakiem stosujac stosunek przerywany(wiem wiem to zadne zabezpieczenie) ale tak kochamy sie juz bardzo dlugo i na razie wszystko jest ok:) zawsze mialam okres bardzo regularny az dziwne ze w takim wieku moge miec tak bardzo regularny 20 lat:) ale ostatni tez mi sie spoznial dwa miesiace temu 10 dni ale dostalam:) Czy moze sie wypowiedziec ktos obeznany kto mial podobne odczucia i okazalo sie ze byl w ciazy a moze ktos kto mial podobne odczucia i po prostu z jakiegos wzgledu okres sie spoznial po prostu

Gość JJJ.
Pewnie sama wiesz jak wiele jest czynników wpływających na przesuniecie lub ogólny brak okresu w danym cyklu:) Pogoda, stres, choroba, dieta... no mnóstwo tego jest, a ciąża to tylko jedna z wielu tych przyczyn. Obolałe piersi to jak dla mnie raczej znak zbliżającego się okresu, ponieważ NAWET JEŚLI miałabyś być w ciąży to raczej bardzo wczesnej i chyba nie dającej takich objawów jak mdłości, powiększenie piersi, brzuch etc.:) Ale to tylko moje zdanie. Słuchaj... ja miałam ten sam problem i po prostu kupiłam sobie test ciążowy za ok. 9 zł i po sprawie. Teraz o ile wiem testy są dostępne w zwykłych hipermarketach więc nie powinnaś mieć oporów. Nie męcz się - lepiej wiedzieć, a jak znam życie to test wyjdzie na NIE i spokojnie poczekasz sobie na okres.

jesli nie dostane okresu jeszcze przez najblizszy tydzien to zrobie test:) Troche sie jednak boje bo czytalam wypowiedzi kobiet ktore pisaly ze mialy objawy jak na okres a okresu nie dostaly i sa szczesliwymi mamami teraz:) wiec przez moja glowe przelatuja rozne mysli...

Gość JJJ.
Ja bym chyba zrobiła test już teraz:) Wynik będzie wiarygodny, nie trzeba zwlekać. Ale pocieszę Cię, że ja TEŻ czekam na okres hehe.... ale poczekam jeszcze do przyszłej soboty - więc czekamy razem!.

hehe no musze poczekac:)czesto mam tez zawroty glowy ale sa one bardzo male:) wiesz stosunek przerywany to zadne zabezpieczenie:( bylo kilka stosunkow ostatnimi czasy ze chlopak stwierdzil ze"raz" strzeli we mnie a reszta oczywiscie na zewnatrz ale ona chyba tak mowi z paniki poniewaz z tych nerwow to mu sie zawsze tak wydaje...

nikt wiecej nie wypowie sie na ten temat??

Ja mogę się wypowiedzieć. Otóż jestem w ciąży i powiem ci, że początkowe objawy też miałam podobne do tych przed @, a piersi zaczęły mnie pobolewać jeszcze przed @, więc możliwe, że jesteś, ale równie dobrze może się spóźniać bo się stresujesz, że jeszcze go nie ma. Najlepiej zrób test, jak wyjdzie negatywny to dostaniesz okres, bo przestaniesz się stresować a tak może się spóźniać.

a jakie mias objawy w okresie kiedy mialas dostac okres a jednak go nie dostalas??

Gość joojjj
a ja myśle że to może być ciąża - i niechce cię straszyć ale lepiej żebyś dowiedziała się wcześniej i zaczęła dbać o siebie jeśli faktycznie zasząś - a myśle że prawdopodobieństwo jest naprawde duże!!! zrób test rano i nieczekaj tydzień - wyjdzie negatyw to poczujesz ulge i moze okres się zjawi - a wyjdą 2 kreski to będziesz się przynajmniej już oswajała i dbała o siebie

Gość ja tez uwazam ze
to ciaza.

Gość ja tez uwazam ze
a ile masz lat??

pisalam ze 20:)

a kiedy jest najwieksze zafrzenie ze dziecko moze byc np. chore?? Pracuje gdzie sa rozne kleje i niby to jest szkodliwe i jesli to ciaza to sie troche obawiam czy taki maly plod jesli w ogole jest ,jest bardzo narazony??

??

Gość nie martw siewe
sama piszesz sie sie tym bardzo denerwujecie itd. to wytlumacz mi po co sobie fundujecie taki stres na wlasne zyczenie, bo ja tego nie rozumiem?? szkoda wam kilka zl. na prezerwatywe, albo kilkadziesiat na tabletki raz w miesiacu??!!

tabletek nie chce brac:) a w prezerwatywie to zupelnie co innego:)

Gość 12md
To teraz ciąża - też zupełnie co innego....

na poczatku ciazy jaki jest sluz??Bo czekam na ten okres i mam duzo sluzu:)