Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwergus

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE

Polecane posty

Gość zwergus

Czesc:) % czerwca powinnam dostać okres, ale chciałabym jakoś tego uniknąć. W tym tygodniu byłam u ginekologa i dostałam receptę na yasminelle. Czy jeżeli zacznę brać te tabletki przed planowanym pierwszym dniem miesiączki to zatrzymam krwawienie i czy te tabletki będą miały zastosowanie antykoncepcyjne?

z tego co wiem jak ja bralam tabltki to mialam zaczac od pierwszgo dnia cyklu czyli od miesiaczki zeby zaczely dzialac tabletki ale okres mozliwe z nie pojawi sie

tabletki powinno się zacząć brać pierwszego dna miesiączki a w przyszłości możesz brać np dwa opakowania bez przerwy

Gość URSUS C330
Tak, bierz caly rok bez przerwy, po chuj ci przerwa ??

Gość odpowiadam na pytanie..
okresu nie unikniesz, bo tabletke sie bierze 1 dnia krawiwenia przy pierwszym opakowaniu mozesz nawet plamic, mozesz uniknac kolejny okres gdy po skonczeniu tego opakowania nie zrobisz 7 diowej przerwy i wezmiesz kolejne jednak tak mozna robi tylko raz na rok wiek od ginekologa dobrego specjalisty

Gość megziiiiiiii
zaczełam brac tabletki ale problem jest w tym ze biorąc pierwsza w pierwszy dzień okresu cos dziwnego sie dziej mianowicie nie wiem czy dobrze zrobiłam bo gdy zobaczyłam juz bardzo brazowe zabarwienie sluzu wziełam tabletke potem nastepnego dnia miałam tez tylko taki sluz (nie krwawiłam) wziełam 2 tabletke czy dobre zrobiłam tak biorac tabletki?? czyjestem zabezpieczona??