Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eurosceptyczka

Unia Europejska - dokąd zmieża?

Polecane posty

Gość eurosceptyczka

Jestem zwolenniczką integracji Europejskiej. Otwarcie granic, otwarcie rynków... wszystko pięknie. Ale ostatnie wydarzenia jakie miały miejsce przyznam się że mnie niepokoją. To jak potraktowano prezydenta Republiki Czeskiej jakiś czas temu, usiłowanie "zgwałcenia" społeczeństwa Irlandzkiego by przyjęło traktat lizboński. Wyzywanie od homofobów ludzi którzy uważają homoseksualizm za chorobę. Usiłowanie wymazania roli kościoła w budowaniu naszej cywilizacji i odcinanie się od chrześcijańskich korzeni. Próba wprowadzenia kontroli i cenzury w internecie przy pomocy wspaniałomyślnych pakietów telekomunikacyjnych. To wszystko jest niepokojące. Czy aby tak powinny wyglądać demokracja i tolerancji? Czy z hasłami demokracji i tolerancji na ustach Europa nie zmierza przypadkiem do kolejnego totalitarnego system w swojej historii? Mnie to wszystko poważnie niepokoi bo nie tak wyobrażałam sobie Unię Europejską gdy głosowałam za przystąpieniem Polski do Unii w referendum.

Gość UE zmierza
Do tego samego, co poprzednie próby "jednoczenia" europy- głodu, wojen i cierpienia milionów osób. Och losie słodki, w tak zakompleksiony narodzie jak polska, jest potrzeba przynależności do organizacji, którą media przedstawiają jako "elitarną"... tylko co w niej elitarnego? Elitarne jest to, co rzadkie- a ile krajów europejskich zachowało jeszcze niezależność? Niepodległość- to jest elitarność i powód do dumy!

Gość eurosceptyczka
Ue zmierza jestes popierdolona jak chuj!!! nie pisz wiecej tylko doczytaj se

UE dąży do tego czym są teraz Stany Zjednoczone. Jest to trudna droga ze względu na różnice panujące w Europie

Gość szege szege
Stany Zjednoczone? do ZSRR raczej:o

Gość eurosceptyczka
17:17 to podszyw! Do tego czym są USA? Nie wydaje mi się. USA to liberalna gospodarka i prawdziwa demokracja. A Unijni politycy pokazali w ostatnim czasie gdzie mają tolerancję i demokracje.

Gość sadas
Wypowiedz Churchilla świadczyła o tym , ze Unia ma byc czyms na kształt USA.A to są podwaliny pod UE. Jak dla mnie to jestem za EWG, a nie za Unia ktora do niczego nie zmierza.Tylko do stworzenia demokracji autorytarnej regulującej każdą sferę życia.Nie zgodzę się na to zeby ktos mowil mi co jest dobre a co nie i jak moge zyc.

Gość Stany zjednoczone europy
Przecież to śmieszne! Już teraz parlament europejski, ustanawia ponad 70% praw dla poszczególnych krajów UE! Dla porównania w USA, rząd federalny decyduje o zaledwie 20-30% prawach ustanawianych w poszczególnych stanach! Więc po kiego Stany Zjednoczone Europy? Już teraz w centralizacji legislacyjnej, przewyższamy USA ponad dwukrotnie...

Gość tylko na chwilke
No wlasnie. A kiedy byla najwieksza centralizacja wladzy?Chyba calkiem niedawno...

Gość Stany zjednoczone europy
Poczekaj, aż wprowadzą traktat lizboński- notabene odrzucony we wszystkich referendach: Irlandii, Francji i Holandii (oto demokracja unii...). Po jego wprowadzeniu, parlamenty narodowe zostaną sprowadzone do roli wykonawcy dyrektyw z brukseli

Gość 5mu5m7
Euro-tolerancja to wzór tolerancji dla świata. Szkoda tylko że z hasłem tolerancji na ustach szykanowane są osoby które uważają homoseksualizm za chorobę. Wyzywa się te osoby od nietolerancyjnych, faszystowskich homofobów. Czy tak powinna wyglądać tolerancja? A może jest to tolerancja tylko dla wybranych? Demokracja w Unii to kolejna farsa! Świetnie ujęła to autorka topiku - "zgwałcenie" Irlandii. Tak wygląda euro-demokracja. Czyżby kolejna wolność dla wybranych? Pomysł z pakietami na internet - czy to to kolejny przejaw demokracji? Wysyłamy sobie e-maila a w odpowiedzi dostajemy e-maila o treści "twój e-mail został ocenzurowany", bo do tego by doprowadziło ich wprowadzenie. To była próba zamachu na media i próba odcięcia ludzi na jedyne niekontrolowane przez reżym medium, oczywiście wszystko pod przykrywką walki z piractwem. Należy też wspomnieć o głównej zalecie Unii czyli euro-socjalizmowi. Kwestią czasu jest gdy euro-socjalizm skończy się tak jak realny socjalizm którego doświadczyliśmy. Nadmierny socjal i starzejące się społeczeństwa doprowadzą do upadku gospodarczego Europy. Szkoda tylko że nasz kraj będzie przechodził przez upadek socjalizmu ponownie. Integracja Europejska do pewnego stopnia to piękna sprawa, ale na pewno nie w ramach organizacji jaką jest obecna Unia Europejska. Unia to organizacja TOTALITARNA. Demokracja, wolność, tolerancja... ale jest taki haczyk że tylko dla tych co myślą według norm Unii Europejskiej.

Gość iur
WOLNOŚĆ!!! WŁASNOŚĆ!!! SPRAWIEDLIWOŚĆ!!! PRECZ Z FASZYSTAMI Z BRUKSELI!!! PRECZ Z EURO-KOŁCHOZEM!!!

Gość UPR UPR UPR

Gość JANUSZ MOIM WODZEM JEST

Następna analfabetka, zabiera głos w poważnych sprawach , a juz w samym temacie robi byka, który wali po oczach na kilometr. Do podstawówki wracaj a nie o UE będziesz tu dywagować!

Gość zmierza do upadku