Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angell19

Chce kupić psa, łagodnego i mądrego. Jaką rase wybrać? Doradźcie!

Polecane posty

Gość hahahaaa
:D:D:D:D dadascv nie wątpię!! sprzątasz gówna na wystawach!! buehee :D:D:D

Gość o jesssu
:O dadascv jak możesz sie znać na psach pisząc coś takiego na temat chihuahua :O to niezbyt poważne wypisywać bzdury, że pracujesz z psami. skoro tak twierdzisz to musi to być poparte wiedzą bo i mnie zaczyna się zdawać że raczej to ty po nich sprzątasz niż z nimi pracujesz, i nic wiecej. masz chyba troszkę zbyt wysokie mniemanie na temat swojej wiedzy, która jest ograniczona i nikła :O każdy głupi wie, że chihuahua są psami bardzo terytorialnymi i bronią miejsc, właściciela , przejawiają agresję i sa bojowe... to podstawy dziewczyno więc obudź sie!!

Gość 35677
WLASNIE -wlasciciela! tyle ze nie chodzi raczej o psa ktory bedzie sie plaszczyl przed kazdym obcym! i bynajmniej nie mialam na mysli ze sa lagodne do obcych, ale to ze niedoswiadczony wlasciciel nie bedzie mial z nimi problemow na tle agresji

od kilku lat mam goldena, i z całkowitym przekonanniem mogę Ci powiedzieć, że to idealne psy... łagodne, kochane, wierne... poprostu wspaniałe.... Serdecznie polecam!

Briard, pies pasterski, pilnuje swojego stada, łagodny do dzieci, piękny. Podryw gwarantowany.:)

Gość NIGDY NIE WEZME
juz GOLDENA!!!Sa strasznie durne ...do 2 roku nie pozyjesz z nimi w spokoju...strasznie upierdliwe i maja charakter...Plecam tylko i wyl owczarka niem... Suke od malego kochany i co najwazniejsze USLUCHANY PIES...czego nie moge powiedziec o labradorach i tego typu stworzeniach...

Gość ja jako kolejna osoba
polecam psa schroniskowego. nie wiem kiedy zamierzasz go nabyć ale w tym okresie do schronisk trafi miliony szczeniąt i młodych psów i powiem Tobie, że masz błędne pojęcie na temat szczeniąt , ponieważ można je zacząć szkolić dopiero od 6 miesiąca życia, nie wcześniej!! i to ważne bo każdy pies musi mieć czas na rozwój zabawy beztroskę , a pierwsze miesiące właśnie tym okresem są. Jedyne czego pies wtedy się czy to jak sygnalizować chęć wyjścia na spacer oraz buduje hierarhię w stadzie czyli w Twojej rodzinie. Wniosek - wybierz psa około 8 miesięcznego , w tym wieku będziesz mogła w schronisku ocenić czarno na białym jego charakter gdyż będzie on już ukształtowany. u specjalistów od zachowań zwierząt dostaniesz wskazówki jak w schronisku wybrać psa podatnego na szkolenie itd. pozdrawiam.

Gość 35677
i to sa wypowiedzi ludzi ktorzy na podstawie jednego egzemplarza danej rasy oceniaja cala rase i nie dziwne w zwiazku z tym ze jeden zachwala a inny odradza, a najbardziej denerwujace sa stwierdzenia ze pies glupi czy durny. Glupi czy durny to moze byc wlasciciel ktory bierze psa danej rasy nie majac o niej zielonego pojecia ani o wychowywaniu psow

Gość NIGDY NIE WEZME
przykro mi glupia pizdo ale mialam juz 3 psy i zaden z nich nie byl taki dziecinny do 2 roku jak labrador...to ty sie nie wypowiadaj...

Gość 35677
skoro ty taka niezrownowazona to nie dziwie sie ze i pies wg ciebie durny byl

Mnie również rażą takie wypowiedzi. Z miejsca mam wyrobioną opinię na temat osoby, która pisze 'durny, głupi pies'.

Gość NIGDY NIE WEZME
wez sie nie wypowiadaj w temacie chodzi o szczere wypowiedzi i to sa szczere z mojej str...widocznie to ty mialas jednego psa i nie masz poj o wychowaniu!badz co badz zaden pies mnie jeszcze nie ugryzl i tego psa tez juz ulozylam...juz tak nie slodzcie tym labradorom! to jakis glupi stereotyp nie wiem skad wyssany...tyle

Gość wypowiedź pustej gówniary
3 psy miałaś?! to widzę, że długo u ciebie nie pożyły !!! co...? schronisko im zgotowałaś czy los psa przywiązanego w lesie do drzewa , który kona z pragnienia??!!!

Gość 35677
ty mi zabraniac nie bedziesz :D lepiej sama skoncz bo osmieszasz sie uzywajac epitetow tj 'durny' w odniesieniu do psa :D

Gość NIGDY NIE WEZME
prze 14 lat mialam 2 jednoczesnie...moze troche wiecej myslenia...

Gość NIGDY NIE WEZME
nie ma o czym dyskutowac z gownazeria...

Gość shante chanel
nigdy nie wezme >>> co ty nie powiesz

Gość joanna_aug
jack russel , jest maly , wsoły, mądry i zawsze mozesz go zabrać ze sobą. Napewno nie bież psa ze schroniska, szkoda tych psów ale maja zwoja przeszlosc i zle to sie moze skonczyć

Gość Polecam Ci autorko
Bernardyna, no chyba, ze mieszkasz na blokach, bo taki pies powinien mieć skrawek przestrzeni chociaż. Ale w charakterze bardzo fajny pies :)

Gość psiaczek
Boston terier pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, jednak jego przodkami były dawne angielskie psy bojowe. Obecnie jest typowym psem do towarzystwa. Laicy mylą go niekiedy z buldogiem francuskim z uwagi na podobieństwo wyglądu. Bardzo towarzyski pies, który doskonale nadaje się na psa rodzinnego. Zrobi wszystko, aby zadowolić swojego opiekuna. Jest wesoły i zawsze skory do zabawy. Niezwykle łagodny i cierpliwy w stosunku do dzieci.

Gość martynazjawora
wejdz tu i tu nasz za darmo jaką rasę chcesz polecam goldena śliczne są

Gość martynazjawora
szczeniaki też sa www.adopcjapsa.pl

Gość psiaczek
bardzo polecam.Wiele słyszałam o tej rasie i myślę,że będzie idealnym psem dla ciebie.jeżeli lubisz duże rasy to moim zdaniem najlepszym psem będzie Golden retriever ,ponieważ mam jednego w rodzinie i od dziesięciu lat nikomu nigdy nie zrobił krzywdy,jest bardzo mądry i bardzo szybko się uczy.Jednak pamiętaj,że osobowość i inne cechy charakteru psa mogą odbiegać od ogólnego opisu rasy ,więc zanim się zdecydujesz przeczytaj o rasach psów które ci się podobają i wtedy będziesz wiedziała na 100% jaki pies pasuje do ciebie. :)

Gość knmkmkkmk
ile kosztuje utrzymanie goldena? lub labradora?

Gość psiaczek
bardzo polecam bostona.Wiele słyszałam o tej rasie i myślę,że będzie idealnym psem dla ciebie.jeżeli lubisz duże rasy to moim zdaniem najlepszym psem będzie Golden retriever ,ponieważ mam jednego w rodzinie i od dziesięciu lat nikomu nigdy nie zrobił krzywdy,jest bardzo mądry i bardzo szybko się uczy.Jednak pamiętaj,że osobowość i inne cechy charakteru psa mogą odbiegać od ogólnego opisu rasy ,więc zanim się zdecydujesz przeczytaj o rasach psów które ci się podobają i wtedy będziesz wiedziała na 100% jaki pies pasuje do ciebie. :)

Gość psiaczek
jeżeli chciałabyś mieć goldena z rodowodem to ponad 1200 zł.Natomiast bez rodowodu na pewno mniej.Radzę ci wejść na stronę alegratka.pl.Tam za małe pieniądze znajdziesz te rasy.

Gość byubuy
owczarek nemiecki, golden retriver, lablador , foxterier , ale najmadrzejszy to kundel