Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angell19

Chce kupić psa, łagodnego i mądrego. Jaką rase wybrać? Doradźcie!

Polecane posty

Gość psiaczek
buybyu masz rację najmądrzejsze są kundelki;)

Gość nikijaaa
mozesz wziac ze schroniska nie koniecznie musi to byc stary pies sa tam tez młode, niektóre rasowe, moja kolezanka wziela mieszanke maltanczyka z pudlem , przebojowy psina , wierny oddany i inteligentny

Gość Lana the whippet
Przede wszystkim przeczytaj jak najwięcej o wszystkich rasach. Ja niedawno kupiłam psa, a wybór zajął mi rok. Dla mnie najważniejsze było, żeby pies mało szczekał, był przyjazny dla ludzi, dzieci i innych psów, żeby NIE DOMINOWAŁ, dzięki czemu łatwo by się go wychowywało i nie byłoby problemów. Do tego kolejna bardzo istotna rzecz - brak obciążeń genetycznych no i zdecydowanie piesek nie należący do ras olbrzymich, tani w utrzymaniu, nie wymagający bardzo długich spacerów i krótkowłosy. Co wyszło - whippet. Mam go od kilku miesięcy i jestem bardzo szczęśliwa - pies cichy, szybko się uczy, zero problemów, a do tego przytulanka niewyobrażalna! Nawet prowadzimy jej bloga, bo do tego stopnia zakochaliśmy się w tej rasie! Bardzo wygodny pies-kanapowiec, a przy tym na spacerze szybki jak strzała. Jeśli kogoś zaciekawiłam, to tu są zdjęcia i filmy naszej Lany: http://whippet-bydgoszcz.blogspot.com/ Tego psa polecam zdecydowanie, nie "bo jest ładny", albo "bo takiego akurat mam", tylko dlatego, że spełni oczekiwania większości ludzi i nie sprawi kłopotów hałasowaniem, chorobami czy agresywnością. Zanim wybierzecie, przede wszystkim poczytajcie ile się da o danej rasie i nie kupujcie z pseudohodowli!

mozesz poczytac o bokserach-swietne psy naprawde, dogach argentynskich buldogach ametykanskich albo o owczarkach rumunskich, wybierz cos z rasy psow strozujacych

Gość SDSDSDALEKSANDRA
Zapraszam na mojego bloga o pieskach : www.zmiloscisopsow.blogspot.com Codziennie nowe artykuly, znajdziecie informacje o różnych rasach psów, o pielęgnacji i wychowywaniu pieska.Zachęcam do obserwowania i komentowania.ZAPRASZAM!:) SĄ ARTYKUŁY O BARDZO FAJNYCH PIESKACH :)

Gość ayris
Mi w wyborze bardzo pomogła ta stronka http://www.zpazurem.pl/selektor Po opisaniu swoich oczekiwań otrzymałam propozycję trzech ras idealnych dla mnie. I powiem szczerze, że trafili w dziesiątkę bo nad dwoma rasami z tych trzech myślałam.

Gość gość
wszystko wszystko tylko nie golden retriver ! odradzam i radze dobrze sie zastanowic ! zadnych ras angielksich najlepiej zadnych labradorow zadnych biagli zadnych psow pochodzacych z UK nie zebym cos mial do UK ale psy to maja najglupsze na kuli ziemskiej a goldeny to c***yyy ohydne psy z charakteru nie wygladu bo wyglad akurat OK odradzam serio najglupsza rasa jaka bylo mi w zyciu dane posiadac nigdy wiecej tych debilnych psow

Gość gość
niech nikt sie nie da nabrac na te opowiastki o kochanych goldenach ,to sa najbardziej glupie upierdliwe smierdzace brudzace dziwnie zachowujace sie psy,sa jak dzieci niedorozwiniete nie obrazajac dzieci biednych ktore sa chore ale inaczej ich opisac sie nie da. Goldeny to najglupsze psy doprowadzajace swoim infantylnym niedorozwinietym emocjonalnie charakterem ,czlowieka do rozstroju nerwowego,te psy nie nadaja sie do niczego jak powyzej ktos napisal odradzam !

Gość gość
Bokser tylko bokser to ogniwo między zwierzętami a ludźmi .Mówisz jak do czlowieka a On rozumie .I kochają dzieci .Najbardziej udana rasa niestety bonus żyją rzadko wiecej niż 10 lat.Krotka sierść wiec czyste .Zachowanie jak arystokrata położy sie na miekim i czystym .Byle czego nie zje woli być glodny.A kocha wlasciciela miłością ogrrrromna .Bardzo rodzinne .Jest fundacja Boksery w potrzebie maja swoją strone .Zajmują sie tylko boksiami to już cos mówi

Gość gość
Potwierdzam boksie są kochane dla ludzi ale niestety zaczepne do innych psów . Ja mam terierkę .Malutka jak na teriera . Tak madrej suni nie ma na całym swiecie .:-)

Gość gość
potwierdzam GOLDENY to p****y ! nie kupowac radze nigdy do domu tego nie brac tak c****jowe psy ze powinno sie zakazac je hodowac !

Gość gość
Boksery to coś więcej niż psy

Gość gość
ja nie mam psa, ale jakbym mogl miec to chcialbym takiego boksera, bardzo ladne psy

Gość gość
Jeśli możesz weź ze schroniska jeśli nie to tylko i wyłącznie Bernenski pies pasterski! Ale to jest duża rasa, ja za malymi nie przepadam. Ogromnie towarzyski, potwornie ułożony i kochający pies, a do tego świetnie pilnuje domu^^* kocham, kocham, kocham^^

Gość gość
Polecając komuś kupno berneńczyka trzeba mu tez powiedzieć, że to bardzo schorowana rasa i trzeba brać pod uwagę nie tyle koszty zakupu berneńczyka, ile koszty leczenia. i co najgorsze- zbyt wczesną śmierć.

Gość gość
Reksia se kup jest mądry:-P

Gość gość
a ja proponuje LAGOTTO ROMAGNOLO - wspaniały pies, szybko sie uczy, a najważniejsze jest to , że m a włosy i w związku z tym ZERO włosów na podlodze, super rasa. A jeżeli chodzi o cocker spaniele - to mieliśmy w domu suczkę - niestety trzeba było ja uśpić, ale powiem że była CUDOWNA. Sądzę, że z psami jest tak - jaki właściciel taki pies, jeżeli ktoś psa uczy agresji to niech sie potem nie dziwi, że pies jest agresywny.Pozdrawiam

Gość gość
Bokserom ślina cieknie z pyska do ziemi a collie to szlachetny piękny pies w deszczu majestatycznym krokiem omijający każdą kałużę. Warczy gdy oszołom typu boksera skoczy mu na śnieżnobiałą kryzę. Obcemu nie da się pogłaskać domownicy to jedyni towarzysze jakich ceni. Boski pies!

Gość gość
Każda rasa gryzie niszczy wszystko w domu a collie bokiem omija choinkę ny bombki nie potrącić. To byloby poniżej godnosci tej królewskiej rasy.

Gość gość
A ponadto szkocki collie w przeciwienstwie do bordera cierpliwie przeleży pół nia czekając na porę spaceru. Tylko się będzie przewracał z boczku na boczek mrucząc z zadowolenia. Uroda olśniewająca. Czesanie? Raz w tygodniu wystarczy. Boże, daj mi jeszcze mieć w życiu jednego jak ten który mi towarzyszył te najpiękniejsze 13 lat mojego życia. Zawsze będę go kochać.

Gość gość
W twoim przypadku polecam ci takie rasy: Springer spaniel angielski Labrador retriever Pudel (standard) Golden retriever Retriever z zaroki chesapeake :)

Gość owczarek love
podhalanek i szwajcarek