Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

używam od prawie 6 miesiecy i jestem bardzo zadowolona, stabilne bo posiada kołeczki blokujące przed zsunięciem

Gość mamamamamamam NIKI
Ja tez uzywam od 5 miesiecy, stoi na lozeczku i sie sprawdza idealnie.

dziękuje za informacje,bo to moje pierwsze dziecko i nie bardzo wiem co mi się jeszcze przyda..... a co myslicie o zakupie tej poscieli do wozeczka..czy ona jest niezbedna ??Czy moze dziecko moz byc w spiworku ?

Ja nie używałam pościeli, jak ciepło to nic, później kocyk, a jak zimno to rozłożony rożek robił za kołderkę ( jako rożek posłużył przez tydzień:) )

ja wprawdzie rodze dopiero w lipcu, ale poscieli do wozeczka nie kupuje poki co. W lecie bede przykrywała Małą kocykiem, a pod glowke i tak najlepsza dla dziecka na poczatek jest podobna zwinieta pieluszka tetrowa. Blizej jesieni pomysle dopiero nad spiworkiem

Gość 098gthj
jeśli chodzi o przewijak to super sprawa ja miałam problem z jego kupnem mieszkam za granicą i takie ciężko znaleźć więc mój mąż dociął deskę i blokujące kołeczki a górę kupiłam taką miękką i dokleiłam super a jeśli chodzi o pościel do wózka ja yeż nie kupiłam tylko kocyk pod spód cienki i na wierzch dla dzieci do roku poduszka nie jest potrzebna im później zacznie jej się używać tym lepiej dla kręgosłupa

Gość sympatyczna133
a ja nie uzywam od 6 mieisaecy tyle ma moja cora chcialam kupic nie powiem ale mama mi doradzila ze jest nie potrzeby i racje mam mala klade sobie na lozku nie stoje i sie nie mecze smiejemy sie bawimy itp. moim zdaniem to glupota lepiej kupic dziecku cos potrzebniejszego

Gość ghmtdjmyj
Przewijak to super wynalazek. Używałam przy dwójce dzieci. Obecnie w użytku od 15 miesięcy ale już nie na łóżeczku a w łazience na pralce to tak szkraba przewijamy i ubieramy po kąpieli, więc polecam. Pościel do wózka to rzecz moim zdaniem zupełnie zbędna. W domu zawsze są kocyki to to na dwór będzie znacznie lepsze. Aha, co do przewijaka przy min stoisz na wprost dziecka i masz kręgosłup prosto a siedząc na brzegu powiedzmy wersalki to jesteś skręcona. A ja muszę dbać o swój kręgosłup.

a czy taki przewijak nie utrudnia wyjmowania dziecka z łóżeczka ?? a jeszcze chciałam zapytać : znalazlam na allegro takie pokrowce na przewijak...po co one są,skoro mozna sobie wybrac wzor przewijaka ??

a czy taki przewijak nie utrudnia wyjmowania dziecka z łóżeczka ?? a jeszcze chciałam zapytać : znalazlam na allegro takie pokrowce na przewijak...po co one są,skoro mozna sobie wybrac wzor przewijaka ??

ja polecam przewijak - bardzo wygodna sprawa, u mnie obecnie na pralce:) Pościeli do wózka nie używałam, nawet nie wpadłam, że cos takiego jest:) Pokrowce są po to, żeby dziecko nie leżało na tej ceracie - ja zawsze podkladałam pieluszkę.

Mi nie utrudnia na razie, pokrowiec jest chyba dla higieny, ja używam podkładów bella Co do przewijania na wersalce to moja tyle razy już zalała i nie tylko przewijak że naprawdę dobrze że go mam:) No i wie że tam jest przewijanie, a na wersalce zabawa

ja chetnie bym zakupila ten przewijak ale strasznie boje się,że bedzie mi przeszkadzal w wyjmowaniu dziecka.Wogóle im blizej porodu tym wieksze mam schizy,ze np rączke mu wyrwę przy przebieraniu i takie tam pierdoły....

Przewijak jesy super..ja tez rodze w lipcu i mam zakupiony..a widzialam wlasnie u brata meza jak sie sprawdzal i naprawde super...na lozku owszem bawia sie z malym ale przewijanie na przeiwjaku... Poza tym nie musi byc ciagle na lozeczku tylko po przewinieciu dziecka mozesz sciagnac w tym niema nic trudnego ani ciezkiego po prostu odkladasz na bok.. A co do poscieli do wozka to ja nie kupuje..latem cienki kocyk albo pieluszka jak bedzie wielki upał a zima z rozka zrobie kocyk bo nie wiem czy on w ogole mi sie przyda do czegos innego:)

dziewczyny podajcie mi logiczne powody posiadania takiego przewijaka? w czym jest gorszy od duzego łózka w sypialni, ze dziecko nie ma mozliwosci manewru na prawo i lewo ? przeciez te niby scianki po bokach nie sa z zelaza i dziecko bez problemu nie nagnie

chyba tyle ze połozysz na pralce i nie trzeba sie schylac choc kocyk tez moze byc

ja podam: SIKI!!!!!!!!!!! Justysie jak tylko zaczelam przewijac i czula powiew na dupce zaczynala sikac nawet jak juz zrobila to wczesniej w pieluche. Jakbym ja przewijała na łóżku to by mi juz dawno zgniło... Przewijak mozna trzymac oparty np o sciane i nakladac na lozko na czas przeijania wiec wyciaganie dziecka nie problem. Ja dlugo mialam na pralce w lazience. Nie wyobrazam sobie nie miec przewijaka... tzn jakby nie bylo mnie stac to i bym te siki z koca przepierala... ale woda tez kosztuje ;)

Gość dellla
jana jaki powiew, co ty dziecko na dworze przewijasz, nie przesadzaj znowi

Gość są wynalazki
kobiety, przecież wynaleziono już podkłady Seni albo Tena, podkłada się pod pupkę na wypadek siuśków i nic nie trzeba prać a przewijak super, sama też używałam

Przewijałam glownie w domu . Ale wy ludzie złośliwi jesteście... Fakt faktem ze jak dziecko bylo bez pieluszki i czuło to (czuło powietrze a nie wichure na dworze :o ) to robiło siusiu... Podkłady wiem ze sa tylko ze nie sa sztywne jak przewijak i jak siusiu jest wiecej to moze wypłynac w nieprzewidywalną strone. Na przewijaku jest to łatwiejsze do opanowania. Rzucałam tetre i juz :) Taki mialam dziecko i juz :) Teraz ma 2,5 roku i juz zapomniala o pieluchach.

na chlopcow takie podklady nie dzialaja.jak sie zdejmuje pieluszke to czasem taka fontanna w gore idzie ze wszystko dookola jest obsiusiane.a przewijek to bardzo wygodna rzecz

Czy mozecie mi jeszcze napisac jak to jest z tymi kołeczkami - czy lozeczko jest nawiercane aby je zamontowac,bo nie umiem sobie jakos tego wyobrazic ?

zadne nawiercane lozeczko...je sie wklada w przewijak zeby sie nie ruszał na łozeczku i byl stabilny..z lozeczkiem nic nie robisz...a nie mozesz podejsc do jakiegos sklepu zeby zobaczyc?

przejde się zobaczyć,ale bylam ciekawa bo chciałam dpoinformowac mojego faceta.....ale chyba rzeczywiscie lepiej bedzie jak sama pojde i zobacze,bo naprawde nie moge sobiie tego wyobrazić.