Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszalała

Do tych które mają zamiar zacząć się starać-też tak macie?

Polecane posty

Gość oszalała

Chcemy z mężem zacząć starania o pierwsze dziecko. Mąż ma chore jazdy, że co to będzie jeśli się nie uda? Jeszcze nie zaczęłiśmy a on już ma "złe przeczucia" że coś będzie nie tak. Nie powiem, bo i mnie się zaczęło udzielać... Generalnie tłumaczy to tym, że jesteśmy b.szczęśliwym małżeństwem i poprostu to jest " za piękne żeby mogło być prawdziwe". Czy też boicie się że może będziecie miały jakies problemy z zajściem w ciąże? Tym bardziej że teraz niestety dużo małżenstw się z tym zmaga....

Gość szalała szalała
pewnie że się boję

Gość kakkka
chyba każdy podświadomie tego się boi.Najgorzej jest tak odwlekać decyzję w nieskończoność a potem rozczarowanie.Nie martw się i nie nastawiaj negatywnie.Żyj swoim spokojnym życiem dalej.Czasami udaje sie w pierwszym cyklu czasami po roku.

Gość oszalała
No własnie wiem, że niemalże cudem ;) jest żeby udało się za pierwszym razem i póki co podchodze do tego na luzie. Tylko mój mąż zaczyna szaleć, i czuję że też zaczynam sobie to dobijać do głowy. A jak już sobie to dobijam to tym bardziej boję się że nawet jesli "fizycvznie " wszystko będzie ok, to zostanie ta baraiera w podświadomości... Ale cieszę się że nie tylko ja tak to widze :)

Gość kakkka
wytłumacz spokojnie mężowi,że bardziej może zaszkodzić takim podejściem niż pomóc.:)Zresztą zanim sie nie spróbuje to po co szaleć?:)

Gość bo prawda jest taka
że "starania" wiążą sie ze stresem, co bedzie jak sie nie uda itp. takie cos niestety nie sprzyja szybkiemu zajściu w ciążę. najlepszy jest spontan gdy nie mysli sie o tym by na siłę mieć dziecko.

Gość bo prawda jest taka
zesztą wtstarczy poczytać staraczkowe topiki, starają sie i starają i dalej nici - po prostu zbyt sie tym przejmują a takie cos nigdy nie sprzyja zajsciu w ciążę.

Gość kitawka
Mam podobnie, choć ostatnio, kiedy zbliża się godzina "0", czyli termin od którego chcemy się strać, zaczynam mieć coraz większe wątpliwości czy tego chcę - boję się zwyczajnie. A wcześniej chciałam najbardziej na świecie...

Gość podobno zajściu w ciażę
sprzyja czas pourlopowy a wiec zazwyczaj koniec wakacji, wtedy gdy człowiek jest wypoczety i szczęsliwy.;)

Gość nerwy i stres
to najgorsi wrogowie zajścia w ciaże.

Gość oszalała

Gość oszalała
Przepraszam za pustego posta. Wiecie co, chyba dam linka mężowi do tego topiku, bo czuję że z tych jego "przemyśleń" nic dobrego nie wyniknie;) Dziękuję za odpowiedź:)

Gość nam się udało
a ja zaszłam za pierwszym razem, czym się martwisz? najlepiej się nie starać tylko przestać stosować zabezpieczenie, ja z mężem nawet nie zdążyliśmy zacząć "się starać", a już byłam w ciąży postanowiłam, że dam sobie 6 miesięcy na zajście, a jak nie wyjdzie to pójdziemy do specjalisty, nic z tego, bo zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, a brałam je 6 lat bez przerwy :)