Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleosia_1986

baldachim

Polecane posty

Gość Kleosia_1986

Jaki baldachim polecacie..matowy czy z tiulu ?? kupuje komplet poscieli,a w kazdym z nich baldachim jest i nie wiem,ktory lepiej się spisuje.Wydaje mi się,że ten z tiulu nie utrudnia cyrkulacji powietrza,ale do konca pewna nie jestem.

Ja bym sie ogólnie na baldachim nie zdecydowała. Ale jeśli jednak chcesz, to myślę, że tiul będzie lepszy tak jak mówisz, ze względu na cyrkulację powietrza, będzie też spełaniał trochę funkcję moskitiery. Natomiast nie bardzo sprawdzi się, by dziecku po prostu zaciemnić w łóżeczku.

Gość ja polecam z tiulu
szczegolnie latem, bo tak jak napisala kolezanka wyzej, moze on spelniac zadanie moskitiery. Matowego nie polecam.

Gość Kleosia_1986
łóżeczko bedzie stalo we wnece,takze kiedy mam otwarte drzwi do pokoju lozeczko bedzie zaciemnione.......z drugiej strony jezeli zamkne drzwi i slonce zacznie wpadac do pokoju dziecko obudzi się,ale patrzac na to z innej strony okna bedą czesto przystawione..do mnie slonce wpada pod wieczor wiec wtedy sie przezyc nie da,ale o dziwo w poludnie rzadko kiedy zaatakuje mnie fala promieni. Planujemy kupic dwa komplety poscieli,jeden caly zestaw,a drugi tylko powloczki,dlatego mysle zeby wybrac ten tiulowy,bo jak bede zmieniala posciel dodatki nie będą się tak gryzły.

Jeśli ma spełniać zadanie zaciemniacza, to lepiej kupić nawet najtańsze rolety bambusowe, albo jak chesz coś droższego to rolety albo żaluzje. Dziecko nie musi mieć też ciemności by spać w dzień :).

polecam rolety podklejone gumą, ciemno jak w d. u murzyna :D

Gość Kleosia_1986
ja wlasnie za niedlugo mam termin,wiec baldachim mi posłuży tylko latem..zawsze to jakas ochrona przed roznymi muchami i innym robactwem,ktorego latem jest miliony

Gość ja prałam regularnie i nie był
zbiorowiskiem kurzu, wiadomo jak zawiesisz i zostawisz na rok to Ci nałapie, ale co firanek też w domu nie macie bo są zbiorowiskiem kurzu? Poza tym "zbiorowisko" czyli że łapie ten kurz to w pewnym sensie dobrze, tylko trzeba wyprać czasem, ja polecam baldachim, a miałam z normalnego materiału jak ochraniacz itp

Gość to nieprawda ze tyje sie
O wlasnie, to chcialam napisac, ze tez polecam rolety. My mamy i sa naprawde super funkcjonalne i rzeczywiscie ciemno jest jak w...u murzyna :) Poza tym tez polecam baldachimek tiulowy, delikatny.

Gość ja miałam i prałam

Gość nhnmghn
Ja miałam materiałowy by osłonić dziecko od blasku z telewizora - Mamy na razie wspólny pokój.