Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

.zakonnica

Moje dziecko bije i gryzie

Polecane posty

Maja córka ma 2,5 roku i wszystkich (łącznie z babciami) bije prosto w twarz i gryzie :( Mam zamiar zapisać ją do przedszkola ale z takim zachowaniem prędko stamtąd wyleci :( Poradzcie co z tym zrobić. Bije starszego brata. A jak jej zwracamy uwagę , że tak nie wolno to też załapię policzek. Normalnie nie wiem co robić???? Proszę o rady.

Gość jak w ogole mozna dopuscic do
czegos takiego?

Gość Karny jeżyk
na 2-3minuty za każdym razem jak się tak zachowa!

Gość wszyscy moga lykac
musisz sie przyzwyczaic pozniej bedzie plula, przeklinala i pokazywala cycki 🖐️

Gość No to ja w twarz nazad
W taki sposob dowie sie ze to boli!!!

Gość jgkdjgkdgjkdgj
To jest wlasnie bezstresowe wychowanie... W mediach trabia, zeby bron Boze nie uderzyc dziecka, a ono leje wszystkich na okolo i nie dostaje zadnej kary.

Generalnie to strasznie głośno krzyczy i musi postawić na swoim. A jak nie to zaczynia rzucać zabawkami no i bić i gryźć :( Tragedia ... a my tacy poukładani :P :)

Gość No to ja w twarz nazad
"a my tacy poukładani " Zastanow sie co piszesz ,a w dup...ie niedajecie rady z Bachorem

No przepraszam. Ale "my tacy poukładani" miałam na myśli porządni ludzie. A przede wszystkim nie Bachor o mojej córce!!! Widać poziom inteligencji jaki prezentujesz !!! Dzięki ale od Ciebie rad nie potrzebuję !!! Do widzenia!

Dziecko Was sobie podporzadkowało, nie ma co :) Płaczem i krzykiem wymusza wiele rzeczy. Jeżeli tego nie zmienicie, to moze być tylko gorzej. A więc przede wszystkim tlumaczyc, ze nie wolno! Jezeli uderzy, zlapac za raczke i powiedziec, ze to boli i nie wolno bic, poniewaz Wy tego takze nie robicie. Jezeli nie poslucha, to posadzic ją do konta na pare minutek (jak wyjdzie to z powrotem i tak do skutku), na krzyki i placz nie reaguj! niech sie wyplacze... jezeli zobaczy, ze nie robi to na Was wrazenia, to przestanie... 2,5 letnie dziecko bardzo wiele rozumie (wiem, bo mam syna w tym wieku), wiec przede wszystkim badz konsekwentna i nie popuszczaj, bo pozniej w przedszkolu faktycznie moga byc problemy.

mam 7 letniego syna który nie robił takich numerów w jej wieku. A wydawałoby się , że chłopcy są gorsi . Gorsze są dziewczynki. Ona rozumie wszystko ,że nie wolno, że to boli, a i tak robi tak dalej. Uparta i złośliwa!! Ale czy to przejdzie za kilka tygodni, miesięcy?

Gość Balasa jednego
Z mety w łeb.

Gość zakonnica.
O a tera mi nasrała nała na mój pusty łeb.

konsekwencja..nigdy,alw to nigdy nie popuszczaj..nigdy nie rob po jej mysli,az sie nauczy...w domu mozesz ja zamknac w pokoju,az sie uspokoi,a potem posprzata to co narozwalala.a jak cos zniszczyla doszczetnie,to nie ma slodyczy przez tydzein,bo mama pieniedzy nie ma teraz...jak nie bedzie chciala posprzatac to zas do pokoju.jak narobi jazdy w miescie,to ja zostaw...na 100% pol;eci za toba z placzem.musisz byc twarda..teraz jest mala i slabsza,ale potem urosnie ci potworek

Gość Gorolka.
Hanyska a tys to wtorbjola wszyske rozomy???

Gość ja bym mogla ale to nie zalezy
kto to hanyska?

Gość Gorolka.
Anielica -Hanyska

Gość jdfhdjfh
to jest taki wiek i tak sie czesto zdarza ale niema co liczyc, ze wyrosnie. dziecko cie testuje a ty musisz byc twarda. moja corka robila podobnie. metoda jaka skutkowala to mocne przytrzymanie jej w miejscu ptrzez kilka minut, w takiej pozycji ze jak sie bedzie wyrywac i wierzgac to zaboli. dzieci szybko sie ucza. za ktoryms razem wyszlam do kuchni i powiedzialam, ze moze przyjsc jak sie uspokoi. zrzucila wazon, niewiele wart i wtedy ja zwyczajnie podeptalam jej zabawke. usiadla z wrazenia i do teraz mam spokoj.

Gość oddać ją komuś i zrobić nowe
dziecko:classic_cool:Może bedzie normalne:P

Gorolka. --> Niestety nie, ale bardzo bym chciała :) Chciałam jeszcze powiedzieć, że rózne są dzieci i różnie reagują na kary. Mój syn oczywiście też miał czas buntu i robił różne dziwne rzeczy (zresztą do dziś mu się zdarza), ale pamiętam sytuację, kiedy też oberwałam w dziub od niego... dla mnie szok, no bo skąd takie zachowanie (prawdopodobnie widział na dworze w piaskownicy) .. oddałam mu wtedy i do dnia dzisiejszego nikogo nie uderzył. Więc tak jak piszą dziewczyny... bycie konsekwentnym, to już połowa sukcesu. jdfhdjfh --> To z tą podeptaną zabawką musiało być świetne :)

Gość Gorolka.
Jak to nie???? oto twoj cytyt "mie zas wkurzo jak moj chop probuje godac po polsku... nie pasuje to do niego no ale tyz sie staro.. ino cos mu niy wylazi, ale posmioc sie mom z czego. U nos w klasie tyz byla tako slonzora co dur paly dostawala na polskim za godka, ale tak sie mysla, ze to szpan byl, bo teraz szwargoto jak rodowito warszawianka i dupno pani z siebie robi.. bo bogatego chopa dorwala i mo kamiynica w Chorzowie " RAZ ANIOł, RAZ DIABLICA... JEDNA TWARZ - DWA OBLICZA....

Gość jdfhdjfh
Bylo bo bylam wkurzona i podeptalam zabawke normalnie ze zlosci. Chyba moje wlasne dziecko sie przestraszylo ze zaraz i ja podepcze. Zreszta moim zdaniem jesli dziecko bije i sie rzuca to chyba jedyna sytuacja kiedy bym wlepila pare porzadnych klapow w dupe. mysle, ze jesli ktos nigdy tego nie stosowal to dziala jak wstrzas na dzieko i wiecej nie uderzy. Ogolnie dziecko jak poczuje co samo robi to zachowuje sie inaczej.

Gość Gorolka.
Ano masz racje NIC.

Gość Gorolka.
no tos mierzyc mie namierzyla