Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonica

4, 5 latki ssące pierś. Oglądałyście?

Polecane posty

Gość olivka123
A ja nie zamierzam karmić piersią w ogóle. Powiedzcie mi jak ginekolog reaguje na to, że np kobieta nie chce karmić piersią? Moja decyzja się nie zmieni ale chcę wiedzieć, czy lekarz czepił się, że nie chcecie karmić?

Gość no i wychodzi na to
że tak naprawdę matki karmią dla włąsnej przyjemnosci i tylko sie tłumacza że "to dla dobra dziecka".:o

widzial w szpitalu,po porodzie dziewczyny ktore nie chcialy karmic,to lekarki i polozne troche je naklanialy

Gość elis2222
To jest jeszcze nic.Rok temu leciał program o kobietach które propagowały karmienie piersią.Była wśród nich babka która miała 2 córki.Jedna miała 6 lat a druga Uwaga:koło 8 lat!!!obydwie wisiały jej przy piersiach!!!ta jedna to miała tak fatalny zgryz,że szkoda gadać.Matka to chyba nie normalna była.Przecież dzieci w szkole jakby sie o tym dowiedziały to by chyba tą 9 latkę zjadły.Masakra!!!

Gość sonica
no ale tyle lat po narodzinach i matka ma jeszcze mleko?? 8 lat??

no jak karmi bez przerwy to sie utrzymal...gorzej jak dzieci dorosna i sie z domu wyprowadza...trzeba sie bedzie na karmienie po pracy umawiac;)

Gość czemu sie dziwic
skoro na róznych forach czyta sie opinie mamusiek, ze im dłużej tym lepeij-trzeba karmic jak najdłużej. do nich w ogóle nie docieraja opinie żadnych lekarzy tylko żyją w swoich wlasnych urojeniach, ze mleko matki jest zawsze najlepsze...nawet jak dziecko ma 4 lata!:o

Gość niedobrze mi sie zrobiło
jak zobaczylam ten filmik, lepiej nie ogladajcie. fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj!

Gość dawanie dziecku
jesli ktos nie moze karmic piersia to trudno nie bedzie karmic i juz nikt nikogo za to nie zlinczuje natomiast za głupote uwazam stwierdzenie nie bede karmic piersia bo nie chce....nie masz babo nic do chcenia Twojemu dziecku jest to potrzebne wiec mozesz sie poswiecic na pol roku tyle chyba mozesz zrobic dla swojego dziecka.... zauwazyłam ze na tym forum popada sie z skrajnosci w skrajnosc albo karmic dluuuuugo albo wcale a gdzie tu zdrowy umiar? za dlugie karmienie jest idiotyczne ale nie karmic w ogole tez bez sensu...jesli jedynym powodem dla ktorego kobieta nie chce karmic piersia swojego dziecka jest to ze sie boi ze jej cyce beda brzydkie potem to wam powiem mile panie ze wcale nie musicie karmic zeby sie cyce brzydkie zrobily bo w ostatnich tygodniach ciazy juz sie bedzie zbierac mleko a po porodzie to bedziecie go miec od cholery i juz od samego faktu ze gruczoly mlekowe wam sie powieksza potem moga byc brzydkie.... Najwazniejsze to zachowac umiar i zdrowy rozsadek...

Gość ale wiadomo że to forum
skupia skrajne przypadki.:p

Gość to.znowu.jaaa
im dziecko dłużej ssie tym zdrowsze. mój ssał do 4 roku życia i co ? zdrów jak ryba, zęby zdrowe , sprawny i w ogóle nie choruje :) JAK NAJDłUżEJ!

Gość taaa ta jak najdluzej
jasne...:O

Gość nieprawdaaa
po pewnym czasie mleko matki nie wnosi juz nic korzystnego dla rozwoju dziecka! najwazniejsze jest w pierwszych miesiacach potem juz nie!

pokarm matki jest tresciwy do okolo pol roku a ja widzialam program gdzie matka karmila 2 corki jedna 13 druga 11 lat

Gość brrr az mnie ciarki przeszly
karmic dziecko, ktore jest w wieku przedszokolaka! dla mnie to chore! czytalam ze to wlasnie takie mamuski nie chca zrezygnowac z karmienia piersia dla wlasnej przyjemnosci i tylko tak sie tłumacza, ze to dobre dla dziecka a to gówno prawda.

Gość i podchodzi dzecko
i mówi: mama daj cyca bo glodny jestem.:D:D:D:D

Gość a to ciekaweeeeeee
bo ostatnie badania mówią, że zbyt długie karmienie piersią sprzyja rozwojowi alergii u dziecka.

Gość asza***
jak dla mnie to karmienie piersią jest obrzydliwe :O w życiu bym sie na to nie zdecydowala :O

Gość awionn
ja karmiła córeczkę do 6 miesiąca, lekarz mi tak poradził i tak zrobiłam. Mała nawet nie protestowała za bardzo.

Gość chleba i igrzysk :)
odgrzebuję po obejrzeniu tego filmu http://tvnplayer.pl/programy-online/obsesja-karmienia-piersia-odcinki,917/odcinek,13047.html x rozumiem karmienie malego dziecka, ale widok wyrośniętego 4-latka, ssącego pierś wydało mi się obrzydliwe, niesmaczne, ohydne, podobnie karmienie 8 latki ;/ Te matki sa jakies spaczone chyba...

Gość ile teraz macie lat
widziałam program....-te programy są po to, żeby szokować, widzowie są okłamywani, żeby zwiększyć oglądalność

Gość chleba i igrzysk :)
znam dziewczynę co karmiła dziecko do 5 roku życia, wtedy wydawało mi się to tak samo chore jak teraz. Takie ewenementy się zdarzają.

Gość ytsdrtsyguj
karmienie piersią 8 latki jest tak samo chore jak dawanie noworodkowi butelki z głupoty lub wygodnictwa. Karmienie do około 2 roku życia jest odpowiednie, tak jak zaleca Światowa Organizacja Zdrowia. Karmienie 4,5 latka jest na tyle rzadkie, że nie wymaga komentarza są różne odchylenia od norm. Bez sensu jest oglądanie takich programów przez mamy nie karmiące piersią lub krótko karmiące jeśli im to nie pasuje i obrzydza to po co to robią, są masochistkami? Jak mnie obrzydza widok małego dziecka jedzącego hamburgery i frytki to nie chodzę do McDonalda żeby popatrzeć. Na skutek agresywnej reklamy produktów zastępujących mleko kobiece, zmiany mentalności ludzi,powstanie tzw kultury butelkowej coś co było zupełnie normalne stało się wynaturzeniem a to co naturalne za prymitywne i obrzydliwe. Świat stanął na głowie :O

Gość jjnbfbnjh
Ja uważam że maksymalna granica karmienia piersią powinna wynosić 2 lata. Powyżej 2 lat to już jest przesada...

Gość na swój własny rozum
a ja uważam, że nie jestem wyrocznią ile powinno trwać karmienie piersią ale jeśli światowi eksperci z różnych krajów mówią 2 lata i dłużej to wierzę że tak jest. Zwłaszcza że tysiące lat zdawało to egzamin.

Gość najlepsza matka to karmiąca!
mam córke w wieku 7 lat i syna 4 latka :) oboje piją mleko z piersi. Będe karmiła tak długo jak dzieciaki będą chciały. Córka chodzi do szkoły więc rano karmienie i po szkole od razu leci 'do cyca'. Dla niej jest to normalne. A wy nie bedziecie ustalac zasad jak powinno być. Bo więz jest najważniejsza i dziecko wie czego potyrzebuje.

Gość doradco doucz się
moim zdaniem to wyżej prowo

Gość rysz brazowy
Ciekawe ze mleko matki nie wnosi nic korzystnego dla rozwoju dziecka, nie jest tresciwe, jest nic nie warte itd Ale juz mleka sztuczne sa produkowane dla dzieci do lat 3 i wmawia sie ludziom, ze do tych 3 lat specjalne mleko z zestawem witamin juz jest konieczne :o Do tych 2 czy 3 lat niech sobie karmia jak chca, nie widze w tym nic zlego, ale 4 latki? 8latki? to juz nie jest normalne