Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Simsalabim

Czy takie uzasadnienie może być aby dostać darmowy komputer?

Polecane posty

Prosze o pomoc w zakupie sprzetu komputerowego, który jest mi niezbedny w nauce. Obecnie jestem na 1 roku studiow mgr, a w sumie ju z na 5. Zamierzam po studiach kontynuowac nauke na studiach doktoranckich. Komputer potrzebny jest mi bardzo do nauki i to na kilka lat. Pisanie projektor, referatow czy konspektow wymaga nowych programow i prezentacji na cwiczeniach. Dlatego laptow w tym wypadku bylby najlepszym rozwiazaniem abym mogla zabierac go ze soba na uczelnie i z niego korzystac na zajeciach podnoszac tym samym oceny ktore sa niezbedne do dostania sie na studia doktoranckie. Za niedlugo czeka mnie pisanie pracy mgr a nie chcialabym korzystac zniow z cudzego komputera. Dotychczas wszelkie prace pisalam na komputerze od znajomych i w pracy ale niesteyty w marcu zostalam zwolniona. Zalezy mi bardzo na laptopie poniewaz oprocz tego ze mogla bym go zabierac na uczelnie to mogla bym takze korzystac z darmowego internetu ktory tam jest. Czy tak moze byc czy cos dodac, sory za literowke.

Gość taka_jedna01
zamiast pisać potrzebny - napisz niezbędny, to zawsze lepiej brzmi podczas uzasadnień dodaj jeszcze, że większość projektów prezentuje się w formie elektronicznej (prezentacje power point wystąpień, referatów, seminariów, prezentacji wyników pracy - to zazwyczaj projekcie w tym programie) i w związku z tym jest on ci niezbędny do pracy. Dodatkowo posiadanie laptopa znacznie ułatwiłoby pisanie pracy magisterskiej oraz przedstawienie jej wyników.

Gość taka_jedna01
jeśli studiujesz kierunki eksperymentalne możesz dodać, że dodatkowo laptop posłuży ci do archiwizacji danych badawczych

Gość napewno stac cię na laptopa
skoro jesteś ja na 5 roku

Gość ludzie są
bezczelni, pewnie dostajesz min. 2 stypendia i ci jeszcze mało

Gość fjejfrpwe
"za niedługo" głupio brzmi :O Napisz niedługo, albo w najbliższym czasie

Gość no nie ładnie
a z czyjego kompa piszesz teraz??mamusi?

nie stac nmnie niestety :( jestem po wypadku samochodowym i wszystko laduje w lekarzy, pozatym nie pracuje

u chlopaka jestem, a stypendium mam 100 zl, prosze osoby ktore pojecia nie maja o zyciu zeby bez sensu sie nie udzielaly

Gość UrSUS C330
No uwazaj bo dostaniesz darmowy komputer, ewentualnie darmowego kopa w dupe.

Gość fjejfrpwe
jak już to opchnie ;)

Gość URSUS C330
Jakby tak wszyscy dostawali komputery to by byl raj, a ludzie nie maja co do gara wlozyc, zal.pl

Po poprawkach: Prosze o pomoc w zakupie sprzetu komputerowego, który jest mi niezbedny w nauce. Obecnie jestem na 1 roku studiow mgr, a w sumie ju z na 5. Zamierzam po studiach kontynuowac nauke na studiach doktoranckich. Komputer potrzebny jest mi bardzo do nauki i to na kilka lat . Pisanie projektor, referatow czy konspektow wymaga nowych programow i prezentacji na cwiczeniach.Większość projektów prezentuje się w formie elektronicznej (prezentacje power point wystąpieńnia, referaty, seminaria, prezentacji wyników pracy- to wlasnie robi sie w dormie elektronicznej) i w związku z tym jest on mi niezbędny do pracy. Dlatego laptow w tym wypadku bylby najlepszym rozwiazaniem abym mogla zabierac go ze soba na uczelnie i z niego korzystac na zajeciach podnoszac tym samym oceny ktore sa pniezbedne do dostania sie na studia doktoranckie. W najblizszym czeka mnie pisanie pracy mgr a nie chcialabym korzystac zniow z cudzego komputera. Dotychczas wszelkie prace pisalam na komputerze od znajomych i w pracy ale niesteyty w marcu zostalam zwolniona. Zalezy mi bardzo na laptopie poniewaz oprocz tego ze mogla bym go zabierac na uczelnie to mogla bym takze korzystac z darmowego internetu ktory tam jest. Dodatkowo posiadanie laptopa znacznie ułatwiłoby pisanie pracy magisterskiej oraz przedstawienie jej wyników a takze osłużyl by mi do archiwizacji danych badawczych. Moze byc?

Gość hehe ja też studiuje
i pracuje a stupendium żadnego nir mam bo jestem za "bogata", mieszkam w mieście zarabiam ledwo 600zł dobrze że rodzice pomagają (cyhoś im też się nie przelewa). a koleżanka z super domku na wsi ma stypendium i błyszczy kasą --wielka biedn

ludzie zawistni jesteście strasznie... jak wam tak się to podoba to sami składajcie papiery a nie kogoś opluwacie

za bogata??? a o stypendium naukowym nie słyszałaś? Uczyć się trzeba, jak są dobre wyniki to i stypendium będzie, a że kwota śmieszna to już inna sprawa

Gość URSUS C330
Ladaco, no socjalnej jest gdzies tak 450 :D Ale w TV mowia ze jest dobrze ;)

papiery składałam nie raz, a s. za wyniki w nauce hymm ucze się dobrze ale zawsze coe braknie do średniej, miała kilka razy wysoką ś. ale niestety s, dostało 100 pierwszych osób na liscie...

pozatym pracują od 9-17 w domu jestem na 18 to jest niewiele czasu na nauke niestety

Nie rozumiem czemu jestescie tak zazdrosni ze chce zlozyc wniosek na kompa? Zeby taki wniosek dostac trzeba mniec grupe inwalidzka. renty nie mam. a grupe inwalidzka mam po wypadku samochodowym, mialam pół glowy zmiazdzonej a rehabilitacja z reszta ciala trwa juz 4 lata, wiec sie zastanowcie czy jest czego mi zazdroscic? dziekuje calej reszcie ze pomogliscie mi w poprawkach w tym uzasadnieniu :)

nikomu nie zazdroszcze ale jak się komus należy to oczywiście niech ma, ale naprawdę są osoby którym się nie należy

Po poprawkach: Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w dofinansowaniu zakupu sprzętu komputerowego, który jest mi niezbędny w nauce. Obecnie jestem na 1 roku pięcioletnich studiów mgr. Po uzyskaniu tytułu magistra zamierzam kontynuować naukę na studiach doktoranckich, z tego względu komputer okazał się być narzędziem cennym i niezbędnym w mym procesie kształcenia. Pisanie projektów, prezentacji, przygotowanie referatów czy konspektów, jakie często wykonuje się w ramach zajęć na studiach, w większości wymaga użycia programów komputerowych, gdyż przedstawienie własnych prac zazwyczaj odbywa isę w formie multimedialnej (rzutnik, projektor). W związku z tym komputer jest mi niezbędny do pracy. W tym wypadku laptop okazuje się być najlepszym rozwiazaniem, gdyż będę go mogla zabierac ze soba na uczelnie i korzystac na zajeciach podnoszac tym samym oceny ktore sa kluczem do dostania sie na studia doktoranckie. W najblizszym czasie czeka mnie pisanie pracy mgr, co również wymaga wielu godzin spędzonych przed komputerem, a korzystanie z cudzego komputera nastręcza wielu problemów nie tylko mi, ale również osobie użyczającej mi swój sprzęt. Dotychczas wszelkie prace pisalam na komputerze znajomych i w pracy ale niestety w marcu zostalam zwolniona. Zakup laptopa jest dla mnie bardzo ważnym krokiem, gdyż oprócz możliwości pracy w domu, moglabym go zabierac na uczelnie i tam korzystac z darmowego dostępu do internetu. Dodatkowo posiadanie laptopa znacznie ułatwiłoby pisanie pracy magisterskiej oraz przedstawienie jej wyników. Komputer ułatwiłby mi również archiwizację danych, które otrzymam w wyniki badań dot. pracy magisterskiej. Tak brzmi lepiej moim zdaniem

Gość sdfdsgdsgds
chce doktora robić a prostego tekstu nie może sklecić

Gość URSUS C330
Bo mgr.dr habilitowany nie musi umiec pisac, ma od tego ludzi, oddychac tez nie musi bo ma respirator.

co żal dupę ściska, ze ona może a Ty nie??? eh... widzę, żeśta ludziska za bardzo do serca wzięli sobie słowa Kalego o dobrym uczynku

cheysula- dzięki za pomoc, wniosek już wysłałam, zobaczymy co z tego wyniknie :)

Gość Rambo 8 w TV
Studia doktoranckie? Przecież ty nawet wysłowić się nie potrafisz, o poprawnej pisowni nawet nie wspominając

Gość SM ek

... dopisz jeszcze do wniosku Maść na Ból Dupy dla tych którym żal dupę ściska ...

Niektóre komentarze na poziomie- dno i 2 metry mułu ... Żal PL