Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bridgitte Gein

wasze dziwne upodobania kulinarne ja np właśnie....

Polecane posty

Gość wehbfkh
A ja jem wszstko z ketchupem za to np. placki ziemniaczane czy krokiety. A jak jem kanapki to te wszystkie duperele jak pomidor, ogórek czy ketchup mam na dole i muszę to wszystko mieć przykryte np. szynką:P

niektórzy jedzą placki ziemniaczane z cukrem:P:P ja uwielbiam chleb z cebula albo z masłem i vegetą:)

Gość lieral girl
mój dziadek jadal często surową cebulę posypywaną cukrem :) a ja z wiejskich wakacji pamiętam chleb smarowany smietaną i cukrem posypywany = pyszne to było ;)

Gość vicodin
moja siostra ugotowane ziemniaki daje na patelnię wbija jajo i smaży jak jajecznicę.Ochydne to dla mnie jest :/

ja jem zawsze placki ziemniaczane z cukrem:P serio. Wg mnie tak jest normalnie:P

to moj maz sie zdziwil jak mu kiedys dalam placki ziemniaczane ez niczego posypane sola.u niego jadlo sie tylko ze smietana i cukrem

Gość a ja lubie
jajecznice słodzoną

Gość zwykłe zauroczenie
z tymi plackami ziemniaczanymi tak to jest że jedni jedzą na słono i inni na słodko (w zależności od regionu Polski) ja pamietam że jako dziecko jadłam wyłaćznie na słodko, racuchy uznawane były raczej za deser niż danie obiadowe a teraz wszędzie można kupić placki ziemniaczane po cygańsku czy węgiersku czyli właśnie z jakimś pikantnym sosem a te ze śmietaną to chyba trochę jak bliny z kresów wschodnich (nie mam pojęcia czym różnią się bliny od naleśników czy placków ziemniaczanych) co do dziwactw to kiedyś zajadałam się czekoladą i zapijałam Colą teraz czekoladę popijam mlekiem lub kawą kawę obowiązkowo pół na pół czyli 2 łyżeczki rozpuszczalnej, zalanej pół szklanki wrzątku, pół szklanki mleka, kawa ma być chłodna, bezpośrednio do spożycia w knajpach dziwnie na mnie patrzą jak tłuamczę jaką kawę bym chciała i tłumaczę że nie maja podgrzewać mleka bo kawa MA BYĆ ZIMNA innych grzechów nie pamiętam

Gość ja tez ja tez ja tezzzzz
zwykle zauroczenie -> hahahaha, mam to samo z kawa, z tym, ze ja daje jeszcze cukier (polowe tego co kawy, cyzli na 2 lyzeczki akwy 1 cukru) :D nie wiem czy to dziwactwo, ale uwielbiam surowe mieso - mam zawsze wrzeszczy bo podskubuje kotlety etc przed obrobka temriczna. uwielbiam tez swiezy farsz do golabkow - kocham wrecz (ale tu srednie dziwactwo, bo wiele osob ze znajomych tak ma mimo, ze surowego meisa by nie tkneli). w ogole nie rusze zadnego dogotowanego do konca miesa, dla mnie to obrzydlistwo (jedynie kurczak ujdzie) :o lubie tez makaron ugotowany wymeiszany z przecierem pomidorowym i maggi. kiedys moglam jesc przecier lyzkami. to chyba na tyle.

Gość uwielbiam frytki ze śmietana

Pamiętam z dzieciństwa : kolega z podwórka smarował chleb musztardą i posypywał cukrem :O wszyscy się dziwili a jemu smakowało :P Placki ziemniaczane ze śmietaną tak, ale z cukrem? to prawie jak profanacja, dla mnie placki ziemniaczane, to taka kultowa potrawa z dzieciństwa i nie wolno jej kalać cukrem. Zupa mleczna i owszem, ale bez cukru, posłodzona jest już nie zjadliwa.

Gość mi bardzo smakuje
jogurt z czosnkiem i szczypiorkiem, pycha!

Gość fanfa
moj brat je chleb z pasztetem i ketchupem a ja nie mam zbytnich odchylow kulinarnych,placki ziemniaczane jem z cukrem, makaron z ketchupem tez dobry, i jajecznica z serem tez jest pyszna :)

Gość kikoo
moja siosttra je chleb z majonezem i tunczykiem ,ale to nie dziwne chyba. ja placki ziemn bez cebuli z cukrem kanapke z maslem i rzodkiewka frytki z maca z lodami ;D mniam

Gość kitusbajdus
Moja mama słodzi zupę jarzynową bleeeeeeee :-)

Gość chlebek z maslem
avocado i sos sojowy-uwielbiam

ja tez pije mleko skondensowane prosto z kartonika lub puchy :D i lubie ogorki kiszone popijac maslanka :D o dziwo,nie mam wtedy sraczki :P hyhyhyhy

Ja całe życie jadam placki ziemniaczane z cukrem i/lub z innymi dodatkami :D Dopiero niedawno pierwszy raz jadłam z pikantnym sosem :P Jak jem płatki z mlekiem to dodaję cukru -wszyscy się dziwią :P Lubię chleb z masłem i ketchupem, albo chleb ze smalcem i skwarkami i posypany wegetą Jest takie mleko w tubkach jak pasta - mmm pycha Farsz do pierogów ruskich mogłabym jeść codziennie ;) Lubię cukier z sokiem z cytryny :D

Gość o ja tez uwielbiam
farsz na ruskie pierogi, a szczególnie popity kubkiem śmietany :classic_cool:

Gość skoczylasdupajas
pomidory z cukrem:)

Gość miska zupy
co do placków ziemniaczanych to jem je zawsze z majonezem :P

-placki ziemniaczane z cukrem -chleb posmarowany masłem i posypany cukerm -po śledziach muszę zjeść obowiązkowo coś słodkiego -bardzo często jakąkolwiek kanapkę przegryzam jogurtem owocowym -ser żółty jadam z dżemem -bywa, że jadam popcorn na słodko

0,5 - 1 szklanka mleka rozbełtana z dwoma jajkami i to razem usmażone i dość mocno posolone - dla mnie pycha :) Mocno czerstwa, a nawet sucha bułka pokrojona na małe kawałki i zalana ciepłym mlekiem, wspaniałe na śniadanie. :)

Ja kiedyś jadłam świeżą słoninę z solą (teraz bym nie tknęła). Lubię chleb z serem żółtym i musztardą, albo chleb z musztardą i cebulą, mniam!

Gość o i to jest ok
Dziubus sledzia dzemem :-P a ser+dzem to jest :classic_cool: pozdro 👄 🌻