Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarny kotekPP

piersi z kurczaka

Polecane posty

Gość czarny kotekPP

znacie moze jakieś sprawdzone przepisy na kurze biusty??? tylko prosze nie kotlety!!! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczyna Granta
właśnie są pyszne usmażone w panierce, ale jak je wcześniej namoczysz w soku z cytryny przynajmniej godzine. :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czarny kotekPP
dziewczyna Granta dziekuje za rade:) mam tych piersi ogrom, jakieś 8 kg, nie mam pomysłów, szukałam na google ale tam nic konkretnego nie znalazłam, fakt, jest tego duzo ale jakoś zaden przepis mnie nie przekonał... może Wy mi pomozecie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szaszłyki, sałatka z ananasem, kukurydzą i rodzynkami, na przykład.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość proszę bardzo....
zapiekanka : ugotowany makaron rurki, podduszone pieczarki, podsmazona z cebulka piers kurczaka pokrojona w kostkę, ugotowane kawałki brokuła, kukurydza z puszki, warstwa makaronu rurki, zalane sosem winiary trzy sery i posypane startym zołtym serem. Na jakies 20 min do piekarnika. Pychota:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piersi z kuraka kroimy na drobne kawaleczki,dodajemy 2 jajka,posypujemy vegeta do smaku,dodajemy ser zolty starkowany, 30g pokrojonych i wczesniej podsmazonych pieczarek i posiekany szczypiorek.Zaznaczam ze musi byc wszystko drobne pokrojone ,wymieszac wszystko razem,nie moze byc za suche,czasem trzeba dodac jajko lub sera zoltego, formujemy male kotleciki i na patelnie, polecam przepis sprawdzony stosuje go juz kilka lat :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bardzo lubię
grilowane roladki z suszonymi pomidorami i mozzarellą: rozkroić i rozbić piersi, "marynować" w odrobinie oliwy z solą, pieprzem itp. przyprawami, na każdy kawałek położyć plaster mozzarelli, kilka listków bazylii, suszonego pomidora, zawinąć, spiąć wykałaczką. Grilować. Najlepiej, zeby kawałki nie były zbyt duże, a roladki zbyt grube, bo z wierzchu się spalą lub wyschną, a w środku będą surowe. Myślę, że można też upiec, ale nigdy nie robiłam w ten sposób.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojgfg
Kroimy piersi w kostkę, posypujemy przyprawami i zostawiamy na godzinę. W tym czasie gotujemy ryż, dusimy mieszankę warzywną (może być z mrożona ale najlepiej jak będzie w niej fasolka, papryka, pieczarki i inne :p ), następnie smażymy piersi z kurczaka, odcedzamy warzywa, wrzucamy do mięsa, smażymy, przyprawiamy curry, wrzucamy jeszcze ryż i wszystko mieszamy :) Niektórzy nie duszą warzyw, tylko od razu smażą ale dla mnie tylko smażone są za twarde więc dusze je 20min :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przyprawione mięso kroimy w paski (dobra jest w tym przypadku przyprawa gyros), robimy ciasto z 2 jaj, 2 łyżki majonezu i 2 łyżki mąki. Maczamy paski mięsa w cieście i smażymy na złoto na oleju (na patelni w większej ilości tłuszczu albo we frytkownicy). Dobre na ciepło i na zimno. Podobnie przyprawione piersi kurczaka kroimy na płaty, smażymy z obu stron i do słoja. Zalewamy zalewą słodko kwaśną (woda, ocet, cukier, listek laurowy, ziele angielskie i sok pomidorowy albo koncentrat z pomidorów), można dodać plastry cebuli (sparzone albo zalane gorącą zalewą), może jakiś czas stać w lodówce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co za meksyk
Kroimy piersi w kostke, nie za duza tak mniej wiecej 1 na 1 cm ( bez mierzenia linijka :)) obtaczamy w mace. Szykujemy ciasto, 3 lyzki maki zwyklej 1 lyzka maki ziemniaczanej lyzeczka proszku do pieczenia, bardzo zimna woda, sol pieprz i ja dodaje jeszcze kurkumy, wtedy ciasto ma ladny kolorek i super smakuje. Ciasto ma byc rzadsze niz nalesnikowe, maczamy kawalki piersi w tym ciescie i smazymy w glebokim oleju. Zeby sprawdzic czy olej jest dobrze rozgrzany a ciasto ma odpowiednia konsystencje, upuszczamy kropelke ciasta do oleju, musi odrazu wyplynac na powierzchnie i zrobic sie chrupiace. Do tego najlepiej pasuje ryz z warzywami, doprawiony imbirem i sosem sojowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sałatka pychotka
usmażone z przyprawami pokorjone w kostkę mięso (niestety najlepsza jest kamisa złocista do kurczaka w tym przypadku :) ) wykładamy z patelni, odsączamy, na tym samym tłuszczu rumienimy migdały, też odsączamy wrzucamy mięso i migdały do salaterki, dodajemy pokorjone n apołówki ciemne winogrona, doprawiamy łyzką majonezu przepyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pokroic na kawałki, podsmażyc, zrobic sos smietanowo - pieczarkowy. Może być z ryżem lub ziemniakami jak kto woli. Ja robie jeszcze kotlety obtoczone w miodzie i płatkach kukurydzianych i sezamie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grilowane roladki z suszonymi pomidorami i mozzarellą: rozkroić i rozbić piersi, "marynować" w odrobinie oliwy z solą, pieprzem itp. przyprawami, na każdy kawałek położyć plaster mozzarelli, kilka listków bazylii, suszonego pomidora, zawinąć, spiąć wykałaczką. Grilować. Najlepiej, zeby kawałki nie były zbyt duże, a roladki zbyt grube, bo z wierzchu się spalą lub wyschną, a w środku będą surowe. Myślę, że można też upiec, ale nigdy nie robiłam w ten sposób. gdzie mozna kupisz suszone pomidory?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polowe zmiel na kotlety
z grzybami podsmazonymi z cebulka w srodku, ja uwielbiam kotlety bo rzeczywiscie panierowane juz sie znudzily, przypraw porzadnie i usmaz, zawsze mozesz je potem zamrozic jak wyjdzie za duzo, a z reszty zrob co uwazasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do dama we mgle
Pytasz serio? Suszone pomidory można kupić praktycznie w każdym supermarkecie, niekiedy nawet w sklepach tzw. osiedlowych, na pewno w Kuchniach Świata itp. Można kupić takie w oliwie, z przyprawami, lub suche, a w domu zalać sobie oliwą wg własnych upodobań. Można też samemu suszyć, ale jeszcze nie próbowałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A u mnie sprawdza się taka oto sałatka: kawałki mięska, obsypane gyrosem i usmażone, do tego sałata lodowa, ogórek i pomidor pokrojony w kostkę, cebulka, ziarna słonecznika, i sos czosnkowy (jogurt naturalny plus wyciśnięty czosnek). Przebój mojego domu:-D Fajne są też takie kotleciki: kawałki piersi, wymieszane z pokrojonym porem i podduszonymi pieczarkami, i to na patelnię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jacobs
Piersi z kurczaka pokroic w średniej wielkosci paski,przyprawic wg,uznania i obtoczyc w drobno pokruszonych krakersach o smaku cebulowym-uwaga nie przesolic.Smazyc na patelni lub w frytkownicy.Dobre na ciepło i zimno. W żaroodpornym naczyniu układac filety dowolnej ryby i przekładac je suszonymi pomidorami.Polewac oliwą z pomidorow.Piec ok 40 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upaupaupa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×