Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kryfefk

diagnoza

Polecane posty

Gość kryfefk

Moja mama zmarla na raka, kilka lat temu. Znalazlam kilka dokumentacji i jestem ciekawa co to byl za rak. Bylam zbyt mala by to wszystko rozumiec a teraz juz nie mam sie kogo zapytac I rozpoznanie Ca fundi oris et linguae. Status post operationem et trg terapiam II Tumor linguae et fundi oris lat dx. Ca adenoides cysticum exulcerans III Ca fundi oris. dex.cum meta ad lymphonodulrorum colli dex. caries dentium. Czy to moze w jakis sposob byc dziedziczne? Dodam ze duzo palila papierosow.

I - Rak dna jamy ustnej i jezyka. Stan po zabiegu operacyjnym i rentgeterapii II - Guz jezyka i dna jamy ustnej po stronie bocznej prawej. Rak gruczolowy, wrzodziejacy ( nie pamietam dokladnie ale cysticus oznacza chyba torbielowaty ) III - Rak dna jamy ustnej po stronie prawej z przerzutami do wezlow chlonnych szyjnych po stronie prawej. Prochnica zebow Nie sadze zeby bylo dziedziczne, raczej papierosy...

Gość kryfefk
Dzieki No palila od mlodosci do samego konca. Nawet juz po glownej operacji lekarze zabronili ale i tak popalala. W sumie ponad 20 lat. Jeszcze raz dziekuje.