Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nkjasdhnvkjasn

Zmęczona skóra

Polecane posty

Gość nkjasdhnvkjasn

Witam Mam problem, ponieważ mam 25 lat a moja twarz wygląda jak u 35latki. Problem tkwi w tym, że mam dużo obowiązkó: praca, studia, do tego jeszcze prowadzenie domu. Nie mam zbyt dużo czasu, żeby zadbać o siebie. Czy ktoś zna jakieś sposoby, może jakieś kosmetyki, które poprawiłyby wygląd mojej twarzy. Skóra jest przesuszona, wygląda na zmęczoną i pojawiają się zmarszczki mimiczne, które są coraz bardziej widoczne.

Gość papaja tylko papaja
Prawdy ogólnie znane czyli nie palenie, ograniczenie kawy,ruch (na swiezym powietrzu), dieta bogata w warzywa i w owoce i oczywiście spokojny sen i malo stresu nie zawsze są tak do końca możliwe do spełnienia i trzeba sie ratować wspomagaczami :) Do środka witaminy A E C, olej z wiesiołka czy ogórecznika w kapsułkach. A na zewnatrz owoce, tzn kremy z zawartością hydroksykwasów :) Osobiście mogę polecić krem z papai czy winogron (choć preferuję papaję :)) Enzymy zawarte w wyciągu z papai złuszczą delikatnie naskórek, odświeżą cerę. Potrzebujesz nawilżenia i pewnie odżywienia co też jest przy kremie z wysoką zawartościa wyciągu do osiągnięcia.

Gość nkjasdhnvkjasn
Sęk w tym, że ani nie palę, ani nie piję kawy. Ruch na świezym powietrzu też mam zapewnionuy, bo do pracy chodzę pieszo. Nie wiem tylko, jak mając tyle obowiązków, można mieć spokonjy sen i mało stresu. Dziękuję za radę odnośnie kremu. Na pewno sporóbuję.