Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

srututu13

co jeszcze do załatwienia po urodzeniu dziecka?

Polecane posty

urzad miasta becikowe przychodnia ubezpieczenia meża i moje jakie formalności badż świadczenia są teraz do pozałatwiania jeszcze?

ostatnio w UM pytalam, kiedy mam zameldowac dziecko i okazalo sie, ze nie trzeba przychodzic i nic wypelniac, jesli macie z mezem takie samo miejsce zameldowania to macie jedna sprawe z glowy

nr pesel do odebrania w gminie zasiłek jednorazowy (1000)zł w gminie do załatwienia jeśli się należy,oprócz becikowego które maja wszyscy

zastanawia mnie to 1.Jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka (becikowe ustawowe) 1000,00 zł jednorazowo wniosek składa się do 3 miesięcy od dnia narodzin dziecka nie obowiązuje kryterium dochodowe 2.Jednorazowa zapomoga finansowa z tytułu urodzenia się dziecka (becikowe gminne) maksymalnie 1000,00 zł jednorazowo wniosek składa się do 6 miesięcy od dnia narodzin dziecka (świadczenie nie przysługuje na dzieci urodzone przed dniem 09 lutego 2006 r.) nie obowiązuje kryterium dochodowe dobrze mi się wydaje że to dwie rózne sprawy i neleża się w zasadzie każdemu po uropdzeniu dziecka gdyż nie ma kryterium dochodowego i jest jednorazowe czy się myle?

Gość lubie tompot
up, up. Czy mógłby ktoś doinformowany odpowiedzieć na pytanie buteleczki

Gość miśka26
jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka tzw. becikowe przysługuje jednorazowo na wniosek złożony do 12 miesiąca od urodzenia dziecka

Z tego co wiem, a słyszałam gdzieś tam, od kogoś tam czyli sama nie jestem pewna to becikowe swoją drogą 1000zł, plus jakaś zapomoga z gminy, ale nie wszystkie gminy praktykują takie zapomogi, moja prawdopodobnie daje 250zł, ale na prawdę nie wiem jak to dokładnie jest trzeba się dowiedzieć w gminach???!!!1

Gość tyszanka
u nas jest 1000 becikowe i 1500 z tytułu urodzenia dziecka pod warunkiem że przed ciazą było zatrudnienie

Gość magnolia 87
u mnie 1000 becikowego i 1000 z gminy . pesel tez w gminie, zgloszenie w usc do 2 tygodni.

Gość z ubezpieczenia
dowiedz się czy z tytułu ubezpieczenia nie przysługuje ci 1000 zł na urodzenie dziecka, niektóre firmy mają taki zapis ja dostałam: 1000 zł becikowe 1000 zł z ubezpieczenia z tytułu urodzenia dziecka (tzn. mąż dostał, ja nie, bo nie miałam takiego zapisu w ubezpieczeniu) 1000 zł z gminy, nie dostałam, bo mamy za wysokie dochody 500 zł od firmy, w której jestem zatrudniona

co to tego "1000 zł z gminy, nie dostałam, bo mamy za wysokie dochody" to wlasnie dziwne bo u góry w tych przepisach pisze ze nie obowiozuje kryterium dochodowe hmm

Gość tinturintuuu
tak ,nie pisze ale za wysokie dochody rownaja sie z tym,ze nie dostaniemy zasiłku rodzinnego ,jesli nalezy Ci sie zasilek rodzinny to naleza Ci sie tez pieniazki z gminy