Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewe

Co w prezencie?!

Polecane posty

Gość ewewe

Za miesiac urodzi sie w mojej dalszej rodzinie dziecko. Co moge z takiej okazji kupic dla dziecka? Rodzice sa majetni i mysle ze prezenty typu pampersy i podstawowe akcesoria beda raczej zbedne i moga zostac zle odebrane. Cena w sumie nie jest wazna. Powiedzmy ze mniej wiecej 200zl. Co wy chcialyscie miec dorgie mamy? Albo o czym nie pomyslalyscie a by sie przydao? Chce cos interesujacego i niebanalnego zeby dobre wrazenie zrobic. Moze lezaczek? czekam na wasze podpowiedzi

jezeli nie maja lezaczka, to to dobry prezent, albo bujaczek...

Gość ewewe
wlasnie nie wiem co maja czego nie. niebardzo tez moge sie dowiedziec. strzelam w sumie...

to pewnie mają.... może taki usypiacz z fisher price - zobacz na allegro. tego moga nie mieć.

Możesz kupić chustę, pewnie tego nie będą mieć :). Możesz też kupić zestaw książek z serii Cała Polska czyta dzieciom, w końcu dzieciom powinno się czytać od samego początku, tego też pewnie nie będą mieli. Fotelik do karmienia. Jakieś fajne zabawki ale na potem, takie którymi pobawi się dłużej.

Gość wypożyczony nick
W jakimś temacie spotkałam się z relacją mamy z udanego zakupu. Dziewczyna kupiła płytę "Mozart dla niemowlaka" (czy jakoś tak) i jej córeczka już od drugiego miesiąca życia zasłuchiwała się tym z upojeniem. Sprawdzałam dziś na Allegro, bo pomysł mnie zaintrygował, i takich płyt jest spory wybór.

Gość ewewe
usypiacz troche jednak zbyt wydziwiany jak dla mnie.... podawajcie jeszcze pomysly. moze w cos trafie. to szczesliwie pierwsze dziecko wiec nie sa pewnie zorientowani co trzeba :P

Gość ewewe
ja bym chciala takiego mozarta... niestety rodzice to raczej nie ten typ czlowieka... :p

Garnuszek na klocuszek, widzę i u swojego dziecka i u dzieci w rodzinie, że potrafią się nim bawić i 6 miesięczne maluchy i 3 latek.

Gość ewewe
ale ja potrzebuje prezent dla niemowlaka... na pierwsza wizyte...

Gość ewewe
mi sie to szczerze niezbyt podoba ale dziekuje bardzo za podpowiedz

Gość ewewe

Gość ewewe
dalej dalej mamusie

Chusta to nie jest glupi pomysl, jak nie maja to moze sie przydac i im spodobac, a jak maja to na pewno beda jeszcze bardziej szczesliwi z prezentu bo jedna chusta to za malo :)

Gość erfvevc
karuzele do lozeczka

karuzela tez fajna albo taki piekny kocyk do lozeczka, z kaszmirem :)

jestem za kocykiem bo nawet jak już mają to nawet i trzeci się przyda, a może jakiś śliczny komplecik do ubranka bo tego też nigdy za wiele

Ciuchy to zly pomysł. Trudno trafić w gust, poza tym dzieci zawsze mają dużo ciuchów. Kocyt teraz w sumie może być, ale taki cieńszy. A karuzela np. u mnie wcale sie nie sprawdziła. Poza tym około 5.6 miesiąca musiałam jej już w ogóle nie zakładać, bo mały ciągnął i bałam się, ze zrzuci sobie na głowę. A nie sprawdziła sie bo nie leżał prawie w cale w łóżeczku pomijając czas snu. Chustę sama bym chciała dostać, mam dwie, ale chętnie bym przyjęła jeszcze jedną. Cudna sprawa. Możesz też na potem kupić zestaw miseczka, łyżeczka kubeczek itd.

kocykiem z kaszmirem nie wzgardzilabym nawet przy 40 stopniach, na jesien i zime bedzie super do lozeczka

Gość ewewe
a czemu az tyle tych chust? jedna im nie wystarczy? i jak to sie przydaje na codzien?

Gość ewewe
up

Gość ewewe

Na codzień w sklepie w domu, kiedy jest sama i musi coś zrobić, na wycieczce, na spacerze, gdy trzeba iśc do urzędu coś załatwić a wiadomo jak u nas wyglądajają bariery architektoniczne. A potem zaczyna się hmmm bakcyl :D. I jedna nie wystarczy, bo już do ubrań nie pasuje, bo jest za gruba, za cienka itd :).

Gość ewewe
hehehe dzieki za odpowiedz :)

Gość ewewe

Ja ucieszylam sie jak cora na urodziny dostala piekne wydanei basni, faktycznei tegonei mielismy i wiele rodzin nei kupuje tego na poczatek, kupują raczej wyprawki,a czytalam corce od poczatku, do dzisiaj mamy te basnie

okokokoko dokladnie ja mam jedna chuste ale nie mam jeszcze dzidzi przy sobie :) jak juz zaczniemy sie nosic to pewnie wozek sprzedam i za ta sume kupie wiecej chust bo teraz kupilam grubsza na jesien/zima ale na lato jakas cienka by sie przydala :)