Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiasi19

Torbiel czy ciaza.POMOCY!!!!!!!!!!!

Polecane posty

hej dzieczyny jestem załamana niewiem co robic i co myslec:( od miesiaca niemam miesiaczki zrobiłam sobie 3 testy i wszystkie wyszły pozytywne wybrałam sie w piatek do lekarza na badanie. Lekarz poiwedział mi ze ze albo jestem w ciazy albo mam torbiela jajnika ze no niewiem sam i zebym poszła do szpitala zrobilam usg i potem do niego z tym pszyszła.:(ze szyjka macicy jest za bardzo ruchoma i dlatego trudno mi stwierdzic czy to ciaza czy torbiel.. prosze was pomozcie mi pragne miec dziecko

Gość to idz na to usg

Gość germena
czyli idź na usg, albo beta hcg z krwi

hej najlepiej zrób sobie betahcg. ja byłam niedawno w podobnej sytacji 3 testy były pozytywne lekarz potwierdził ciąże na usg a później się okazało że to nie była ciąża. pozdrawiam i trzymam kciuki

Torbiel moze zatrzymac miesiaczke??ale ja te zgrubienie czułam wczesnije ale nic mnie nie bolało i okres mialam normalnie do tej pory

jesli to jest torbiel to przeciez on przez jakis czas musiał sie tam tworzyc a ja tylko w tym miesiacu niemam okresu a testy mogly wyjsc pozytywne jesli mam torbiela

Gość torbiel
1. torbiel może zatrzymać miesiączkę 2. torbiel może zafałszować wynik testu 3. zrób usg i beta hcg (bętę powtórz po 2 dobach) 4. jakie zgrubienie na Boga? gdzie ty to wyczułaś?

Gość torbiel
jasne że torbiel nie rośnie ot tak sobie w 1 dzień, ale do pewnego momentu organizm funkcjonuje normalnie i dopiero gdy torbiel zaczyna te funkcje zaburzać i rośnie - okres się zatrzymuje. Jak to nie wiesz co robić? IDŹ NA USG I ZRÓB BETĘ!

Gość torbiel
i w ogóle o co chodzi z tą ruchliwą szyjką?! szyjka może być twarda, miękka, rozpulchniona, skrócona, ale nie ruchliwa ! Zmień gina też przy okazji. :O

Ginekolog mi powiedział ze szyjka macicy jest dziwna bo powinna byc w jednym miejscu aa u mnie sie rusza

Gość crommm
Torbiel jest rodzaju żeńskiego, nie męskiego. Skąd niektóre z Was biorą ten rodzaj męski???

ja juz zgłupiałam niewiem czy jestem w tej ciazy czy nie 3 testy poztywne a tu nagle e moze torbiel prawdopodobnie

Gość werdsaq
Leć do przychodzi na betę !!!!

Bez USG raczej sie nie dowiesz i nikt ci tutaj nie da odpowiedzi na to pytanie. U nas na foum mamy jedną koleżankę która miała torbiel i wyszły jej pozytywne testy. Początkowo myślała że jest w ciąży ale potem zaczęła plamić i okazało się że to torbiel. Po 1 cyklu i przeleczeniu normalnie zaszła w ciążę i jest teraz w 14 tygidniu.

hej dziewczyny musze wam powiedziec ze jesttem w ciąży ale okazało sie ze mam torbiela na jajniku ale lekarz powiedział ze on moze zniknac po paru miesiacach nie ma co panikowac podobno zanka samoistnie wystarczy badac sie i stiosowac do zalecen lekarza;;;

hej dziewczyny ja tez mam podobny problem nie wiem co myslec . mianowicie od 2 lat staramy sie z mezem o dzidziusia w grudniu wykryto mi ze mam malenka torbiel I myslalam ze sama sie wchlonie mialam okresy ale po 3 dni nie za obfite I tydzien temu robilam znowu usg w anglii bo tu mieszkam I wyszlo ze ta torbiel dalej jest ale nie wiem czy wieksza czy mniejsza bo kobieta powiedziala ze wszystkiego dowiem sie za 10 dni od lekarza . od ostatniego okresu minela juz 45 dni rbilam dzis test ciazowy myslalm ze moze akurat nam sie udalo ale wyszedl negatywny wiec to chyba toprzez ta torbiel zanikl mi okres albo jeszcze bedzie no nie wiem juz co myslec...:(((( nigdy tak dlugo nie mialam okresu..