Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynaxxx

jakie dokumenty trzeba miec by dostać L4 w ciąży?

Polecane posty

Gość katarzynaxxx

zostało mi 1,5 m-ca, chciałabym już iść na zwolnienie, do ginekologa chodze prywatnie, czy to on koniecznie musi mi wypisać zwolnienie, czy wystarczy lekarz ogólny? no i następne pytanie, czy wystarczy dowód i ksiażeczka ubezpieczeniowa? czy jeszcze jakieś dokumenty? chciałabym to szybko załatwić, bo nie za dobrze sie czuję, a nie chce tez kwitnąć w kolejce do ginekologa jak na wizytę, zeby dostać to zwolnienie, zwłaszcza, ze na wizycie byłam tydzień temu. możecie mi pdodpowiedzieć jak najprościej to załatwić

Gość katarzynaxxx
upupup

od ogólnego jak dostaniesz zwolnienie to nie będzie płatne 100% a od ginekologa 100%.leg ubezp potrzebna bo tam są dane pracodawcy

Gość gdybys napisała
to ja też się chętnie dowiem;)

Gość katarzynaxxx
legitymacja ubezpieczeniowa czyli książeczka ubezpieczeniowa:) oki, dzięki:) ale jeśli chodzisz prywatnie to musisz iść specjalnie na wizytę by wypisano ci zwolnienie, czy mozesz się umówić z lekarzem np. w szpitalu?

oj z tymi lekarzami to różnie bywa.ja poszłam kiedys tylko po zwolnienie bez żadnego badania to musiałam zapłącic jak za normalną wizytę bo stwierdził ze on ma to udokumentowane i musi sie z tego rozliczyc. wiec nie wiem czy jak pójdziesz do szpitala to Ci wypisze.

Gość od rodzinnego
tez 100%, ale musisz miec zaswiadczenie o stanie ciazy od ginekologa zreszta w ciazy powinno sie miec zwolnienie od ginekologa, chyba ze jestes chora np. na grypę, to od internisty kod B-ciaza-100%) dane firmy weź ze sobą, swoj nr PESEL (dowod, ksiazeczke ubezp.)

Gość ja mam od ginekologa
ja mam od ginekologa potrzebne są: dane pracodawcy, adres + NIP twoje dane, adres, PESEL + NIP mi zawsze wypisuje zwolnienie na wizycie, też chodzę prywatnie, za zwolnienie dodatkowo nie płacę rodzinny ci bez wskazań medycznych nie wypisze na zwolnieniu musi być wpisany kod B=ciąża, wtedy dostaniesz 100% wypłaty

musisz isc do swojego ginekologa przy wypisaniu L4 beda potrzebowali : Twoje : imie,nazwisko,data urodzenia,pesel,adres i zakladu pracy: NIP, adres,nazwa firmy jesli pojdziesz do innego lekarza to musisz koniecznie powiedziec ze chcesz L$ i zaznacz ze jestes w ciazy (wtedy na tym L4 zaznacza to za pomoca literki B) i w tym przypadku bedziesz dostawala cala pensje .gdyby tej literki na L$ nie bylo dostawalabys mniej kasy .nie pamietam ile procent

Gość katarzynaxxx
dzięki dziewczyny bardzo za wszelkie info! mam nadzieję, ze uda mi sie to załatwić jutro, bo nie chce do pracy już iść. druga sprawa, ze chyba zadzwonie do mojej doktórki i się jej zapytam gdzie mam się zjawić, czy u niej na wizycie, czy może być w szpitalu.