Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darsi

pomóżcie, bo nie mam pojęcia

Polecane posty

Nikt z mojej bliskiej rodziny nie miał wesela ani żadnego dużego przyjęcia i kompletnie nie mam się kogo poradzić dlatego zwracam się do Was :) We wrześniu mam ślub i wesele jednodniowe na 70 osób. Ile muszę kupić butelek wódki, ile wina jak to jest z napojami?? No i jeszcze ile tego ciasta mam zamówić. Chciałam 5 rodzajów, ale nie mam pojęcia ile na 70 osób ma to być. Pomóżcie :)

radzilabym ci sie pytac o takie rzeczy w restauracji gdzie wyprawiasz wesele-oni naprawda umieja doradzic dobrze-w koncu to nie ich pierwsze wesele:)

tak tak, wiem, ale wstępnie coś chciałam wiedzieć, może ktoś tu robił wesele na 70 osób i coś mi napisze.

Gość motylek_85
nam mowili w restauracji, że 0,5 litra na głowę licząc wszystkich - czyli 70gości - 70 butelek. ciasta; blacha na 5-7 osob ale to tez zalezy czy rozdajecie po weselu czy nie. Wina my bedziemy miec 10 butelek - 5 białego i 5 czerwonego, tez wesele na 70 osób tylko 2-dniowe.

z winem ci podpowiem ze wszytko zalezy od tego co kto woli-np u nas poszlo sporo wina-mielismy na 110 ludzi 6 czerwonego,24 rose,12 bialych.Poszlo prawie wszytko-u znajomych nie poszlo prawie nic-przy stole na 10 os.wino pilam tylko ja z mezem az glupio bylo otwierac butelke.Zrob wywiad co kto lubi:) wodka faktycznie po 0,5l na glowe. Ciasto-wyliczy ci dobra kucharka.Oni to wiedza najlepeij.

Darsi - wodka 0,5l na glowe - wystarczy ciasto - 2 kawalki na glowe wystarcza, zapytaj w cukierni ile blach wyjdzie, tort dwupietrowy powinien wystarczyc bo srednio na dwie odsby wychodzi jeden kawalek;) szampan- butelka na 8 osob starczy(tylko na pierwszy toast) wino - 5 butelek bialego i 5 czerwonego styknie zamaist bialego mozesz rozowe:) nam z 4 blach ciacha zostaly dwie blachy, kupa jedzenia, 18 butelek wodki, 4 butelki wina, dolna czesc tortu, ;) O napoje zapytaj w knajpie czy musisz kupic czy u nich sa bez ograniczen...my mielismy w cenie lokalu napoje cieple i zimneb/o.

Bardzo dziękuję dziewczyny bardzo mi pomogłyście :)