Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia6oo6oo

jak ubierać dziecko przy obecnej pogodzie na spacer ?

Polecane posty

Gość kasia6oo6oo

Moj synek ma cztery miesiące . A ja przed kazdym wyjściem na spacer ma dylemat . Pogoda słoneczna , czasami jednak zawiewa . Dzisiaj było bardzo ciepło . Ubrałam mu kaftanik , na to spioszki , na stopki wełniane buciki , na głowkę czapeczkę zakrywającą uszka . gdy wychodzilismy miał jeszcze na sobie rozpinany sweterek , jednak postanowiłam go ściągnąc . Po spacerku jednak zauwazyłam , ze kaftanik jest troszke mokry od potu . Sama juz nie wiem . Pomyslalam , zeby ubierać go lekko a ze soba zabierac wrazie czego sweterek , ale czy jest juz pora na letnia czapeczke u takiego malucha . Bardzo prosze o radę bardziej doswiadczone mamy . Z gory dzieki . Pozdrawiam

ubieraj lekko, gorzej dziecko przegzrac niz wychlodzic, kazdy lekarz Ci to powie, ze soba zabieraj cos do ubrania na wierzch w razie jak bedzie zimniej, ranki jeszcze sa rozne, jak jest cieplo, to na krotko ubieraj, dzisiaj to lato w pelni... a latem 4m-czniaka ubieralam w samo body.Jak kocyk byl za cieply do przykycia to przykrywalam gole nózki pielucha tetrowa.... naprawde nei masz sie co martwic ze bedzie dzidzi za zimno... zawsze sprawdza sie kark dziecka i tak wiadomo czy dziecko sie przypadkiem nie wychladza... albo samo daje znac

Gość mama 22
a nie możesz mu ubrać czegoś z krótkim rękawem i krótkie spodenki i letnia czapka obowiązkowo- skoro sie poci to znaczy ze mu za gorąco a 4 miesięczne dziecko nie jest juz takie delikatne- posmaruj go tylko czymś z filtrem uV dla niemowląt...

moj jak mial 4 miesiace to mial tylko pieluche i jednoczesciowe spodwnki z bluzka. Bez skarpetek i bez czapeczki ( nie byl na sloncu). To byl czerwiec. patrz na pogode i na to czy sie poci a nie na wiek. Wez zawsze lekki kocyk czy bluze w razie czego.

ja małemu ubrałam dziś kaftanik, śpioszki i na nóżki skarpetki cieniutkie a na głowę chusteczkę, bo wiatr jest cieplutki więc stwierdziłam ze nie zmarznie. teraz śpi n balkonie w wózku oczywiście bez czapeczki, nakryty pieluszką flanelową. pewnie ze nie musisz dziecku uszu zakrywać, po co? dobrze że ten sweterek zdjełaś bo byś dziecko ugotowała :P przynajmniej patrząc na pogodę za moim oknem tak myślę :D

Gość kasia6oo6oo
dzieki mamy , tak własnie myslałam , ale wolałam usłyszeć od bardziej doswiadczonych