Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manikaa

nada się ten laptop? zna się ktoś na komputerach?

Polecane posty

Gość manikaa

Intel Pentium Centrino 1,6GHz 2MB CACHE L2 (DOTHAN) RAM: 1024MB HDD: 40GB MATRYCA 15,1'' toshiba tecra s1 potrzebuję czegoś głównie do internetowania i pisania prac, więc wydaje mi się, że byłby OK... w razie czego; muszę się szybko zdecydowac, a nie mam teraz kogo zapytac...

Gość fredek
jak będzie xp to od biedy może być a jak vista TO NIGDY W ŻYCIU :)

Vista na takim nie pójdzie :D Nie ma szans Ale laptop ok jeśli tylko potrzebny Ci do tych dwóch rzeczy Bo nie pograsz na nim...

Gość grgergergergergregerrrrrrrrrrr
Jeśli kosztuje ponad 1000 zł to się nie opłaca.

Gość manikaa
jest XP :) dzięki fredek, może ktoś jeszcze się wypowie :)

Gość manikaa
kosztuje koło 1000, nie będę na nim grac, potrzebuję coś do internetu, do pisania ewentualnie do zgrywania fotek z cyfróki. żadnych cudów, tylko takie bardzo podstawowe rzeczy.

Gość fredek
oczywiście musi być odpowienio cenowo - bo to przecież musi być stary sprzęt - a ile chcesz wydać ?

Gość fredek
tysiaka bym nie dał . Za tysiaka możesz mieć np netbooka ( który głównie nadaję się do przeglądania neta , poczty ...) Ma za to większy hdd ale ma zmniejszoną klawiaturę i nie ma napędu optycznego :)

Gość manikaa
no tak max 1500 mogę na przeznaczyc; tylko kompletnie się na tym nie znam no właśnie nie bardzo mi pasują netbooki ze względu na brak napędu; niby drobiazg a jednak się przydaje, choćby żeby coś zgrać na uczelnię

Gość manikaa
ok rozejrzę się, tylko może ktoś mi napisać na co powinnam zwrócić uwagę?

Gość fredek
to zależy jak chcesz mieć xp to dobre będzie prawie wszystko :) a jak viste ( nawet home basic ) to im ma więcej wszystkiego tym lepiej np RAM minimum 2 GB bo sama vista zajmuje z 700-800 MB itp procek ....:)

Gość manikaa
ooo dzięki przyda mi się taki poradnik ;) poczytam sobie jak będę miał chwilę;] wielkie dzięki wszystkim

Gość panic
to nie lepiej od razu czegoś lepszego kupić? np. hp? polecam http://www.swiatlaptopow.pl/p/pl/6265/hp+compaq+6735s+15-4-+sem+si-40+2+ghz-+1+gb+ddr2-+160+gb-+ati+radeon+hd3200-+vista+home+basic+ang-+nn347es.html , na tej stronie przeczytasz sobie o wszystkich parametrach, niestety jest Vista wgrana, ale teraz już niestety nie kupi się nowego komputera bez tego programu

do pisania starczy ale jak kupujesz uzywany to od razu dowiedz sie ile kosztuje nowa bateria

Gość manikaaa
oooo... ktoś odkopał mój temat :) ostatecznie zdecydowałam się na Samsunga nc10 i jestem bardzo zadowolona- mały, lekki i na moje potrzeby w zupełności wystarczy :) dziękuję za wszystkie porady :)