Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asddddddd

CZY COŚ MI ZA TO GROZI?

Polecane posty

Gość asddddddd

Witam.. znalazłam się w pewnej kłopotliwej sytuacji.. na pewnej ze stron internetowych wymieniłam się z dziewczyną na rzeczy.. ona miała mi wysłać bluzę i 100 zł w niej a ja jej torebkę.. poprosiłam ją żeby mi wysłała zwykłym, ja jej wysłałam poleconym. jej paczka do mnie nie doszła , a ja zgubiłam swoje potwierdzenie nadania miałam tylko kiepskiej jakości zdjęcie które jej wysłałam jako dowów, z uwagi na niewyraźność ciężko było odczytać nr. jednak z domniemanym numerem dziewczyna poszła na poczte a pani jej powiedziała,że nie ma takiej paczki a błąd zdarza się raz na milion. Dziewczyna kładła nacisk na to,że ma chrzestnego w prokuraturze i on coś z tym zrobi, na pewno mi nie odpuszczą..dziś napisała,że idą na policje..chcą mnie oskarżyć o sfałszowanie dokumentu! Nie wiem,co mam zrobic..

Gość lofei
odeślij jej bluzę i 100zł i tyle

Gość asddddddd
lofei, ale o to chodzi,że nic od niej do mnie nie doszło..

Gość asddddddd
:(

Gość asddddddd
doradzi ktoś?

Gość asddddddd
halo..

Gość czakalakaxxxxxx
spoko, pewnie nic ci nie wysłała i teraz ci grozi zeby na nią nie poszło a i tak nigdzie z tym nie pojdzie ;)

Gość grgergergergergregerrrrrrrrrrr
podaj stronę przez jaką zawarłyście transakcję

Gość AGATAAAANNN
a kiedy jej wysłałaś??

Gość no co za ludzie
jak jej paczka do Ciebie nie doszla to nie wiem o co chodzi nawet... nic Ci nie wyslala a teraz madrale udaje ze to ona jest pokrzywdzona

A niech idzie na policje i gdzie chce jeszcze . Myśle ,że nikt w tym wypadku , nie ruszy palcem .Za mała szkodliwość czynu , a błąd zdarza się raz na milion, to w sumie juz 2 błedy, bo nie dostałaś tez paczki . A na przyszłość , to lepiej trzymaj pokwitowanie , a też sama proś o polecony.

Gość czarny kotekPP
a kto Tobie albo jej udowodni że nie wysłałaś??

Gość Winkomaniak
Ciekawe jak można poleconym wysłać torebkę? To zwykła prowokacja. Poza tym na poczcie jest wpis paczki, a rachunki trzeba trzymać.

Gość Winkomaniak
I kto wysyła 100 PLN zwykłym listem? Ta prowokacja jest zbyt prymitywna.

Gość babcia terenia
A na przyszłość , to lepiej trzymaj pokwitowanie , a też sama proś o polecony. Można poprosić o duplikat potwierdzenia wysyłki na poczcie... Przeciez oni to odnotowywują że szedł polecony do osoby x i został doręczony/awizowany w konkretnym dniu.

Gość asddddddd
żadna prowokacja :O dziewczyna mnie straszy chrzesnym w prokuraturze i policją,bo załapała,że co do paczki i wyłudzemia ode mnie pieniędzy szans nie ma to znalazła nową atrakcje to,że wymyśliła sobie,że nadanie sfałszowałam i pójdzie z tym na komisariat..

Gość tak szubienica ci grozi

Gość O CO KAMAN w ogóle
przecież ona dostała tą nieszczęsną torebkę od Ciebie, sorry, ale każdy normalny człowiek w takiej sytuacji (ja wysłałam bluzę - nie doszła, dostałam torebkę którą miałam dostać) co najwyżej może się przejąć tym, że ta druga osoba straciła kasę (bo nie masz już torebki, prawda?) i cieszyć się, że sama dostała to, co miała dostać. za przeproszeniem - WTF?? ile Ty masz lat?

Gość asddddddd
ona twierdzi,że nic nie dostała i ,że ja sobie te potwierdzenia nadanie sfałszowałam żeby ją oszukać.. ja od niej nic nie dostałam.. ja mam 17 lat.

Gość w najlepszym razie grozi ci
zesłanie do Ugandy.

Gość fgf
Pieniedzy nie mozna przeslac listem zwyklym. Maszyna na poczcie wykrywa banknoty i wtedy powinno byc ze list wraca do nadawca a jest tak ze kase kradna a list wypatroszony dostaje adresat, badz i kasa i list gina. To po pierwsze. Po drugie skoro masz zdjecie potwierdzenia nadania (swoja droga dziwne, ze kwit zgubilas a za to zdjecie robilas mu wczesniej- dziwne, durne , podejrzane to) i masz domniemany numer przesylki to ty przejdz sie na poczte i zapytaj, co sie stalo z ta przesylka. W koncu listy te sa rejestrowane i musi byc informacja w ktorym momencie list utknal. Bedziesz wiedziala na czym stoisz.

Gość fgf
ale powiem ci szczerze, ze o ile wierze, ze list z pieniedzmi mogl zaginac na poczcie, o tyle twoja historyjka z robieniem zdjecia kwitowi nadania i gubienie tegoz kwitu, wydaje mi sie co najmniej podejrzana. Nie zmienia to faktu, ze osoba straszaca cie znajomosciami w prokuraturze, czy Watykanie moze cie za przeproszeniem cmoknac. Jak bardzo zawzieta jest to napsuje ci krwi, ale w kryminale za to nie zginiesz.

Gość fgf
mialo byc zgnijesz, nie zginiesz, rzecz jasna

Gość asddddddd
kurde ja nie chce byc zeslana do Ugandy... :( chyba jednak oddam te rzeczy i po problemie...

taaaa....jasne...już ci grozi zesłanie... Zesłanie do idiotów, że wierzysz we wszystko co piszą na forach...co do przesyłki, idź na pocztę zrób awanturę i dowiedz się czegoś więcej!

Gość asddddddd
do fgf zdjęcie mam bo po wysłaniu dziewczyna prosiła mnie żebym jej pokazała te nadanie, więc zrobiłam zdjęcie i jej wysłałam. Dzisiaj znów mi groziła i pytała czy dane jakie podałam są prawdziwe i czy jestem pełnoletnia. A to o oddaniu rzeczy to podszyw ;/

Gość asddddddd
fgf a co do pieniędzy to nie wiem, bo już jedna dziewczyna w zwykłej kopercie mi wysłała i doszło.

nic Ci nie grozi;) zapewne to szafa.pl. spoko. mnie tam nie razy wyjebali, a szkodliwość czynu jest od 200 zł. nawet się nie opłaca po sądach biegać. straeszy tylko

Gość asddddddd
dokładnie szafa.pl ;p