Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotka3333

ktoś dobry z polaka potrzebny

Polecane posty

hmm mam takie zadanie i niewiem o co tu chodzi jak je zmienic; popraw błedy w podanych zdaniach- 1idąc ulicą padał deszcz 2 wróciwszy do domu , zgasło światło 3 mając trzy lata rodzice zapisali mnie do przedszkola 4 odrobiwszy zadanie domowe , poszedłem na basen 5 wchodząc na sale.usiadłem na krzesle. jesli ktos moze mi pomoc to byłabym wdzieczna

Gość fddfs
tak prawidlowo Gdy miałem trzy lata rodzice zapisali mnie do przedszkola

Gość sfsdfdsfds
1. Gdy szedłem ulicą, padał deszcz 2.Gdy wrocilem do domu, zgasło światlo 3. W wieku 3 lat rodzice zapisali mnie do przedszkola 4.Po odrobieniu zadania domowego poszedłem na basem 5.Po wejściu na sale usiadłem na krześle

Gość polonistkaaaaaa
1. Kiedy szedłem/szłam ulicą padał deszcz. 2. Kiedy wróciłam do domu, zgasło światło. 3. Kidy miałem/miałam trzy lata, rodzice zapisali mnie do przedszkola. 4. jest OK 5. Kiedy wszedłem na salę, usiadlem na krześle. ew. Po wejsciu na salę, usiadłem na krzesle. chodzi o sytuacje w ktorych uzywasz imiesłowów.... ale za dlugo by o tym pisać

1. Deszcz nie chodzi :D 2. Światło nie może wrócić do domu 3. Rodzice mieli 3 lata? 4. Po odrobieniu zadania domowego... 5. Siadłeś jednocześnie wchodząc?

Gość fddfs
Gdy wrocilem do domu zgaslo swiatło Wszedłem na sale.usiadłem na krzesle.

dzieki wielkie:))) a czy wytłumaczyłby mi ktos jak sie rysuje wykresy zdan wielokrotnie złozonych??? mam takie zdanie np; pragnąc wyglądać młodo,powinnismy unikać słonca,chociaz znaczna czesc kobiet i młodych dziewczat uwielbia wylegiwanie sie na plazy i mysli ze hebanowa opalenizna dodaje urody.

Gość sfsdfdsfds
moje tez dobre, oprocz z tymi rodzicami.