Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kalianasza

Ile uszycie sukni ślubnej??

Polecane posty

Zależy jakiej :D Tzn. piszesz że nie na kole, bez haftów, ale też troszkę od modelu zależy. Ja miałam kremowo- czerwoną suknię z bolerkiem, ale myślę że z każdą białą czy ecru też by to przeszło. Po prostu, nie powiedziałam że to ślubna i krawcowa szyła mi ją jako wieczorową. Niektóre bezy wprost narzucają myśl o ślubie, ale są modele sukienek które można właśnie jako wieczorowe (balowe?) potraktować. Za materiał (4 m. atłasu, 1 m. satyny, 1 m. koronki, było i tak ciut za dużo wszystkiego) dałam 90 zł. Za szycie- śmieszne 60 zł., ale znamy dość tanią krawcową. Nerwy przy okazji miałam ale to z innych powodów :) Długi czas z mamą i siostrami właściwie nie kupowałyśmy eleganckich ciuchów tylko szyłyśmy u znajomych krawcowych (znajoma tzn. sprawdzona, nie niższe ceny). Z tego co się orientuję, więcej niż 200 zł. żadna krawcowa by mi za szycie nie wzięła. Jedna z kuzynek szyła w naszym mieście kopię sukienki Aparta i krawcowa chciała 100 zł. za to :) W sumie za sukienkę wyszło mi 150 zł. czyli taniej niż buty, już o jego garniturze nie mówiąc. Śmiało mogłam dać dwa razy tyle :) Uważałam trochę po radach przeczytanych na forum- nie trzeba mówić że suknia czy makijaż mają być ślubne, można że wieczorowe. Z bukietem podobnie0 nie trzeba zaznaczać na jaką to okazję.