Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 22

najpiękniejsza chwila w byciu mamą...

Polecane posty

Gość mama 22

jakie są wasze najpiękniejsze przeżycia z okresu macierzyństwa... u mnie to: 1)narodziny synka- gdy go przytulili do mnie i on natychmiast sie uspokoił 2) słowo mama 3) pierwszy buziak

Gość mamo wyprowadzam sie wreszcie
z domu!:D

dla mnie jak narazie pierwszy kopniaczek i jak zobaczyłam moją kruszynkę pierwszy raz na monitorze :)

Gość mama 22
to są niezapomniane chwile mój synek ma 15 miesięcy i mam ostatnio wielką ochote posiadania kolejnego dzidziusia...

Gość ja narazie nie moge sie
wypowiedziec, bo jestem dopiero w 30 tc :), ale w tej chwili moge podac przyklad taki, ze majac usg 3D w 28 tc synek sie do nas 2 razy usmiechnal i byl to wspanialy widok az mi serducho skalao z radosci, a lzy cisnely sie do oczu :) (oczywiscie wiem, ze synus nie usmiechal sie przeciez swiadomie, ale sam fakt, ze "zrobil" mu sie taki grymas podczas tego usg pozostanie w mojej pamieci na zawsze)

Gość mama 22
tez pamiętam usg tyle tylko że mój nie chciał być podglądany i cały czas zakrywał się ręką... łobuziak mój kochany

Gość mama 22
nie wiecie może jak przekonać męża do kolejnego dziecka... bo ja bardzo bym chciała mieć jeszcze jednego bobasa a mąż nie koniecznie a nie chce go oszukać z wpadką... ;/

siedmiotygodniowe serducho na usg,pierwsze "pelzanie" w brzuchu, porod,pierwsze karmienie-ponad tydzien po porodzie-o Misiak leżal w inkubatorze-to bylo tez pierwsze przytulanie, obrot z pleckow na brzuszek-synek ma wnm wiec to bylo oznaka przemijania choroby...

Gość dla mnie sukcesy dziecka i
jego szczęscie w dorosłym zyciu. Takich chwil jest coraz wiecej.

Gość mama 22
czyli nikt nie wie jak przekonać faceta?

Najpiekniejsze chwile: - pierwsze dotkniecie malenstwa po urodzeniu - pierwszy usmiech - pierwszy raz słowo: mama - pierwsze świadome przytulenie mnie przez mojego synka i wiele innych.... Mogłabym wymieniac bez konca.

Gość dla mnie sukcesy dziecka i
mama22- chyba to, ze nigdy dosc ludzi których kochamy i którzy nas kochają..

Gość mama 22
czemu faceci nie mają takich uczuć macierzyńskich jak my...

Gość mama22 mów za siebie
niektórym kobietom wystarcza tych uczuc macierzynskich tylko na jedno dziecko.:p

Gość mama 22
no być może... ale ja bym chciała mieć jeszcze jedno choć mój syn aniołem nie jest i można go przyrównać do strusia pędziwiatra... jak mam przekonać mojego męża?

Gość mama swojego synka
Jestem mamą dopiero 4 miesiące. Każda chwila z moim synkiem jest dla mnie najpiękniejsza. Szczególnie ten jego bezzębny uśmieszek, jak mnie widzi. Rozwala mnie to totalnie. Na pewno będę się starała o drugie dziecko, ale jeszcze nie teraz :)

Gość mama swojego synka
mama 22, nikt nie zna twojego męża, więc nikt ci nie odpowie. Może spróbuj mu powiedzieć, jak bardzo jest to dla ciebie ważne?

Gość no dobra jak bardzo jest to
dla niej ważne...a co z odczuciami jej męża? tak czy siak twardy orzech do zgryzienia.

Gość dziś przeżyłam jedna z takich
własnie chwil ...na przedszkolnym przedstawieniu mój synek powiedział wiersz dla mamy -powiedział go tak ,ze miałam ogromną kulę wngardle i sie normalnie poryczałam :) Tak dla takich chwil warto zyc 🖐️

Gość mama 22
próbowałm ale on twierdzi że on nie jest stworzony do bycia ojcem i że raz mu to wystarczy i że chce naszemu synkowi zapewnić wszystko... a mi tylko hormony szaleją i nie myśle racjonalnie... on jest jedynakiem i nie zna innego życia a ja mam 2 rodzeństwa i też nie wyobrażam sobie bycia samą

Gość chyba najpiekniesza chwila
w życiu mamy jest to jak widzi, że jej dziecko radzi sobie dobrze w dorosłym zyciu, że zostało dobrze wychowane, jest wartościowym człowiekiem.:)

Gość no wlasnie jak sama napisalas
hormony ci szaleją i nie myslisz racjonalnie. jestes człowiekiem wiec kieruj sie rozumem a nie instynktem.

Gość mama swojego synka
przecież jeśli powiem bliskiej osobie, co jest dla mnie ważne i czego pragnę to nie znaczy, że nie liczę się z jego uczuciami. To jest dopiero punkt wyjścia do rozmowy. To nie jest stawianie kogoś pod ścianą w stylu: albo dziecko albo od dziś koniec seksu - czy coś równie głupiego.

Gość mama 22
nie chce jednak stawiać go przed faktem dokonanym bo chce w pełni zaplanować to dziecko a nie "niby wpadka" bo biore tabletki...

Gość mama swojego synka
a dlaczego człowiek ma się kierować rozumem a nie instynktem?

Gość no wlasnie jak sama napisalas
bo jest człowiekiem a nie zwierzęciem. no ludzie!

Gość to niech ci sie te hormony
uspokoją bo nic dobrego zazwyczaj nie wynika z podejmowania decyzji pod wpływem impulsu.

Gość nie no rozwaliło mnie to
naiwne pytanie: dlaczego człowiek ma sie kierowac rozumem a nie instynktem. ile ty masz lat kobieto?!

Gość mama 22
to nie są hormony bo myślę już o tym ok 6 miesięcy wiec nie wydaje mi sie że to pod wpływem impulsu... nie chce żeby mój syn kiedyś został zupełnie sam... jak nas już nie będzie a warunki mamy bo będziemy mieć dom i kredyt w wysokości 700 zł wiec to wcale nie jest dużo oboje kończymy studia wiec jesteśmy ludźmi wykształconymi do tej pory utrzymywaliśmy się z renty po moim ojcu i mieliśmy wysokie stypendium więc mogliśmy sobie pozwolić na dziecko teraz mąż otwiera własny biznes więc myśle że kwestie finansowe i lokalowe mamy załatwione...