Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alanya

Niezgodność towaru z umową? ALLEGRO, proszę o pomoc.

Polecane posty

Witam! Mam pytanie do wszystkich orientujących się, jak to jest z zakupami z internetu. Otóż kilka dni temu zakupiłam lokówkę na allegro, wczoraj otrzymałam przesyłkę i niestety, ale towar okazał się strasznym rozczarowaniem. Sprzedawca gwarantował że uzyskam dzięki niej piękne loki, jednak po użyciu moje włosy.. nadal są proste! Lokówka była wypróbowana na kilku osobach, niestety z takim samym mizernym skutkiem. Razem z kosztami przesyłki jest to wyrzucone w błoto 60 zł. Dla mnie nie jest to mała kwota, stąd pytanie: mogę lokówkę reklamować jako towar niezgodny z umową i ubiegać się o zwrot pieniędzy? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi..

Gość URSUS C330
Przy wszelkich zakupach wysyłkowych masz 7 dni na zwrot towaru, nie ważne czy allegro, czy katalog, czy z ksieżyca.

odesłałam. a co jeżeli ta pani stwierdzi, że lokówka działa bez zarzutu? czy mogę nadal ubiegać się o zwrot pieniędzy? czy mogę ubiegać się o zwrot kosztów przesyłki?

Gość fredek
o ile się nie myle w necie można wszystko odesłać obojętnie czy jest sprawne czy nie , ot tak bez przyczyny :)do 10 dni od zakupu A jak nie to skontaktuj się z biurem obsługi i tam wybierz odpowiedni temat i napisz co i jak :) Ale znowu tak mi się wydaję ,że za wysyłkę do sprzedawcy płaci niestety klient czyli Ty :(

Gość ja tak uważam...
zgadzam się z Fredek!!!! Dokładnie tak 10 dni jest na oddanie bez podawania przyczyny!!! No ale koszty odesłania ponosi niestety klient!!!

Gość braknazwy
jesli chodzi o towar zakupiony w internecie to mozna oddac, tylko nie orientuje sie dokladnie ile dni na to masz!