Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniusia77

Maj 2009 - starania o dzidziusia

Polecane posty

czesc układ, ja jestem ale mam troche doła :( Jak sie wali to sie wali... a na dodatek te testy owulacyjne mnie wkurzaja bo nic nie pokazuja, a owulacje powinnam miec wczoraj lub dzis.... chyba jestem bezowulacyjna w tym miesiacu... :( do kitu!

Hejka laseczki.Wczoraj byłam u lekarza iiiiii dzidziuś ma się dobrze,serduszko bije i jest wszystko w porządku. :) :) :) tak się cieszę...

dziewczyny...ja już sama zgłupiałam... bo dziś jak wieczorem zaczęłam pić wodę gazowaną to zebrało mie na wymioty...usiadłam wzięłam pare głębokich wdechów , wstałam i mi przeszło - może to coś oznacza??hmm..? ale chyba jest za wszcześnie na objawy? .. i może bąbelki gazowane tak na mnie podziałały??

witajcie. moja tempka dzisiaj spadła więc jutro bedzie @ terminowo:( jaki ten nasz żywot ciężki. 3majcie się ;)

kiniusia77 i jak tam test owulacyjny pokazał Ci cosik?? mam nadzieję że tak 3mam kciuki. Uda nam się WSZYSTKIM :)

hej dziewczynki,ewusia gratulacje:)🌻🌻🌻 boze jaka ty musisz byc szczesliwa!!!!:D:D dopisz sie do tabelki w dziale pod tytulem zaciążone:) STARACZKI: Nick........Cykl starań........data planowanej @.....wiek.....Miejs.Zam. kiniusia77.........2.....................01.07.2009..... ......24.......Kraków układ słoneczny..5....................05.07.2009..........26..... ...Gorzów wisienka225......3...................05.06.2009........ ...25.......Katowice katia5..............9....................12.06.2009..... .....29.........Konin majaaa22........ 2 .................. 06.06.2009........... 22 ........ Zamość bella22......... 2...................31.05.2009...........22........Kraków ania0383 ......15................12.06.2009........26......Zie lonaGóra poznanianka84...2..................10.07.2009........25. .........Poznań Iga................3..............26.06.2009............ .29................Łódź Mila10..............1...........12.06.2009.............29............Warszawa madzikowo...........1...............08.06.2009........26.........Katowice/Pń JaMajka^24.......1.................21.06.2009........... 24.............Łódź anna.s.1........3.................14.06.2009.............30.........dolnoślaskie/uk sękata.........1............12.06.2009............... ....24..........Tarnów kiara1_2006........11.......03.06.2009...............26............WodzisławŚląski wredniak........4...........07.07.2009...............23. ...........Połaniec ZACIĄŻONE: :) nick:..............wiek.........tc.........termin porodu.........płeć dziecka kinia wybacz ze troche przerobilam tabelke nr 2 ale chcialam ja wkleic dla ewy a nie moglam znalezc starej wersji wiec dopisalam:) mam nadzieje ze sie nie gniewasz:)❤️

kinia - moze te testy sa jakies niedobre? nie wiem,nie znam sie,ale powinny chyba cos pokazac.chyba ze ci sie owulacja przesunela po luteinie.hmm..pisz co i jak kochana:)

Gość katia5
Cześć dziewczyny:D Kiniusia nie załamuj się-testy są na 100% skuteczne,bo używam ich od kilku m-cy i zawsze pokazują owulację!Najwyraźniej ow ci się przesuwa,nie zawsze się ją ma tak jak się wyliczy teoretycznie:)chyba,że rzeczywiście to jest twój bezowulacyjny cykl-takie się zdarzają u zdrowych dziewczyn,więc bedzie ok.Jeśli masz cykle 28dniowe to powinnaś zrobić pierwszy test w 12 dniu cyklu i tak jeśli się nie pojawi nic to po 2 dniach znowu,nie rób ich codziennie,jeśli nie ma nawet jaśniutkiej kreseczki,chcę ci jeszcze powiedzieć,żę jak zrobisz ten test,to odczekaj ok 20minut,bo one po czasie pokazują kreski,przynajmniej ja tak mam,po kilku minutach robi się ciemniejsza:)Na pewno ci pokażą moment ow,musisz być cierpliwa:P Izunia mam wrażenie że sama się nakręcasz za bardzo na tą ciążę:)Wiem,że bardzo byś chciała jak zresztą każda z nas ale najgorsze jest to jak sobie wmawiasz że boli cię brzuch inaczej niż na@ lub tak jak napisałaś o tej wodzie gazowanej-zdaża się takie odbijanko:)trzeba poczekać najpierw na spóźniony @ a wtedy dopiero test i objawy:)POZDRAWIAM:)

Gość katia5
KINIUSIA właściwie to widzę,że dzisiaj jest twój 12 dc,więc powinnaś od dzisiaj zacząć je robić,także głowa do góry:P

czesc dziewczyny, u mnie koleny dzień a @ brak.. niestety dziś już miałam bardzo silne bóle podbrzusza i w okolicy jajników - takie przedokreowe wiec mysle ze jutro powinna nadejść... ech tyle nadziji było...

Anna s.1 długo Ci się @ spóźnia? chciałabym żeby chociaż Tobie się udało. A mierzysz temperaturę??

dzis jest 4 dzień, ale doslownie chwilke po tym jak napisalam zobaczyłam w toalecie kropetke krwi na bieliżnie .. teraz co chwilke chodze sprawdzac, jeszcze nie ma więcej, ale mysle ze jednak dostałam @... tyle nadzieji.. ryczec mi sie chce ;(

Czesc Dziewczyki, ja dzis juz w lepszym humorku ;) Układ oczywiscie ze sie nie gniewam przeciez to nasza wspólna tabelka ;) Ewusia ale super nowiny, GRATULACJE. Mam nadzieje ze nie znikniesz tak jak bella, tylko bedziesz nam zdawała szczególowo relacje :) wpisz sie do tabelki, dobra passe zacznij :) Katia dzis jest mój 16 dc, i zaczełam brac dzis luteine. Odnosnie tych testów to miałam owszem druga kreseczka ale o wiele bledsza od tej kontrolnej, a na testech pisąło ze musi byc podobnego koloru... No i przez ostanie 3 dni pobolewał mnie brzuszek u dołu. No i śluz miałam taki \"mokry\" nie rozciagliwy, ale przewarznie mam taki mokry wiec myslałam ze to juz, a tu testy tak jakos zawiodły. No chyba ze ta druga jasna kreska to juz to? katia jakiego koloru miłas te kreski? JA sie juz gubie.....

mam pecha :( nikogo juz nie ma do pogawedek.... :( A tak poza tym to cos nas dziewczynki opuszczaja, bella, kiara, madzikowo,poznanianka, JaMajka, Majaa,wisienka.... zapomniały o nas , dlaczego? przeciez my fajne jestesmy :) :) :)

Cześć dziewczyny! Kiniusia jesteście bardzo fajne i ja na przykład nie mam zamiaru Was opuszczać, ale miałam ostatnio ciężki tydzień. Dużo sie działo w pracy- bo dziś zakończenie roku szkolnego więc trzeba było wiele rzeczy przygotować, na studiach sesja ( na szczęście już wszystko pozaliczane), a i w dodatku mam remont w domu :-) Hehe myślę, że sie jakoś usprawiedliwiłam i mi wybaczycie :-P Popołudniu napiszę więcej. Ewusia GRATULACJE, super że Wam się udało 🌻 Miłego dnia- pędzę do szkoły- dzieciaki czekają:-)

Hej dziewczyny!!! Wracam po przerwie! Mamy w domku ciezki naukowy okres i calymi dniami siedzimy w mieszkaniu i sie uczymy ;-( Tzn moj ukochany wczoraj obronił pracę magisterską i zabalowal;/ a ja ja dzisiaj mam mega ciezki egzamin wiec ucze sie na calego. Do tego wczoraj przyszli tesciowoie przyjechali i zostraja do jutra. A jutro jedziemy na wesele znajomnych mojego narzeczonego. I taks rednio mi sie chce;/ przez to siedzenie i opychanie sie lakociami \"do nauki\" wyglaam aczej malo atrakcyjnie, no i sukienke mam zeszloroczna letnia bardizej niz weselna bo nei mailamnawet keidy nowiej poszukac... ahhh mam nadzieje ze jednak po egz zejdzie ze mneic aly ten stres i bedziemy sie jutro super bawic:P A co do zaciazania, to czekamy na dni plodne i troche sie boje ze moj akurat wyjedzie na 2-3 dni akurat wtedy. Ale jakos mam mneijsze parcie na dziecko teraz. Mam wiadomo, i ukochany ciagle o tym gada, ale jakos barsizej wyluzowana chyba jestem. Jak sie uda w tym miesiacu to cudownie, a jak nie to na 10 miesięcy zwieszamy ta działalność. Nie chce byc w zaawansowanej ciązy an własnym weselu :-) Buziaki i do przeczytania laseczki!

czesc dziewczyny !! co u Was słychac ? u mnie @ pełną parą ;( niestety.. zdecydowałąm ze odpuszczam sobie zupełnie przyszły miesiąc od jakiego kolwiek liczenia i pomiarow temp i wszystkiego, za miesiac jedziemy do polski to troche odpoczne i pobawię sie i potem od nowa z nowymi siłami.. narazie jestem tym wszystkim bardzo zmęczona. Uaktualniam tabelke: STARACZKI: Nick........Cykl starań........data planowanej @.....wiek.....Miejs.Zam. kiniusia77.........2.....................01.07.2009..... ......24.......Kraków układ słoneczny..5....................05.07.2009..........26..... ...Gorzów wisienka225......3...................05.06.2009........ ...25.......Katowice katia5..............9....................12.06.2009..... .....29.........Konin majaaa22........ 2 .................. 06.06.2009........... 22 ........ Zamość bella22......... 2...................31.05.2009...........22........Kraków ania0383 ......15................12.06.2009........26......Zie lonaGóra poznanianka84...2..................10.07.2009........25. .........Poznań Iga................3..............26.06.2009............ .29................Łódź Mila10..............1...........12.06.2009.............2 9............Warszawa madzikowo...........1...............08.06.2009........26 .........Katowice/Pń JaMajka^24.......1.................21.06.2009........... 24.............Łódź anna.s.1........4.................ok 14-16.07.2009............ .30......... dolnsl./uk sękata.........1............12.06.2009............... ....24..........Tarnów kiara1_2006........11.......03.06.2009...............26. ...........WodzisławŚląski wredniak........4...........07.07.2009...............23. ...........Połaniec ZACIĄŻONE: nick:..............wiek.........tc.........termin porodu.........płeć dziecka Pozdrawiam i zycze miłego weekendu ;)

Gość katia5
Kiniusia,ja robiłam test w 7dc(miałam stymulowaną owulację)i wyszła mi blada kreseczka,ale następnego dnia jak zrobiłam to wyszła ciemniejsza,a na trzeci dzień była już bardziej ciemna od tej drugiej,więc jeśli miałaś jasną kreskę tzn że zbliżała ci się ow,albo było już po,bo test ciemną kreskę pokazuje tylko 24 h przed owulacją a następnego dnia i wcześniej jest opna blada.

anna s. 1 no to jesteśmy w jednej drużynie. Moja @też dzisiaj przyjechała. Też bym chciała sobie odpuścić ale ja nie umie tak. Zaczyna się 12 miesiąc starań. To już rok.

Dziewczyny znacie jakąś stronkę na której można zapytać eksperta (jakiegoś ginekologa) o radę a on odpowie. Pozdr...:)

Witajcie! Asiu ja kiedyś korzystałam z porad ginekologicznych na onecie- tu masz link http://zdrowie.onet.pl/0,3536,0,ekspert_ginekolog.html anna.s a może to właśnie w Polsce uda Ci sie począć dzidziusia- wiesz czasem zmiana klimatu, miejsca zamieszkania działa cuda :-) poznanianka- udanej zabawy na weselu. Na pewno odstresujesz sie po sesji i nabierzesz sił na nowe staranka. Ja tez zastanawiam sie nad kilkumiesięczną przerwą w staraniach, tylko że u mnie nie ze względu na ślub hehe tylko pracę, ale jak to mówią co ma być to będzie :-P Buziaki dziewczynki 🌻

asia19855 - ja tez jeszcze nie wiem jak pojdzie mi to odpuszczenie sobie, boje sie ze za tygodnie znowu najda mnie sily i bede sprawdzac owulacje i temp.. ale mam nadzije ze jednak dam sobie spokoj w tym cylku, moj to bedzie juz/dopiero - zalezy jak kto patrzy 4 cykl i poprostu ... zreszta kazda z nas tak ma wiec nie musze tlumaczyc... Asiu mam nadzije ze juz niedlugo nam sie uda... a moze teraz na wakacje trzeba troszke chociaz wyluzowac i pobawic sie... moj narzeczony juz tez jest tym zmeczony, nic nie mowi ale widze po nim ze kochanie sie juz nie jest taka fajna zabawa a praca, wiec mysle ze nam obojgu przyda sie \"wolne\", i przekszatałcenie wszystkiego w wieksza zabawe i przyjemnosc jak kiedys.. A moze bedzie tak jak pisze wisienka225 i na urlopie sie uda ;) pozdrawiam ;)

Gość katia5
No dziewczynki i to to chodzi,żeby sobie odpuścić,widzę,że wam się to uda,bo mi nie bardzo wychodzi,stale myślę o tym kiedy i jak .....itd....to jest właśnie ta blokada psychiczna,którą trzeba złamać:)

Cześć Kobietki. Nie rozumiem jak blokada psychiczna może utrudnić zajście w ciąże. Przecież to plemniczek z jajeczkim tam się ten tego łączą a co ma do tego mózg... hehe. Ja nie potrafię sobie niczego odpuścić już sobie myślę że nigdy się nie uda. w tym cyklu miałam przeczucie że nóż się zafasolkuje. Strasznie mnie to wkurza. normalnie brak mi sił...