Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania..gr234

Wizyta dopiero w piatek zwariuje z paniki...

Polecane posty

Gość ania..gr234

Mam jednego ząbka do ekstrakcji z jednym wielkim ropniem pod. A tym samym bolą mnie inne zęby i mam wrażenie że się poruszają :( Kupiłam sobie maść kojącą i biorę antybiotyk na pozbycie się ropy . Wizyta dopiero w piątek ;( Ratunku! A na dodatek okropnie boję się dentysty... :( Ktoś mi coś doradzi ? ;(

Gość po.dbijam
upupu.

Gość ehhhhhhhhhh
echh i nikt nie pomoże? :(

Gość pytanie do was...
powiedz ze sie boisz i ze cie boli to dadza ci moze wieksze znieczuklenie;p ostanio mi było slabo ze strachu a ialam pokruszonego zeba ktory kiedys byl usmieracny wiec resekcja plus dlutowanie itd... gosc mnie znieczulił od ucha przez pol twarzy az pod oko ze nie czułam nic, byłam w szoku.

Gość gwiazdeczka 555
chciałam tylko dodać, ze jezeli masz rope, to zadne znieczulenie nie zadziala. Wiem, bo mialam tak samo i na wlasna odpowiedzialnosc kazalam wyrwac na zastrzyk. bolalo jak cholera a zastrzyk, choc mocny nie zadzialal. takze najpierw musi zapisac ci cos na pozbycie sie ropniaka, a potem bedzie mogla leczyc zab.

Gość nie zawsze tak jest jak pisze
gwiazdeczka :) a ja własnie wczoraj musiałam wyrwać z ropniem:O I zadziałał zastrzyk ... Ale wiedz o tym ,ze lepiej abys zrobiła RTG szczęki wtedy lekarz ma lepszy obraz ,nie wiem jak u ciebie ale u mnie tak jest jak z takim zebem idziesz to nie wyrwie ci bez rtg ...wiec lepiej zrób jutro !!!🖐️

Gość gwiazdeczka 555
to miałaś szczęscie, naprawde, bo mi zastrzyk nie zadzialal i teraz czuje taki lek przed dentystami, ze szok, takze nie zawsze jest zle, a moze mialam pecha?

Gość to.ja.autorka
Ja mam tego zęba w połowie martwego... heh i mi się chwieje to w głębi serca mam nadzieje że zadziała :( a tak pozatym wszystkie mi się chwieją jak rozmawiałam z panem doktorem to powiedział ze to może być od tego chorego... nie chce paradontozy grr :(

Gość to.ja.autorka
RTG mam zrobione. Pytanie do gwiazdeczki czy ta ropa ci wylatywała z zęba? był rozwiercony ? Bo ja słyszałam że nie zawsze boli... heh ..

Gość koresa3
ropa wychodzi z dziasla

Gość to.ja.autorka
To to wiem, ale jeżeli ząb jest wcześniej rozwiercony ropa może z niego uchodzic a wrac z nią znieczulenie:) dlatego boli...