Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosząca o opinie

Które z imion wybrać??? Podpowiedzcie, bo już sama nie wiem -/

Polecane posty

Gość Wszystkie są do dupy
DAJ JEJ NA IMIE KAFETERIA

Gość prosząca o opinie
Znam Arletę. Zawsze mi się podobało jej imię i ona sama (6lat starsza ode mnie), ale kiedy założyła rodzinę i otworzyła swój interes, zupełnie nie daje się lubić, a przez to i patrzeć na nią nie mogę ;)

Gość prosząca o opinie
Irminę znam ze szkoły. Była szalenie zamknięta w sobie. Grzeczna, uczynna, cicha, spokojna - nudna:-O

Gość duuuupa bladaaaaaaa
a Jowita ???

Gość prosząca o opinie
Berenika imię pochodzenia greckiego. Pierwotnie wywodzi się od macedońskich słów phere ("przynosić") oraz nike ("zwycięstwo"). Oznacza więc: "ta, która przynosi zwycięstwo". Zdrobnienia: Berenia, Berka, Nika Charakterystyka: ma szczęście do interesów. Niemal zawsze jej intuicja sprawdza się w rzeczywistości. Potrafi trafnie oceniać ludzi i wybierać tych, którym można zaufać. Czasami bywa zbyt pedantyczna.

Gość ..Nadia..

Gość nahoqfc
U nas rodzą sie teraz Lilianny. Co trzecia to Lilianna. Co jest????????????? W zeszłym roku były Julki

Gość prosząca o opinie
Anebella: Opis: imię o niejasnej etymologii. Pojawia się w bajkach dla dzieci. Człon -bella w językach romańskich oznacza "piękna". Zdrobnienia: Ana, Ania, Bella, Bela Charakterystyka: sympatyczna, wesoła i trochę "nie z tej ziemi". Miewa zwariowane pomysły, które chętnie wprowadza w życie. Artystyczna osobowość, co widać już na pierwszy rzut oka. Moda jej nie interesuje, bo i tak ubiera się po swojemu. Areta: Pochodzi od angielskiego imienia Aretha, które wywodzi się od greckiego słowa arete oznaczającego "cnotę".

Gość duuuupa bladaaaaaaa
a Jowita ??

Gość prosząca o opinie
Nadia: imię pochodzenia słowiańskiego. Samodzielnie funkcjonujący skrót rosyjskiego imienia Nadieżda (polskie: Nadzieja). Zdrobnienia: Nadka, Nadzia, Nadisia Charakterystyka: błyskotliwa i nieco wybuchowa. Ma świetne pomysły oraz znakomite poczucie humoru. Czasami zbyt szybko coś powie zanim pomyśli, z czego wynikają później różne kłopoty towarzyskie. Roksana: imię pochodzenia perskiego, Wywodzi się od słowa Raohszana i oznacza: "jaśniejąca jutrzenka", ,,promienista" albo "perła Wschodu". Zdrobnienia: Roksanka, Roksunia, Roksa, Roksia, Sanka Charakterystyka: wytrwała i energiczna. Nie pozwala sobie na kaprysy ani narzekania. Wie, że każdy jest kowalem własnego losu, a ona chce "wykuć" swoje życie jak najlepiej. Nie marnuje żadnej okazjo do nauki czy zarobienia dodatkowych pieniędzy. Oksana: Opis: imię pochodzenia greckiego. Spopularyzowany w Polsce wschodniosłowiański odpowiednik imienia Ksenia. Wywodzi się od słowa oznaczającego "gościnna". Zdrobnienia: Oksanka, Oka, Okusia, Ana Charakterystyka: towarzyska i zmysłowa. Lubi podkreślać swoją kobiecość oraz obserwować wrażenie, jakie wywiera na mężczyznach. Kobiety nie darzą ją zbytnią sympatią, instynktownie wyczuwając pewne zagrożenie... ;)

Gość prosząca o opinie
Jowita... hmmm... sprytna i oryginalna. Zwykle ma swój własny styl ubierania oraz niepospolite zainteresowania. Chciałaby być sławna i podziwiana. Docenia rolę pieniądza w życiu, toteż kariera zawodowa jest dla niej bardzo ważna. Chyba nie to "chciałaby być sławna i podziwiana", jakoś troszkę mnie niepokoi... ;)

Gość duuuupa bladaaaaaaa
a Gabrysia ???

Gość prosząca o opinie
znam kuzynkę sąsiadki, Gabrysię -zakochane w sobie i wyniosłe dziewcze:-O

Gość duuuupa bladaaaaaaa
moja córa tak bedzie miała na imię :)

Gość prosząca o opinie
Gabriela, imię samo w sobie jest ładne, ale ja mam z nim akurat złe skojarzenia. Przez tą dziewczynę właśnie:-O

Gość ewelka002
a moze ewelina? :P

Gość prosząca o opinie
znam 2 bardzo ładne dziewczyny Eweliny:) no i przez to, że je znam, to i te imiona już mi trochę spowszedniały:) Powiem Wam, że po swoich opiniach, dałyście mi ogromną zagwozdkę. Zupełnie nie wiem, jakie inne imię znaleźć:-O

nie powiedzialabym ze Nadia jest oklepanym imieniem. Mi osobiscie strasznie sie ono podoba.. Znam tylko jedna Nadie i jest swietna dziewczyna :) A co sadzisz o Poli?

Gość 6w
eliza ???

Gość prosząca o opinie
Eliza raczej odpada. Nieszczególnie mi się podoba i jeszcze znaczenie średnio fajne:-O sprytna i zamknięta w sobie. Nie śpieszy się do założenia rodziny. Najpierw musi się wyszumieć i wyrobić stabilną pozycję zawodową. Dopiero później myśli o małżeństwie. Bardzo wyczulona na sprawy materialne.