Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Od jutra sie za siebie biore!

Polecane posty

Wreszcie zaczne sie uczyc zamiast marnowac przed komputerem. Pisze ten post po to, zeby w chwilach slabosci zobaczyc jak malo ludzi sie mna tu interesuje co z kolei zmotywuje mnie do dalszego dzialania. od jutra: -biore sie za matme zebym zdala na to cholerne C -biore sie za odzywianie bo nie mam witamin i jak tak dalej pojdzie to umre z braku zelaza -biore sie za cialo, bo skora sama sie nie nawilzy -biore sie za rozwoj duszy i wreszcie pojde do jakiejs galerii. NIEWAZNE ze bede jedyna nastolatka na zlocie fanow filmow Kieslowskiego. Powinnam byc z tego dumna a nie wstydzic sie dobrego gustu -nie bede obcowala z ludzmi ktorzy sa idiotami i ograniczonymi tepakami i ktorzy marnuja moj cenny mlodzienczy czas - nie bede juz flirtowac z 40latkami - NIE NIE NIE -nie bede flirtowac z chlopakami w moim wieku zeby nie stwarzac zludnych iluzji - nie bede ciagle myslala obsesyjnie ze musze sprostac wymaganiom rodzicow : maja kompleksy, ich sprawa -napisze list do mojej dawnej milosci, jedynego faceta ktory jest naprawde w porzadku i ktoremu warto zaufac -pojde do kosciola bo czuje wewnetrzna potrzebe modlitwy i poczucia ze moje zycie JEDNAK ma sens. Amen.

Gość azja tuhajbejowicz
Tak Kieslowski to autoamtyczni emasz gust. Gust to madrosc glupcow.

Gość kekekekekekekeke
najlepiej dodać do poszczególnych postanowień ostateczną datę realizacji (bardzo motywuje ;p) ewentualnie długo terminowe przypominać sobie codziennie (karteczka nad łózkiem, albo na lustrze? :D)

Gość smrodek
nawet fajne te postanowienia, chyba tez zrobie jakas liste, bo opilam sie kawy na noc i spac nie moge.

Gość lucrezia
od jutra? a czemu nie od dzisiaj? śmieszą mnie takie deklaracje bo są puste. Od jutra będę taka, sraka i owaka :-o albo się jest albo się nie jest. Nie staniesz się mądrzejsza niż jesteś tylko dlatego, że tak postanowiłaś. Gust albo się ma albo się nie ma. Nie ma nic bardziej żałosnego niż przysłowiowe męczenie się na filmach Kieślowskiego tylko po to, żeby inni uznali cię za inteligentną, żenada :-o

Gość azja tuhajbejowicz

Gość azja tuhajbejowicz
Kieslowski co takiego wielkiego zrobil, te kilka filmikow pokazujace przypadki weroniki? PRosze cie dziecko, Kieslowski to jakies bezplciowe kino socjalisstyczne, nie mowiace nic o zyciu tylko pokazujace jakies jego urywki w miare przyjazny bo nie halasliwy sposob. To takie siedzenie w knajpie i palenie papierosa, nic specjalnie ciekawego, zabijanie nudy nuda.

lucrezia- kazdy robi to co uwaza. Znam siebie na tyle ze wiem kiedy co jest mozliwe. Wiec nie musisz mnie krytykowac. A co do kieslowskiego.. jesli sie meczysz to po prostu ie jest twoj typ filmow, nic w tym zlego, jeden lubi aldmovara drugi tarantino, a trzeci obydwoch. Ale dlaczego zakladasz ze ktos kto sie przyznaje ze kieslowskiego lubi od razu udaje dla bycia postrzeganym jako bardziej inteligentnym? Bzdury gadasz kobieto.

Gość dzisiaj się nie przyznam.....
a ja tez lubię DM. Mądra jesteś jak na swój wiek. Nigdy nie flirtuj z 40-sto latkami;) Niezależnie ile lat byś miała, polecam 30-sto latków.

alescie sie tego Kieslowskiego uczepily.... :D Dobra, obejrze sobie jutro zamiast 3 kolorow 'lola rennt'. Super film, super muzyka. Zadne udawanie elity intelektualnej. Ok? :P

Gość lucrezia
napisałam o Kieślowskim bo wspomniałaś o nim, chodzi mi o to, żeby nie kierować się tym co ogólnie uważane jest za towar dla ludzi ynteligentnych. Jeśli lubisz Kieślowskiego czy Almodovara to super, tylko po co o tym pisać jak o elemencie rozwoju duszy? Generalnie uważam takie deklaracje zmian od jutra za śmieszne i n dłuższą metę nie do spełnienia :) a DM też bardzo lubię :)

Gość azja tuhajbejowicz
czego sie uczepilysmy? sluchaj depeche15, ty sobie chodz i rob co chcessz, tylko tak jak ty sie czujesz lepsza bo masz GUST i chodzisz na jakies DKFy z ilammi Kieslowskiego tak ja moge z doswiadczenia powiedziec tak jak napisalam. Mozesz sie jeszscze podniecac Harry Potterem lub Paulo Coelho albo jescze jakims innym dnem ktore dla ciebie bedzie najwyzszym autorytetem z braku wiedzy i milosci otrzymanej przez rodzicow. Co do GUSTÓW i GUSCIKOW to najlepiej istote tego oddaja te slowa Nicolasa Davila: "Względność gustów to wymówka, wymyślona przez epoki o zepsutym smaku."

lucrezia- zgadzam sie z toba, po prostu uwazam ze sztuka i film sa w pewnym sensie powiazane z dusza no i tak mi sie powiedzialo... No i super ze lubisz DM (uklon). No a teraz ide spac. Milych snow, dobranoc ,pozdrawiam :)

PS. Nie lubie Coehlo ani Harryego Pottera ani nic takiego. I to prawda , probuje sobie zrekompensowac brak milosci rodzicow, ale to juz nie twoja sprawa :) Milych snow zycze.

Gość azja tuhajbejowicz
ja tez ubie DM, ale nie stawiam tego za jakis swoj ideal i nie mysle ze to najwyzszy autorytet, to samo kieslowski, ja nawet lubie 4 pancernych i psa chociaz to propaganda i czasami az sie flaki przewracaja, to samo Kloss, ten serial ma niepowtarzalny klimat, dziala na mnie relaksujaco, ale co tam jest bredni to jest i nie jest to najwyzsza wartosc ani najwieksze dzielo na podobnej zasaddzie ludzie ogladaja IMIE ROZY ktore jest zrobione mistrzowsko a jednak utwierdza nieswiadomych ludzi w przekonaniu ze Swieta Inkwizycja nie zajmowala sie niczym tylko mordowaniem niewinnych biednych i ulomnych ludzikow.

Gość azja tuhajbejowicz
Depeche15 ok, rekompensuj sobie, bardzo dobrze ja tez musze tylko nie rob sobie krzywdy i nie wstawiaj sobie w glowe implantow zycia, to moze byc bolesne ale jezeli chcesz sobie zrekompensowac rzeczywiscie wyrwac sie z tego chorego swiata to nie podazaj za moda i nie kieruj sie takimi marnymi wartosciami jak GUSTA.

Oh matko kobito przeciez ja nie sadze ze mam lepszy gust. Mam jaki mam, byc moze podswiadomie chlone pewne wskazniki ale jednak mam w glowie taka selekcje a przyklad nie rozumiem calego szalu na Dan Browna albo antyrepublikanskiego filmostwa rodem z Hollywood. Co wcale nie oznacza ze ludzi ktorzy to lubia uwazam za stado baranow podazajacym za soba. Po prostu- jeden lubi to, drugi tamto i koniec. A jesli lubisz DM to szacuneczek. W zasadzie DM to jedyna rzecz ktora jest dla mnie autorytetem ( nie moralnym bron Boze :P ). No ale taka juz natura depesza... Kurde, spac nie moge.

Gość azja tuhajbejowicz
no ale ja wlasnie probuje ci powiedziec ze GUST nie ma takiego znaczenia zeby sie na nim koncentrowac, sa wazniejsze sprawy w zyciu.

Gość azja tuhajbejowicz
Uwazam ze DM zrobilo parre fajnych kawalkow, przy okazji powstalo kilka niepowtarzalnych teledyskow (jak np. Wlaking in My shoes) i ogolnie ich muzyka potrafi umilic czlowiekowi czas, ale jest sporo dobrej muzyki na takim poziomie.

No jak nie ma jak ma :P Gust jest bardzo wazny w zyciu, to czym sie otaczasz, co lubisz, tylko ze nie ma sensu kogos oceniac na podstawie gustu, dzielic na gust 'madry' czy 'plebejski' czy 'masowy' i klasyfikowac ludzi pod tym wzgledem, chociaz sa pewne granice przyzwoitosci. Co do DM to nie slucham tylko ich. Slucham tyle innych zespolow ze za malo tu miejsca na wymienianie. Jednak mam jakis sentyment to DM i dobrze mi z tym. Oczywiscie ze jest duzo zespolow na takim poziomie np. Beatles chociaz osobiscie ich nie trawie. I widzisz, nie ma sensu mowic kto ma lepszy gust- fan DM czy Beatlesow - oba sa rozne i zuplenie inne. Ale jesli ktos ci mowi ze jest fanem takiej np. Dody, to juz wiesz ze nie jest z nim najlepiej w te-tego. Powiem dobitniej - ma ZRYPANY gust . :)

Gość azja tuhajbejowicz
chcesz czegos prwadziwego? Czegos nie udawanego, jakiegos Kieslowskiego, Allena czy innego pokraki? to masz poczytaj sobie, jezeli jestes w stanie cokolwiek pojac: Zawzięte wersety Dobrica Erić Ja córka Boża Serbia oznajmiam dobrowolnie zza drutu spętana przed świadkami Przemocą, Cierpieniem i Krzywdą żem winna i że się do winy przyznaję! Winnam bom jest kimś zamiast nikim nijakim Winnam że w dobie nagonki na Serbów idę do swej cerkwi choć rzadko, wyznaję i że się żegnam o tak z trzech palców! Bycia jestem winna gdy być nie powinnam Winnam już od dawna że stoję poprawnie patrząc w niebo, zamiast w dół na trawę Winna jestem za to że stawiam czoła krzywdzie Jam winna że świętego patrona rodziny znów czczę! Jestem winna że piszę, czytam cyrylicą Ja winna że śpiewam śmieję się, przeklinam (a czasem się odszczekam) Winnam i się przyznaję że nie wiem co wiem i że wiem co nie wiem Jestem winna i niech skończę listę winą mą największą (zanim się udławię śmiechem) Winnam, uparciucha żem oddana wierze prawej i Świętemu Sawie i że nie wierzę w zły święty uczynek, odpuszczenie grzechu! Jestem winna i grzeszna więc winna że jestem Żebym choć wyznała że ja nie istnieję a ja tu istnieję, dziarsko stoję Jeśli ja się przyznam i ocalę głowę utracę święty krzyż i wiarę w Sawę Jeśli się nie przyznam źle mi się powiedzie cały świat na mój Kraj wtedy najedzie Chmary byłych ludzi nędzarze, złodzieje stada robotów, potworów zastępy rzucą się na moje sady, na moje knieje i na moje białe chatki wedle drogi krętej koło których jak najpiękniejsze boginie kwitną czereśnie, śliwy i jabłonie (...) Ten szpetny rysunek mojej światłej twarzy który całą dobę w rękach swoich ważysz wizerunkiem twego sumienia i podświadomości Podobizna to nie moja tylko twe wnętrzości Bardzośmy są ważne Kraju Ty mój miły Ja i Moje siostry Prawda, Sprawiedliwość skoro takie moce z nami się zmierzyły i gapią się na nas zło i krzywda Czemu wojownicy Dżihadu Krzyżacy Jankesi ćwiartują Moje córki, Moich synów Czyżby to słyszały wszystkie hordy obce że mamy złote Serce więc je wyrywają i wciskają w pierś własną łudząc się że ludźmi się staną (...) Nie boję się śmierci czarnej tęczy tylko niewoli, nieskończonej męki Śmierć jest częstym gościem w naszej serbskiej gminie tak jak wiosna lato jesień zima Nie jest też straszniejsza za dnia przede wszystkim niż trzęsienie ziemi susza powódź mrozy jeśli ją człek spotka na swej własnej ziemi z duszą odkadzoną i z blaskiem na twarzy Szatany obżarte i szalone wyklęliście wszystkich w moim własnym domu ale nikt nie może mi zabronić że śpiewam i się śmieję umierając! Bo sami już nie śpiewacie na weseliskach ani nie śmiejecie się przy kołysce! Nie żałujcie na mnie słupa i sznura, i ukrzyżujcie mnie na szczycie góry jak wasze praojcy mojego praojca z Nazaretu, Jezusa Chrystusa Będę patrzeć a wy powieki zmrużycie inaczej wam ślepia oślepną od jasności mojego oblicza Pospieszcie się dziś mnie ukrzyżujcie zmartwychwstanę wcześniej! srbski english

:D Nie lubie poezji poza Carol Ann Duffy. Dlaczego to wkleilas jesli wolno spytac?

Gość Szukanie dziury
depeche15 - nie bede juz flirtowac z 40latkami - NIE NIE NIE -nie bede flirtowac z chlopakami w moim wieku zeby nie stwarzac zludnych iluzji ----- Zdecydowanie mlodsi sa najlepsi. Tylko nie zabladz w drodze do podstawowki :) Pomysl z pojsciem do kosciola jest najlepszy - tam nie pytaja ile masz lat, wezma kazdego jak leci :p Zgas kompa i idz spac, jutro tez jest dzien:) i nie denerwuj sie, bo