Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA38

BYĆ MATKĄ W WIEKU39lat

Polecane posty

Gość MAMA38

chce mieć dziecko ale mam 39 lat i mam dylemat czy nie jest za póżno.co o tym sądzicie?

Gość neonowa
moim zdaniem to najlepszy okres na poczecie dzidziusia ...moja mamcia urodziła mnie właśnie w wieku 40 lat :) jesteś już ustabilizowana,doświadczona,dasz dziecku wszystko czego bedzie pragnął,nie zastanawiaj się długo i do dzieła; )

Gość we włoszech...
...kobiety rodzace to najczesciej babki kolo 40 lub troszke po...jak widac rodza i sie nie boja.

Gość też 39 lat
A jak ja chcę a mąż nie - to dopiero dylemat...

Gość te co mówia że to najlepszy
okres to pierdolą głupoty. Najlepszy okres jest do 35 roku, póxniej niestety ryzyko urodzenia chorego dziecka wzrasta. Ale znam takie kobiety co rodziły po 40 i dzieci mają zdrowe. Jesli chcesz dziecko i jesteś zdrowa to zaryzykuj, ale bądź przygotowana na to że nie wszystko może pójśc po Twojej myśli:(

Gość a to twoje
pierwsze dziecko?

Gość MAMA38
nie mam syna 8lat i zateskniłam za 2 bo patrze na niego i on taki sam.mam wyrzuty sumieniaTRZEBABYŁO WCZEĆNIEJ a teraz w tym wieku obawiam sie ze bedzie chore a tego bym sobie nie wybaczyła ATAK CHCIAŁABYM..............................................................

Gość Kamila 23
Kobiety rodzą dzieci w puźnym wieku są przecież badania prenatalne, nie mniej jednak ryzyko jest spore.

Gość MA29
CZY NIE MA NIKOGO W TYM WIEKU KTO URODZIŁ CHORE DZIECKO MOŻE NIE MA CO SIE BAĆ RYZYKO JAKIE ZAKŁADAM JEST MNIEJSZE NIŻ ZAKŁADAM.?????? do //też39lat//-mójtez nie chce bo boi sie ze skomplikujemy sobie zycie na stare lata ito jest przykre a bez meza niema dziecka czyż nie,,,,,,,,,

Gość też 39 lat
To prawda, powinni chcieć oboje rodzice :-) Ja mam dwoje dzieci (16 i 10). Moja kuzynka (w moim wieku) urodziła dziecko 2 m-ce temu i wszystko okey. Natomiat bratowa urodziła w wieku 41 lat i niestety z chłopiec z Downem. Ja dam chyba sobie spokój, ale mała dzidzia by się przydała :-) Czyli - chciałabym, ale się boję. Pozdrawiam. Gdybym jednak miała jedynak/czkę - zdecydowałabym się :-) Pozdrawiam.

Gość też 39 lat
Zgadzam się z wypowiedzią wyżej - są badania prenatalne, powinnaś iść do ginekologa, porozmawiać. Mój lekarz mówi, że najlepiej zdecydować się do 40-stki :-)

Gość nie pytaj tu a raczej
bierz pod uwage najnowsze statystyki. Chyba nie uzalezniasz decyzji pod tego, co ci powie kilka przypadkowych osób.

Mam 39 lat i jestem w piątym miesiącu ciąży .Ludzie skąd u Was tak zabobony? Mamy 21 wiek są badania prenatalne .Taka kobieta jest pod stałą opieką lekarza . Jeżyli nie przybyłaś poważnych chorób nie masz żylaków ,operacji . Twój organizm odpowiada biologicznie organizmowi 25 letnie kobiety . Porozmawiaj z lekarzem na ten temat dostaniesz wyczerpującą odpowiedz .

Pytasz tutaj n a forum ,gdzie odpowiada Ci 23 letnia kobieta o tym ,ze ryzyko jest spore i co ?Twoja decyzja ma być zależna od tej wypowiedzi ?

Gość onama
Rozumiem badania prenatalne,ale jak się dowiesz że chore to co wtedy?np z jakąś wada genetyczną.

Moja znajoma w wieku 25 lat urodziła drugie dziecko z zespołem Downa, więc ryzyko jest praktycznie w każdym wieku.

Gość wtedy rozmawiasz z genetykiem
i podejmujesz decyzje tępa strzało!!!!!. W Polsce nie ma funduszu wsparcia dla chorych dzieci .

Gość mama38
to nie mialo być tak...............................MALGORZATO39-DZIEKUJE