Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emka999

choroba odbytu

Polecane posty

Witam. Mam 18 lat i od prawie roku borykam się z uciążliwym problemem. Otóż wyjechałam na miesiąc do Stanów i mojemu pierwszemu wypróżnieniu tam towarzyszył dosyć dokuczliwy ból i krwawienie. Nie wiem, czy podróż, bądź zmiana klimatu miała z tym związek, być może choroba zaczęła się już w Polsce, ale objawy zauważyłam dopiero tam. Od tego czasu wizyta w toalecie jest dla mnie koszmarem. Przez pół roku nie miałam pojęcia co to może być w związku z czym nic nie robiłam w kierunku wyleczenia, dopiero po czasie przejrzałam wiele forów, z których wyniknęło, że mogą to być hemoroidy. Stosowałam czopki i maści, takie jak posterisan czy proctoglivenol, jednak prócz połowicznego zmniejszenia bólu nic się nie poprawiło ;( wciąż boli i krwawi. Zastanawia mnie fakt, że na zewnątrz mam jakby takiego flaka, nie wiem jak to nazwać.. nie jest to żadna krosta, ani bąbel wypełniony krwią, jakie widziałam na zdjęciach. Czy to na pewno ta sama choroba? Ciągle odkładam wizytę u lekarza, nie ukrywam, iż jest to wstydliwy problem, zwłaszcza dla młodej dziewczyny takiej jak ja.. Chciałabym poznać waszą opinię na ten temat.

Gość zuzkaaaa 99
Kochana to żaden wstyd udac sie do chirurga.Miałam ,to samo kilka lat temu KOSZMAR.Były to hemoroidy.Musiał być zabieg chirurgiczny.Dało sie przeżyc.od tej pory mam spokuj.Zyczę powodzenia.

Gość oj..
też miałam podobny problem i z kupeczką i z wizytą u spacjalisty :) Jak juz zdobyłam się na odwagę żeby odwiedzić chirurga to tam na mnie lekarka popatrzyła jakbym conajmniej uprawiała sex przez tyłeczek. Małpa jedna nie zna rozmiarów mojega faceta i nie wie , że by się tam nie zmieścił ;) Po pierwszej wizycie ( badaniu przez włożenia palucha w tyłek) dostałam skierowanmie do specjalisty od tych spraw- nie pamiętam jak się taki ktoś nazywa, zrezygnowałam. I jakoś mi przeszło. Nie pij soków z marchewki - zatwarsza, Nie jedz bananów- zatwardzają Ryż i jabłka, suszone śliwki i morele. To podobno pomaga. Powodzenia :)

Gość wonna i już
Wątpie by były to hemoroidy. Z takimi rzeczami chodzi się do proktologa jak już coś. Wydaje mi się, że masz szczelinę odbytu- miałam te same objawy(odstający mały glutek) . Odpowiednie odżywianie się (dużo warzyw i owoców, błonnika, itp), zadbanie o pupę i wizyta u lekarza (przepisał mi maść) spowodowały coraz rzadsze problemy w tym miejscu. Idź do lekarza- nie odwlekaj.

Gość o w morde
mi tez odstaje takie cos male, ale nie boli ani nic, i nie mam zadnych problemow!

Gość moja koleżanka tez myślała
że hemoroidy okazało sie że rak jelita grubego miała wtedy 23 lata :o i pełno guzków na jelicie :-/ żyje do dziś jest po paru chemiach

Gość irek6
Skutecznym preparatem w leczeniu wstydliwych dolegliwości o***tu wydaje się preparat Proctolact. Odwiedziłem ostatnio stronę pod adresem www.proctolact.pl i po przeczytanej lekturze na temat tego farmaceutyku już zacząłem go stosować. Na razie nie widzę spektakularnych efektów ale warto być cierpliwym.

Gość Namysłów województwo opolskie
To hemoroidy w szpitalu w mieście namysłów dają skierowania

Gość gość
tobie niech dadza do psychiatry koniecznie