Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikkkka87

czy tylko ja jestem przerażona kosztami wesela? .. pomozcie jak zaoszczedzic!?!

Polecane posty

jak dla mnie powinnas zastanowic sie czego pragniesz najbardziej,.. na tym nie oszczedzac,. reszta - do minimum :) my chcielismy miec takiea nie inne obraczki i mamy,. kilkoro swiadkow - zaden dodatkowy koszt a podobalo nam sie :) na 3 miesiace przed terminem slubu zmienilismy koncepcje i z wydania 30000 na sale (bez dodatkowych oplat jak tort, alkohol itp.) wydalismy 5000 juz ze wszystkim :)) nie oszczezalam na zdjeciach, obraczkach, wlasnym samopoczuciu (czyli doboru stroju i dodatkow),. samochodem jechalimsy wlasnym :)

Gość mikkkka87
niestety moja rodzina jest naprawde niewielka... bo zmiesci sie w liczbie 50gości (ale to ta najblizsza najblizsza) .. gozej z narzeczonym!.. .uchh.... jego rodzenstwo ma dosc spora rodzinke.. :/ z znajmoych zapraszamy jedynie tych z ktorymi jestesmy naprawde zzyci! czyli ok 7dmiu osob od mojej i jego strony... no ale to juz dodatkowe 14osob... oni nas zapraszali lub beda zapraszac wiec sami rozumiecie... wesele jednodniowe? hmmm... myslalam o tym... ale np. za dwa dni place 150zł a za jedne 110zł.. a rodzinka i tak i tak sie zlezie do mnie na poprawinowe imprezy wiec jak mam ich gniesc w domu i sie meczyc to wole wybrac to pierwsza opcje:( ...co do gosci... hmmm... peweni macie racje! ba.. napewno ja macie... i tzreba bedzie liste uszczyplic do max 140osob w tym kamerzysta zespol foto... ehhh.. sama nie wiem... :(

My mielismy miec slub za 2 tygodnie :)Koszt na 100 osob w Warszawie 40 tys :) W listopadzie zwatpiliscmy (kasa byla) bo duzo nas to kosztowalo wysilku a goscie byli wiecznie niezadowoleni, narzekajacy, ciagle cos komus niepasowalo. Wiec...zdecydowalismy sie na dziecko, wszscy mysla ze to wpadka, a w tych okolicznosciach (zaraz zaczynam 7 miesiac) wiadomo bylo ze slub i wesele sie nie odbeda :) My mamy z glowy (bo slub cywilny mamy juz od roku), dzidzia w drodze, wszyscy zadowoleni. Tylko sukni wiszacej w szafie zal...

Gość goście goście
co do gości to się zastanów czy to jest TWOJA rodzina, czy twoich rodziców, za nim kogoś zaprosisz pomyśl kiedy ostatnio i o czym z nim rozmawiałaś, kiedy ostatnio się widzieliście i kiedy potem zobaczycie ja bym nie zapraszała "rodziny" z którą nie rozmawiałam od 5 lat i nawet kartki na święta nie przyślą

wedlug zwyczajow jakis tam(?? u mnie w regionie, u ojca w rodzinie) nie zaprasza sie kuzynostwa, ktore juz ma swoje rodziny..zaprasza sie tylko te kuzynki ktore formalnie sa pod opieka rodzicow i nie maja mezow. Do tego nie zaprasza sie kuzynow rodzicow.. ja jednak zaprosilam teraz zaluje bo wyszlo pare dziwnych rzeczy ale trudno...