Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Serenity30

Jesteście za uproszczeniem ortografii?

Polecane posty

Dziwnie wyglądały by wyrazy bez \"ó\" i \"ch\"...gżyb, hustka...to będzie raj dla matołów, którzy do końca życia nie opanują zasad ortografii ..., a wystarczyło by się trochę przyłożyć do nauki i więcej książek czytać...

Gość elkapatelka
dobże muwiż

Gość wiosenny powiew
nie jestem ....

Oczywiście że jestem. :classic_cool:🖐️ Byłem już ponad 20 lat temu. :classic_cool: dobże muwiż} Poprawne byłby dobże ale już muwiż jest z błędem, powinno być muwisz. :classic_cool: Tłumoki.

NIE...niby po co to upraszczać? :o

Najbardziej idiotyczny pomysł, jaki słyszałam w ciągu ostatniego miesiąca } A dlaczego? :o

Oczywiście, że nie. Społeczeństwo całkiem ogłupieje.

Bo o co chodzi ? Ktoś ma problem ? Jak chodziłam do podstawówki, nikt nie słyszał o chorobie zwanej "dysleksją", którą dzisiejsza młodzież usprawiedliwia się nie znając podstawowych zasad ortografii... Owszem, jakiś odsetek z tych 99% faktycznie cierpi na takie ... nie wiem jak to nazwać ... schorzenie? chorobę? nieważne... Trzeba czytać, dużo czytać.... Ja z pierwszego dyktanda w życiu dostałam pałę. Mama kazała mi później pisać setki razy te wszystkie błędne słowa... I teraz nie mam problemów... Czy ktoś da powód uzasadniający chęć uproszczenia ortografii ??? Ale prawdziwy powód, nie zmyśloną przez znajomego lekarza dysleksję?

Gość ale ze co
jak to ? chcą wycofac min. "o" z kreską ? :O a jezeli potem , gdy wycofaja to o z kreska i napisze" zułw" to bedzie to bład czy juz nie ?

Gość ale ze co
wróc jezlei po likwidacji o z kreska napisze własnie żÓlw to bedzie to blad czy nie ?

Gość kup se nowy
ORTOGRAFIA powinna być jeszcze bardziej skomplikowana! I za błędy powinno się matołom kazać roboty społeczne wykonywać!!!!!