Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lusesita de Milagros Dolores

znoszę cuda ze śmietnika

Polecane posty

Gość pipka de lux

Gość dgghijk-
Ja kupy ze śmietnika znoszę

nie no :classic_cool: sprawa ale u mnie na osiedlu jest taki problem, że mamy śmietniki zamykane na klucz właśnie dzięki takim szperaczom jak ty - udręka :(

Gość buszmenka to moze byc
fragment duzego łoza ( takiego ze slupami), oparcie kanapy, zobacz, jakie sa miejsca na złacza

Lusesita de Milagros Dolores wybacz - widzisz jak to nieraz można coś palnąć bez zastanowienia ale to nie miało być obraźliwe , chciałam tylko nakreślić problem uffff

Artefakt_Diabla..........farba kupowana w stanach buszmenka to moze byc........................to nie ma zadnych zlacz. Jest to deska dluga na jakies dwa metry, rzezbiona azurowo. W srodku jest jakby swiatynia z trzema medrcami, a ta swiatynie chronia wlasnie takie stwory jak widac na fragmencie. Calosc wyglada na bardzo stare. Smiem twierdzic, ze widac na tym resztki zlocenia, ale pewna nie jestem. Wisi to u mnie nad lozkiem i wyglada super, ale korci mnie to, ze nie wiem co to jest i czy faktycznie jest to antyk :)

Gość buszmenka to moze byc
Chinczycy sa mistrzami w podróbach na starocie, więc wyglad o niczym nie swiadczy. Ew jesli znalazlas to w UK, tam maja czasem oryginaly, w Chinach i w Polsce raczej nie. Moze to byc wlasnie tylko taka robiona wspolczesnie ozdobka, sama w sobie, postarzana. Jesli fragment to nadal obstawiam łoze i kanapę, łaziłam duzo po starociach w Chinach i bywaly podobne. Czasem jeszcze jakies czesci okiennic, ale na to mi mniej wygląda.

ktos to wywalil w stanach. Wygladalo to tak, ze kiedys w tym domu, w ktorym zrobiono czystke mieszkali kiedys chinczycy? Ktos chyba strych, albo piwnicy oczyscil. Przytargalam do domu rowniez drzwi z framuga, dwuskrzydlowe bez uzycia czegokolwiek metalowego i cale sa rzezbione w motywy kwiatowe. Mam tez dwa skrzydla parawanu (nieduzego) malowanego recznie na czyms co przypomina gruba porcelane......przedstwiona jest scenka z rozmowy w ogrodzie. Bylo jeszcze tam wiele innych rzeczy, ale nie mialam juz gdzie tego wsadzic :classic_cool: Artefakt, w Polsce tez sa takie farby