buszmenka 0 Napisano Maj 28, 2009 przy okazji ja zaprezentuje swoje smietnikowe znalezisko, moze trafi sie ktos, kto zna sie na sztuce dalekiego wschodu........zaznaczam, ze jest to tylko fragment tego czegos http://images39.fotosik.pl/129/e4b216002885dd6amed.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buszmenka 0 Napisano Maj 28, 2009 nikt sie nie zna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Maj 28, 2009 napisałam że taki a nie dokładnie ten mój ma kluczyk zamiast tego pipka swego czasu moi znajomi zorganizowali sobie zestaw : ława plus dwa fotele i dywan :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pipka de lux Napisano Maj 28, 2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artefakt_Diabła 0 Napisano Maj 28, 2009 buszmenka...co to za farba ta zielona? daj jakiś namiar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dgghijk- Napisano Maj 28, 2009 Ja kupy ze śmietnika znoszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krugeria 0 Napisano Maj 28, 2009 nie no sprawa ale u mnie na osiedlu jest taki problem, że mamy śmietniki zamykane na klucz właśnie dzięki takim szperaczom jak ty - udręka :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość skończyłam i... Napisano Maj 28, 2009 ja akurat nie znoszę, ale kupuję starocia... :) ostatnio przepiękną starą komodę :) http://allegro.pl/item644543237_stara_komoda.html coś w tym stylu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Maj 28, 2009 że ja niby jestem szperaczem??? :O wypraszam sobie ja nie nurkuję w pojemnikach :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buszmenka to moze byc Napisano Maj 28, 2009 fragment duzego łoza ( takiego ze slupami), oparcie kanapy, zobacz, jakie sa miejsca na złacza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krugeria 0 Napisano Maj 28, 2009 Lusesita de Milagros Dolores wybacz - widzisz jak to nieraz można coś palnąć bez zastanowienia ale to nie miało być obraźliwe , chciałam tylko nakreślić problem uffff Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buszmenka 0 Napisano Maj 28, 2009 Artefakt_Diabla..........farba kupowana w stanach buszmenka to moze byc........................to nie ma zadnych zlacz. Jest to deska dluga na jakies dwa metry, rzezbiona azurowo. W srodku jest jakby swiatynia z trzema medrcami, a ta swiatynie chronia wlasnie takie stwory jak widac na fragmencie. Calosc wyglada na bardzo stare. Smiem twierdzic, ze widac na tym resztki zlocenia, ale pewna nie jestem. Wisi to u mnie nad lozkiem i wyglada super, ale korci mnie to, ze nie wiem co to jest i czy faktycznie jest to antyk :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artefakt_Diabła 0 Napisano Maj 28, 2009 shit!:( fajna.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buszmenka to moze byc Napisano Maj 28, 2009 Chinczycy sa mistrzami w podróbach na starocie, więc wyglad o niczym nie swiadczy. Ew jesli znalazlas to w UK, tam maja czasem oryginaly, w Chinach i w Polsce raczej nie. Moze to byc wlasnie tylko taka robiona wspolczesnie ozdobka, sama w sobie, postarzana. Jesli fragment to nadal obstawiam łoze i kanapę, łaziłam duzo po starociach w Chinach i bywaly podobne. Czasem jeszcze jakies czesci okiennic, ale na to mi mniej wygląda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buszmenka 0 Napisano Maj 28, 2009 ktos to wywalil w stanach. Wygladalo to tak, ze kiedys w tym domu, w ktorym zrobiono czystke mieszkali kiedys chinczycy? Ktos chyba strych, albo piwnicy oczyscil. Przytargalam do domu rowniez drzwi z framuga, dwuskrzydlowe bez uzycia czegokolwiek metalowego i cale sa rzezbione w motywy kwiatowe. Mam tez dwa skrzydla parawanu (nieduzego) malowanego recznie na czyms co przypomina gruba porcelane......przedstwiona jest scenka z rozmowy w ogrodzie. Bylo jeszcze tam wiele innych rzeczy, ale nie mialam juz gdzie tego wsadzic Artefakt, w Polsce tez sa takie farby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach