Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieskowa mama

Uda mi się przeżyć za 290 zł przez miesiąc?

Polecane posty

Gość
hmm: makaron + sos (dużo), ewentualnie ryż zupka:) kupujesz warzywa za ok 3 zł w biedronce taka mieszanke zupną, do tego śmietanka, przyprawy i masz gar na 2-3 dni za 5 zł zupki chińskie;p ziemniaczki+ mięsko lub warzywka (gulasz jest fajny bo starcza na dłużej a jak objesz z mięska to zostaje sos) pizza :) w bierdonce kilowa nawet za 6 zł, dla jednej osoby wystarcza na ok 3-4 obiady chlebek grzanki z serem albo grzanki z jajeczkim i mąka (takie maczane) naleśniki ( kilo mąki, litr mleka i wody, cukier, jajka wg uznania, ja daję do tego tak z 3-4, wychodzi ci takie wiaderko płynu, smażysz z tego ok 20-30 naleśników i jesz z czym masz, dżem warzywa, sos ze słoiczka czy co) spoko dasz rade, ja musiałam za 400 przeżywać na 1 roku studiów, z czego odchodziło mi na mieszkanie, bil,ety, xero itp i miałam na żarcie jakieś 100-150 zł :) trzymam kciuki :)

Gość kartofle z maslanka i
koperkiem , do maslanki tez koperek , czosnek, mozna ogorek, jaja na twardoo, pycha i zdrowe Nie truj sie kaszanka, postaw na jarzyny: kup zupe mrozona np grzybowa bdb, ogorkowa, fasolowa,barszcz ukrainski , mozesz dodac jogurt i sie napchasz zdrowo, Ryz z jablkami albo z truskawkami z jogurtem i z cukrem duzy kubelek twarogu z biedronki, do tego duzo szczypiorku, czosnek ziola chleb z cebula cienko popokrojona marchewke do gryzienia buraki i szpinak z mrozonki do tego kartofle z miesa kurczakalbo golonka indycza fasole namocz, ugotuj zjedz z kocentraktem albo olejem zielona slalata teraz tania, botwinka z maslanka jako chlodnik jak chcesz cos slodkiego to smietane z cukrem do tego mozna truskawki Psu gotuje ryz z wloszczyzna i akurat mam dojscie do taniego mielonego indyczego, ale nawet jak kupisz indycza golonke za 7 zl, to ci taniej i zdrwowiej wyjdzie niz te wszystkie karmy, w ktorych nic pozywnego. Ja gotuje np na indyku zupe jarzynowa ( z mrozonki np albo z wloszczyzny , do tego ryż i jem z psem ( jemu nie sole) To wszytko tanie, dobre i zdowe!!! Nie kupuj zadnych swinstw z konserwantami, zup w proszku i tanich wedlin, szkoda zdrwia i kasy, to smiecie!

dokladnie, jest taka wielka pizza w biedronce, nawet nie jest najgorsza, wazy kilogram i jest tania, na 3 obiady wystarczy tylko musisz taka zamrozona chyba jakims mocnym tasakiem podzielic ser kupuj na wage a nie w paczkach i tylko te z promocji

i tak jak dziewczyny pisza, gotujesz zupke na jakims miesie, dodajesz warzywa ale jeszcze nic nie doprawiasz, jak sie zrobi dobry wywar to wyciagasz miesko dla psa, a zupe doprawiasz pod siebie a do mieska ryz lub kasza i warzywa i pies szczesliwy oboje macie jedzenia na okolo 3 dni

ogolnie rzecz biorac zupy sa najzdrowsze i najtansze :)

Gość co racja to racja
risotto... cały gar na parę dni... leczo, cały gar na parę dni styknie... kasze są bardzo zdrowe i tanie

Gość
salatka makaronowa lub zieniaczana za okolo 10 masz na 3 dni albo zapiakanka, podobnie hmmmm frytkiz tesco ok 5 zl za 2 kilo- czyli starcza na jakies 8-10 porcji

Gość Pisanna
Ja jestem studentką i żyję za 200 zł miesięcznie z tego kupuję jeszcze sieciówkę i kseruje różne rzezcy. Jedz ziemniaki i chleb- starczy ci.