Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolinea

uznanie dziecka a zasilek dla samotnej matki POMOZCIE!!

Polecane posty

Gość fasolinea

mam taka sytuacje,ze otrzymuje zasilek dla samotnej matki i zasilek rodzinny.Chcialabym sie dowiedziec czy w momencie jak dziecko zostanie uznane tzn przejmie nazwisko ojca nadal bede otrzymywac zasilki?czy oni to sprawdzaja jakos czy wystarczy,ze im tego nie zglosze i bede nadal ten zasilek miec?pomozcie mi bo jest tyle sprzecznych info,ze sama juz nie wiem;/

W chwili uznania dziecka,przyznania alimentów opieka wypłaca tylko zasiłkek rodzinny w kwocie 48zł niestety 170zł zasiłek dla samotnej mamy juz nie dostajesz.Trzeba to zgłosic w MOPR bo jak sie dpotarza trzeba zwracac

Gość ja teraz
zlozylam papiery o rodzinne i dodatek z tytulu samotnego wychowywania dziecka i pani mi powiedziala ze mi przysluguje i przyznaja dziecko ma nazwisko ojca tylko musialam napisac oswiadczenie ze niwychowuje dziecka z jego ojcem najlepiek idz i sie zapytaj a nie bedziesz sluchac ze ci nie przysluguje i myslec ze ci sie nalezy czy nie

ile pobierasz teraz pieniędzy ?? Kiedy dziecku nadajesz nazwisko ojca - po urodzeniu tez mozna ?? Bo mi niektorzy mowią,że ta sprawa musizostac zalatwiona jeszcze przed porodem