Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temtm

czy ktoś kojarzy taki serial dla dzieci, który leciał dawno temu?

Polecane posty

Gość temtm

leciał zawsze po teleranku, trudno powiedzieć w jakich latach, byłam na pewno w połowie podstawówki a teraz mam 29 lat. serial jak to po teleranku był o jakiejś dziewczynce, która mieszkała w innym kraju, wydaje mi się, że mogła być to grecja. film fabularno dokumentalny. pamiętam, że w piosence rozpoczynającej film w refrenie śpiewali "zoom zoom" tzn. zum zum. i była wtedy taka scenka jak ta dziewczynka siedzi na chyba parapecie i się kogoś pyta - jak jest po grecku nos?? pomóżcie bo męczę się okrutnie już od lat! pamięta to ktoś??

Gość makaroniko
ja pamietam gapulke :) ale to raczej czeszka byla :)

Gość sara mala ksiezniczka

Gość temtm
oj to nie to:(

Gość wawelski
Letou z Katkou ?

noszszsz kuurrr dziewczyno...ales dala zagadkę...tera ja sie bede męczyc...

Gość makaroniko
ja mam 30 lat, wiec podobny wiek...ale za chiny ludowe nie kojarze tego serialu...

a cos wiecej?co ta dziewczynka robila?jakies przygody?przyjaciele?zwierze miala?jak wyglądala??

Gość hihhhhiaaa
mam 20 lat, kojarze tylko melodie kiedys nucil mi ja moj starszy brat, 'zum zum zum zum en szwajtin szwajtin tu en ziri ziri da en' ... i tak jakos, napisalam fonetyczna wymowe

Gość temtm
nie pamiętam własnie za bardzo, to była chyba blondyneczka, a ideą tego filmu było pokazanie jak żyją w innym kraju no i niestety tylko kojarzy mi się, że to była grecja

Gość temtm
morduję się już z tym filmem kilka lat, kogo nie spytam w moim wieku to słyszę - oj tak, było coś takiego ale nikt za bardzo nie pamięta. przez kilka lat też męczyłam się jak nazywał się ten durny diabeł co chodził z wielkim widelcem po lesie, taki polski serial i jak się w końcu dowiedziałam to myślałam, że padę ze szczęścia. teraz tylko ten film został

Gość temtm
hihihaaha a masz możliwość żeby się zapytać swojego brata może on kojarzy ten film bo może właśnie z niego jest ta piosenka? tylko co to za język?

Gość temtm
nie jest animowany, jest jak pisałam fabularno dokumentalny, na pewno nie jest polski, może jest grecki, kurde uczepiłam się tej grecji, może był angielsko języczny, słyszę cały czas ten ferfen z zum zum w głowie

Gość nie smiac sie
to sie chyba wlasnie nazywalo zum, zum..ale nie pamietam, bo jeszczem mlodka. Tylko 26 lat

Gość hihhhhiaaa
to pewnie po grecku bylo spiewane, moja mama mowi biegle po grecku jednak teraz nie mam mozliwosci sie z nia sontaktowac

To z diabłem to pamiętam (Przyjaciel wesołego diabła), ale tego, o które ci chodzi, za żadne skarby. W necie na hasło zum zum nic się nie znajduje, wiec chyba nie ten tytuł.

Gość hihhhhiaaa
lepiej niech ktos znajdzie tytul tego filmu bo dzis chyba nie usne

Gość temtm
to na pewno nie było lato z kasią, nawet nie pamiętam takiego serialu:( ale jak zerknełam na nostalgie to już po czołwce widzę że to nie to:( utwiedzam się tylko, ze to było po grecku. też wpisywałam milion razy na googlach zoom zoom, zum zum, zomm zomm, w przeróżnych konfiguracjach, napastuję wszystkich o ten film, niedługo pomyślą, że jestem wariatką:D ale mnie to tak męczy, że nie mogę wytrzymać

Gość temtm
nieee:D to na pewno nie była arabela:D szukam teraz w googlach wpisując seriale dla dzieci z lat 80, 90 ale na razie nic

Gość temtm
też nie niebieskie lato:D z tego serialu pamiętam jak jakaś dziewczyna zasnęła na materacu i wydryfowała daleko w morze, no ale to nie to

Gość nic a nic
moze Heidi?

Gość temtm
ten serial na sto procent leciał po teleranku, pamiętam, że w ogóle teleranek był taki nudnawy, bardziej proedukacyjny niż rozrywkowy, nudziłam się na nim jak mops ale ogladałam a co:D po ni zawsze leciał jakiś film najczęściej coś a la edukacyjny dla dzieci, w którym można było poznać jak żyją dzieci w innych krajach i poznać kulturę tego kraju. i taki mniej więcej chyba był ten serial, ale musiało być w nim coś specyficznego skoro tylko ten zapamiętała, o ile można tak powiedzieć:D pamiętam, że był fajny, no nic, szukam dalej